سیف گفت: دانشگاه‌ها باید سرمایه‌گذاری در امور پژوهشی و تحقیقاتی را ادامه دهند تا با ایجاد راه‌های جدید به توسعه اقتصادی کشور کمک شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم در یادداشتی نوشت: دانشگاه‌ها در گذشته با رویکرد آموزش و تربیت نیروی انسانی خروجی‌های قابل قبولی داشته‌اند. در سال‌های اخیر مراکز آموزشی به سمت کارآفرینی گام برداشته و به تدریج وارد بحث پژوهشی و تحقیقاتی شدند تا به بهبود وضعیت جامعه و افزایش کیفیت زندگی کمک کنند.

دانشگاه نسل سوم و کارآفرین دانشگاهی است که فعالیت‌های پژوهشی و مهارت‌آموزی را برای ایجاد اشتغال‌زایی و ارتباط با صنایع مختلف در دستور کار خود قرار داده و صرفاً بر روی مباحث نظری و تئوریک تمرکز ندارد. دانشجو باید در دانشگاه به بهترین نحوه آموزش‌های نظری را ببیند و در کنار آن مهارت لازم برای حضور در صنعت را به دست آورد.

در راستای کارآفرینی دانشگاه‌ها معیارها و شاخص‌های جدیدی نیاز است. ساختارهای وزارت علمی، نحوه مدیریت دانشگاه‌ها، ارزیابی هیئت‌های علمی و قیاس دانشگاه‌ها متفاوت است. در سال‌های اخیر تعداد فارغ‌التحصیلان و مقالات شاخص اصلی برای ارزیابی دانشگاه‌ها بود اما در حال حاضر مقاله‌نویسی برای نیازهای جامعه کافی نیست، در کنار آن باید بر روی ارتباط مؤثر با صنعت تمرکز کرد تا برای اشتغال‌زایی و کارآفرینی کشور گام برداشت.

یکی از دغدغه‌های موجود در جامعه بحث رکود اقتصادی و کمبود تجهیزات و امکانات مورد نیاز است. با این وجود پژوهش‌های عمرانی، توسعه‌ای و صنعتی با محدودیت‌هایی روبه‌رو شد و متعاقب آن حلقه‌های آموزشی نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.

امید است دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با جدیت بیشتری بر روی انجام فعالیت‌های پژوهشی تمرکز کنند لذا با محدودیت‌هایی که در کشور وجود دارد باید سرمایه‌گذاری‌ها در امور پژوهشی و تحقیقاتی ادامه یابند تا با ایجاد راه‌های جدید به توسعه اقتصادی کشور کمک شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.