ازدواج به این معنا نیست که دو نفر یکسان فکر کنند، بلکه باید باهم فکر کنند. زوجین باید درک کنند که مرد و زن به‌طور ذاتی با یکدیگر متفاوت هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  این داستان زندگی یک زوج جوان است: زن موجب شورونشاط مهمانی است، درحالی‌که مرد به هر بهانه‌ای می‌خواهد زودتر آنجا را ترک کند. مرد منظم و سخت‌گیر است درحالی‌که زن پاکت شیر را روی پیشخوان آشپزخانه و لباس‌ها را روی زمین رها می‌کند. مرد منطقی و زن احساسی است؛ مرد از سیاره مریخ و زن از سیاره ونوس آمده است.

شباهت ها یا تفاوت‌های ویژگی‌های شخصیتی زوجین یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند ثبات و رضایت زناشویی زوجین را پیش بینی کند.

ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی هر فردی است. از این‌رو انتخاب همسر مناسب، اهمیت زیادی در این تصمیم‌گیری مهم و سرنوشت‌ساز دارد.

فرشاد نجفی پور روانشناس درباره شخصیت و تطابق شخصیت زوجین گفت: در انتخاب همسر برای این که رابطه عاطفی پایداری وجود داشته باشد باید بیشترین تطابق نیز در بین زوجین موجود باشد.

وی بیان کرد: در بحث ازدواج، تطابق‌ها موضوع بسیار مهمی است، به خصوص خانواده‌ها باید شباهتی با یکدیگر داشته باشند. شاید یکی از بهترین انتخاب‌ها برای ازدواج، دوستان خانوادگی است. عادت ها، ارزش‌ها و خواسته‌های طرفین باید گفته و شناخت حاصل شود.

ازدواج به این معنا نیست که دو نفر یکسان فکر کنند، بلکه باید باهم فکر کنند. زوجین باید درک کنند که مرد و زن به‌طور ذاتی با یکدیگر متفاوت هستند.

نجفی پور تصریح کرد: تطابق شخصیتی به این معنا نیست که زوجین عینا شخصیت‌های شبیه به یکدیگر داشته باشند. شخصیت زوجین باید به گونه‌ای باشد که بتوانند در مدت طولانی با یکدیگر رابطه‌ی عاطفی مثبت داشته باشند؛ و بتوانند خیلی پایدار و طولانی یکدیگر را دوست داشته و کنار هم احساس آرامش و شادی داشته باشند؛ بنابراین باید شخصیت همدیگر را بشناسند.

پیش از انتخاب همسر وتشکیل خانواده، باید خود را بشناسید، نقاط ضعف و قوتتان را شناسایی کنید و توانایتان در تبدیل ضعف‌ها به قوت‌ها را بسنجید. این موضوع می‌تواند کمک کند تا در روند انتخاب همسر و آماده شدن برای زندگی مشترک موفق‌تر باشید. با لیست کردن نقاط ضعف و قوتتان می‌توانید به دیدگاه متعادلی نسبت به خود برسید. عوامل موثر در ارتقای موفقیت؛ نحوه گفتگو، برقراری ارتباط موثر و آموزش دیدن است.
زمانی که می‌خواهیم یک رابطه را رشد بدهیم باید بدون هیچ ادعایی با انعطاف‌پذیری و پذیرش شرایط و شخصیت طرف مقابل آموزش ببنیم، خودمان را توانمند کنیم و به هنر برقراری ارتباط مان را افزایش دهیم تا زندگی به صورت دو طرفه ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: بد نیست بدانیم که کدام شخصیت‌ها زمانی که شناخته می‌شود برای ازدواج نامناسب هستند. افراد با این شناخت سعی کنند که با این تیپ شخصیت، ازدواج نکنند. شخصیت‌های منفعت طلب، شخصیت‌های دیوانه معاب که معمولا هر موضوعی را با خشونت کلامی و فیزیکی مطرح می‌کنند. شخصیت‌های مردم آزار که با هر کلام و رفتاری از آزار رساندن مردم لذت می‌برند و شخصیت‌های اجتماع ستیز. این چهار شخصیت، چهار ضلع یک مربع هستند که زمینه این مربع بحث خودشیفتگی است. این شخصیت‌ها نامناسب‌ترین گزینه برای انتخاب ازدواج هستند. توصیه می‌شود افرادی که با این‌تیپ‌شخصیتی برخورد کردند ازدواج نکنند.

این روانشناس درباره شناخت شخصیت گفت: شخصیت یک ساختار است که دارای اجزا می‌باشد. این اجزا طبق یک نقشه‌ای در کنار یکدیگر قرار گرفته است، بدون نقشه کنار هم ریخته نشده اند و اجزا و ساختار با یکدیگر در تعامل هستند و روی هم تاثیر و تاثر دارند که این امر باعث می‌شود که یکسری رفتار در قالب شخصیت بروز دهد. آن چیز‌هایی که این شاکله و بنا را می‌سازد، اجزای متعددی دارد که شاید حدود ۱۰۰ مهارت و صفت را در آن شناسایی کنیم. اما در شناخت به خصوص زمانی که بحث ازدواج مطرح است خیلی زمان زیادی برای شناخت نداریم؛ و باید مهم‌ترین و اصلی‌ترین رفتار‌ها راشناسایی کرد.

نجفی پور بیان کرد: یکی از مهم‌ترین رفتار، مسئولیت پذیری است. مسئولیت پذیری مهارت نیست. مسئولیت پذیری صفتی است که بین سن ۵ تا ۱۲ سالگی شکل می‌گیرد.

زوج‌هایی که دیدگاه‌های متفاوتی دارند، در مسائل مختلف با اختلاف‌نظر روبرو می‌شوند که این مسئله ممکن است منجر به نزاع‌هایی شود و درنهایت به یکی از زوجین آسیب برساند. اختلافات اعتقادی، اختلاف در آرزو‌ها و خواسته‌ها، اختلافات سیاسی، اختلاف در دیدگاه‌ها و... از اختلاف‌نظر‌های مهمی است که قبل از ازدواج باید به آن‌ها توجه کرد.

اما نباید از این نکته غافل شد که زوج‌هایی که دارای اختلاف‌نظر هستند، ممکن است بتوانند طرف مقابل را با خود همراه کرده و شبیه هم شوند. درصورتی‌که طرفین به عقاید همدیگر احترام متقابل بگذارند و از تلاش برای تحمیل نظر خود به‌طرف مقابل دست‌بردارند، آن‌ها می‌توانند یک سیستم حمایتی واقعی برای یکدیگر داشته باشند.

تمام تحقیقاتی که بر روی انسان‌ها صورت گرفته بیانگر این مطلب است که هر چقدر انسان‌ها شبیه یکدیگر باشند کمتر دچار چالش می‌شوند و مسیر رضایت سریعتر به وجود می‌آید؛ و افرادی که مکمل هم هستند به دنبال چالش و ارتقا هستند.

ویژگی‌های قابل توجهی که در یک رابطه‌ی شاد نقش دارند شامل احترام، اطلاعات فرهنگی، صبر و درک است. درست است که آشنا شدن با کسی که تا حدودی شبیه شما باشد فوایدی دارد، اما لزوما تضمین کننده‌ی یک رابطه‌ی شاد نیست. بودن با کسی که مشابه ما است، احتمال ثبات را در رابطه افزایش می‌دهد.

بزرگ‌ترین عیب ازدواج با کسی که شخصیت یکسانی با شما دارد این است که دنیا را یک جور می‌بینید و دیدتان به مسائل پیرامون و پیدا کردن راه حل‌ها یکسان است، از آنجایی که شما و همسرتان مسائل را از یک زاویه می‌بینید، بررسی و قضاوتتان هم یکسان است و این ممکن است باعث شود تلاش‌های اشتباهتان پیرامون یک مسئله، گرفتار یک سیکل معیوب شود و هیچکدامتان سراغ ایده‌ی جدیدی نروید.


بیشتر بخوانید

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Poland
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
ازدواج چیه من تا آخر عمرم میخوام مجرد بمونم و تنها زندگی کنم اینو میدونم که برای خودم زندگی میکنم مشکلات اقتصادی و بی پولی که حرف زیاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
عشق یعنی پول خوشبختی یعنی پول ازدواج یعنی پول پول مشکل گشاس!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۴ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
در دنیا سه واقعیت هست مرگ /زندگی/پول مابقی هم چرند !!!
آخرین اخبار