کارشناس میوه‌های خشک و شهرک‌های گلخانه‌ای جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استفاده از صنعت پیوند سرشاخه‌ای، مشکلات کاشت و برداشت گردو را رفع کرده است.

محمدمهدی حداد کارشناس میوه‌های خشک و شهرک‌های گلخانه‌ای جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: در استان اصفهان حدود ۴ هزار هکتار سطح به کشت گردو اختصاص دارد و سالانه ۷ هزار و ۳۰۰ تن گردو در کل استان برداشت می‌شود.

او افزود: اکثر مناطق استان برای کشت گردو مناسب است به جز مناطق کویری مثل شهرستان‌های آران و بیدگل، شمال کاشان، مناطق گرم نایین و اردستان مناسب کشت گردو نیستند و شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، لنجان، شهرضا، فریدون شهر، کاشان و نطنز بهترین مناطق برای کشت گردو هستند و همچنین بیشترین سطح کشت گردو در این مناطق است.

کارشناس میوه‌های خشک و شهرک‌های گلخانه‌ای جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص مشکلات کشت و برداشت گردو عنوان کرد: افزایش درجه حرارت کره زمین منجر به گرمای شدید قسمت‌های مرکزی استان در تابستان شده است و به همین علت برگ درختان گردو در تابستان می‌سوزد و باعث کاهش کیفیت محصول می‌شود.

حداد ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات، کرم خراط است که آفت کشوری است و در استان هم به شدت زیاد است مدیریت حفظ نباتات پیگیر مبارزه با این آفت هم گیر است. مشکل بعدی سرمایه بهاره است هنگامی که گل درختان گردو باز می‌شود سرمایه بهاره هر چند سال یکبار به گل درختان گردو آسیب می‌زند و منجر به خسارت می‌شود.

او با بیان اینکه گردو محصول دگر کرده افشان است و گرد‌ه افشانی توسط سایر درختان گردو انجام می‌شود خاطرنشان کرد: حدود ۵ سال است که صنعت پیوند سرشاخه‌ای گردو از اروپا وارد کشور شده است و در سال گذشته با استفاده از این صنعت حدود هزار و ۸۰۰ اصله درخت با گیرایی۹۲ درصد و امسال حدود ۳ هزار اصله درخت با گیرایی ۸۲ درصد در استان پیوند زده ایم.

کارشناسی میوه‌های خشک و شهرک‌های گلخانه‌ای جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر ۵ هزار اصله درخت گردو اصلاح شده از معتبرترین و بهترین نوع گردو مثل درختان چندلر، فرنور و فرانکت با بالاترین عملکرد در استان اصفهان وجود دارد.

حداد توضیح داد: از جمله مزایای این درختان می‌توان به دیرگل بودن‌شان اشاره کرد یعنی سرمایه بهاری آسیبی به درخت وارد نمی‌کند، بارور بودن دائم درختان، عملکرد بسیار بالا نسبت به گردو‌های بومی حدود ۴ تا ۵ برابر عملکرد بیشتری دارند، میوه درختان یکنواخت است ریز و درشت ندارد و مغز و پوست گردو سفید است.

کارشناس میوه‌های خشک و شهرک‌های گلخانه‌ای جهاد کشاورزی استان اصفهان در پایان گفت: تمامی ویژگی‌های یک درخت گردو خوب در درختان اصلاح شده جهانی وجود دارد.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار