به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، محمدصادق دوستمحمدی رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان سمنان به مناسبت روز کارشناس در کانون دادگستری استان بیان کرد: از سال ۹۲ کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان سمنان فعالیت خود را به صورت رسمی و مستقل آغاز کرد.
او افزود: کارشناس رسمی دادگستری مسئولیت اجرایی دارد و موظف به انجام امور قضایی است، در حال حاضر ۳۲۷ کارشناس رسمی دادگستری استان سمنان در ۱۱ گروه تخصصی مشغول به فعالیت هستند.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان سمنان ادامه داد: در رشتههایی نظیر آثار باستانی و ابنیه، اصالت خط، امور سرمایه گذاری و پولی، آتش سوزی، امور ثبتی، بیمه، ثبت شرکتها و امور بازرگانی، کمبود کارشناس رسمی دادگستری در استان وجود دارد.
دوستمحمدی صنایع چوب، صنایع نفت، لوازم خانگی معماری داخلی، و تجهیزات پزشکی را دیگر رشتههای بدون کارشناس رسمی دادگستری در استان سمنان برشمرد و اظهار داشت: پرونده ۱۰۸ نفر از متقاضیان کارشناسی در دست بررسی است که به عنوان کارآموز به مجموعه کارشناسان رسمی دادگستری استان سمنان اضافه خواهند شد.
او افزود: برای پوشش رشتههای بدون کارشناس گروههای مشورتی از کارشناسان مرتبط جهت رسیدگی به موضوعات قضایی تشکیل میشود.
معاون قضایی دادگستری سمنان بیان کرد: نبود کارشناس در برخی رشتهها به شدت محسوس و زمینه ساز مشکلاتی شده است، در حالی که حضور و فعالیت کارشناسان کمک بزرگی به دستگاه قضایی در رسیدگی به مسایل و مشکلات پروندههای تخصصی است.
ایثاری افزود: پراکندگی کارشناسان تخصصی در سطح استان سمنان با توجه به مشکلات به وجود آمده به واسطه کرونا و بیرغبتی کارشناسان به حضور در دیگر شهرها مشکلی است که باید هر چه سریعتر برطرف شود.
ایثاری، به کارگیری کارشناس مقیم استان سمنان را ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: شاهرود، بیارجمند، میامی و گرمسار کارشناس مقیم ندارند و باید با نظرسنجی از قضات استان ضعف کارشناسی شناسایی و برطرف شود.
معاون قضایی دادگستری سمنان تصریح کرد: بیشترین تخلفات کارشناسان در زمینه کارشناسیهای غیرواقعی است.
در پایان این نشست به مناسب روز کارشناس، از کارشناسان پیشکسوت، اعضای هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری و کارشناسان رسمی تجلیل شد.
انتهای پیام / ن