رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: هوشمندسازی مشهد در گرو ارائه خدمت به زائران و مجاوران بارگاه رضوی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسین حسامی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: هوشمندسازی باید به حل مشکلات و مسائل شهری منجر شود، مقوله بسیار مهمی است و خروجی این موضوع باید به حل مسائل شهروندان منجر شود.

او با اشاره به اینکه در هوشمندسازی همه دستگاه‌ها باید پای کار باشند و خروجی آن نیز بازشدن گره از کار مردم باشد، افزود: ۵۵ فرایند شهروندی در شهرداری مشهد وجود دارد که این خدمات باید در اولویت برنامه‌ها و اقدامات مدیریت شهری در حوزه هوشمندسازی باشد تا شهروندان با آسانی، اطمینان، سرعت، دقت و کیفیت بیشتری از خدمات شهرداری استفاده کنند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد الکترونیکی کردن را بخشی از پازل بزرگ هوشمندسازی دانست و ادامه داد: بار‌ها شعار هوشمندسازی داده شده، درحالی که ما حتی فرایند‌ها را الکترونیک نکرده ایم.

گسترش تفکر هوشمند

حسامی بیان کرد: اگر فرهنگ هوشمندسازی بین جامعه وجود نداشته باشد، به توفیق مدنظر شورا نخواهیم رسید. این موضوع باید به عنوان یک نهضت در شهر نهادینه شود و همه باید جایگاه هوشمندسازی را درک کنند.

او با اشاره به اینکه اتفاقات خوبی مانند کارخانه نوآوری و خدمات الکترونیکی در شهرداری منطقه ۱۲ ایجاد شده تصریح کرد: خروجی این موضوع نباید به گونه‌ای باشد که در ظاهر فرایند‌ها هوشمند باشد، ولی اقدامات با همان شیوه سنتی و دستی انجام شود.

نظام مدیریت شهری

عضو شورای شهر با بیان اینکه تحقق هوشمندسازی نیازمند فرهنگ هوشمند، مردم هوشمند، مدیر هوشمند و زیرساخت‌ها و مؤلفه‌هایی است که باید به آن‌ها توجه شود، تأکید کرد: نخستین اقدامی که در حوزه هوشمندسازی باید انجام دهیم، ایجاد نظام‌های یکپارچه مدیریتی در مشهد است.

حسامی با اشاره به اینکه هوشمندسازی نیازمند همکاری دیگر نهادهاست، اظهار کرد: بسیاری از فرایند‌هایی که در شهرداری انجام می‌شود، با فعالیت نهاد‌ها و دستگاه‌های دیگر مانند راه وشهرسازی، آستان قدس و شرکت‌های خدمات رسان ارتباط دارد؛ بنابراین نمی‌توان شهرداری را به شکل جزیره‌ای مستقل هوشمند کرد و به دیگر دستگاه‌ها کار نداشته باشیم.

او با دعوت از جوانان برای ورود به حوزه هوشمندسازی افزود: باید از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌هایی خلاق و نوآور استفاده کنیم و شرکت‌های دانش بنیان برای تحقق هوشمندسازی در مسائل شهری به شهرداری کمک می‌کند.

حذف امضا‌های طلایی

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: هوشمندسازی اگر اجرایی شود، علاوه بر ایجاد شفافیت سازی، امضا‌های طلایی از مدیریت شهری حذف می‌شود و به سلامت نظام کمک می‌کند و همچنین شهروندان ناظر بر اجرای همه فرایند‌ها به صورت هوشمند خواهند بود.

حسامی بیان کرد: بیش از ۱۱۰ سامانه در شهرداری در حال خدمت هستند و براساس خدمات هوشمندی که در شهر ارائه می‌شود، باید به شهروندان آموزش داده شود. با اهتمام به اینکه بستر و زیرساخت‌ها شاید در شهر وجود داشته باشد، اما باید با نگاه برنامه محور و مبتنی با نیاز روز این موضوع را به شهروندان آموزش دهیم.

او تصریح کرد: اهمیت هوشمندسازی برای مشهدالرضا (ع) دوچندان است. زیرا مشهد شهری زیارتی مبتنی بر ارائه خدمات است؛ بنابراین خدمات ما باید به صورت هوشمند، کاربردی و پایدار باشد.

انتهای پیام // م.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.