به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دستهایش پینه بسته است. شب را زود میخوابد تا خروسخوان بعد از اقامه نماز صبح روانه مزارع زعفران شود. سوز سرما به گونهای است که روزها گرم، اما شبهای خنکی دارد. سحرگاهان خنکای نسیم بر صورتش میخورد، اما او به شوق برداشت یک سالهاش این سختیها را به جان میخرد. بر سر زمین که میرسد، با دیدن گلهای بنفش رنگ حال و روزش خوب میشود.
در کنار زعفرانها نماز شکر را به جا میآورد و درحالی که ذکر خدا را میگوید شروع به برداشت گلهای زعفران میکند. سخن از زعفران است زعفرانی که به طلای سرخ شهرت یافته و ۹۵ درصد تولید آن در ایران انجام میگیرد. زعفرانی که یکی از گرانبهاترین محصولات جهان بوده و جایگاه ویژهای در سراسر جهان دارد اشتغال زیادی در مناطق کم آبی مانند خراسان جنوبی و رضوی ایجاد کرده است.
علی اصغر جنگی سلامی نماینده زغفران کاران خواف با اشاره به اینکه زعفران طلای قرمز و یکی از گرانترین مواد غذایی دنیاست،گفت: یکی از مشکلات بزرگ زعفران کشور نبود زنجیره مناسب از کشت تا توزیع و صادرات مربوط به آن است؛ نبود نظارت در تولید و قیمت هم از مشکلات زعفران بهشمار میرود؛ دلالها حاکم قیمت زعفران هستند.
او در توصیف وضعیت بازاررسانی زعفران افزود: فصل برداشت زعفران در حالی آغاز شد که هزینههای کاشت، داشت و برداشت نسبت به سالهای گذشته با آزادسازی قیمت برخی از اقلام خوراکی مردم و بالا رفتن هزینههای تولیدکنندگان توسط دولت و تغییر قیمتها افزایش داشته است. البته این افزایش قیمت نهتنها تغییر چندانی در قیمت زعفران نداشته بلکه نسبت به قبل کمتر شده و اعتراض زعفران کاران را به دنبال داشته است.
او همچنین از دکتر احمدپور نماینده مردم شریف خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی که پیگیری و تلاش ویژهای برای حمایت از زعفرانکاران داشته قدردانی کرد.
انتهای پیام//د.ص