به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز پنج شنبه هفته گذشته فرماندهی نیروهای تروریستی سنتکام با ۲ حادثه عجیب در سطح منطقه روبرو شد که موجب غافلگیری شدید و حتی ناتوانی از توضیح دقیق این رخدادها شد.
بیشتربخوانید
ابتدا رسانههای خبری وابسته به ارتش امریکا و تروریستها در سوریه از حمله راکتی_پهپادی به پایگاه نظامی التنف در شرق سوریه خبر دادند و ساعاتی بعد تصاویری از یک موشک عجیب و رها شده در نزدیکی پایگاه امریکایی الحریر در شمال عراق منتشر شد. اما جزئیات این دو حادثه چه بود؟
در روز ۱۳ اکتبر (۱۰ روز قبل) منابع خبری از حمله نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به یک مقر نظامی در جنوب غرب تدمر خبر میدهند؛ این در حالی بود که ۵ روز پیش از این حمله نیز به پایگاه هوایی تی۴ در استان حمص حمله هوایی شده بود. اما به شکل عجیبی و بر خلاف روند معمول حملات ارتش اسرائیل که با شلیک تعداد زیادی موشک برای عبور از پدافند هوایی سوریه صورت میگرفت، این حمله تنها با یک فروند موشک انجام شده بود.
اما نکته جالبتر این بود که بقایای موشک مورد نظر که در محل حادثه کشف شده و احتمالا سر جنگی آن نیز به درستی عمل نکرده بود نشان میداد سلاح مربوطه یک تیر موشک کروز دوربرد تاماهاوک امریکایی است که ارتش رژیم صهیونیستی فاقد این مدل از تسلیحات بوده و مشخصا این حمله مستقیما توسط امریکا و با شلیک موشک از ناوگان دریایی این کشور در دریای سرخ یا مدیترانه انجام شده بود.
بدین ترتیب فرماندهی مقاومت در سوریه، تصمیم به طراحی یک حمله انتقامی علیه نیروهای امریکایی در این کشور میگیرد و پایگاه غیر قانونی ارتش امریکا و مزدوران تحت امرش (تحت عنوان جیش مغاویر الثوره) هدف حمله همزمان راکتهای توپخانهای و پهپادهای انتحاری قرار میگیرد.
این حمله سنگین منجر به نابودی چند ساختمان و سوله موقت نظامی در این مقر ارتش امریکا میشود؛ تا چند ساعت پس از این حمله پنتاگون و فرماندهی سنتکام از اعلام جزئیات حمله و تلفات احتمالی آن خودداری کردند و پس از مدتی ادعا شد که این حمله تنها منجر به خسارات مادی شده است!
اگرچه دولت سوریه و محور مقاومت بارها بر لزوم برچیده شدن این پایگاه غیرقانونی اشغالگران امریکایی تاکید کرده و حمله فوق نیز نخستین حمله به این مقر نبوده است، اما این عملیات به خوبی پیام مربوطه را به ارتش امریکا رسانیده است که هر گونه مشارکت در حملات رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه و مقاومت در این کشور در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ داده خواهد شد.
اما تنها ساعاتی پس از حمله به پایگاه التنف، ارتش امریکا با یک غافلگیری دیگر مواجه شد. گروهی ناشناس اقدام به استقرار یک تیر موشک پدافندی مرموز در حوالی پایگاه هوایی _جاسوسی الحریر در استان اربیل عراق کرده و پیامی هشدارآمیز را برای نیروی هوایی امریکا صادر کردند.
این مدل موشک عجیب (با کد Missile ۳۵۸ ) که گفته میشود در نقش پدافند زمین به هوا در خاک یمن مورد استفاده قرار میگیرد نخستین بار ۲ سال قبل در آبهای ساحلی یمن دیده شده بود و بنابر ادعای کارشناسان نظامی و بر اساس تحلیل تصاویر منتشر شده توسط انصارالله یمن، تا کنون موفق به سرنگونی ۳ فروند پهپاد نیروی هوایی عربستان بر فراز آسمان منطقه نبرد در استان مارب شده است.
این موشک در واقع نوعی مهمات سرگردان هوایی یا Loitering munition است؛ به این معنی که سلاح مربوطه پس از شلیک برای مدت زمانی در آسمان به گشت زنی میپردازد و در صورتی که هدف هوایی توسط سامانههای راداری یا حرارتی خودی کشف شود سپس توسط اپراتور به سوی هدف روانه میشود.
تجربه استفاده در جنگ یمن نشان میدهد موشک ۳۵۸ یک سلاح مناسب و کارا علیه اهداف کم سرعت نظیر پهپاد و یا بالگردهای ترابری و رزمی است؛ هواگردهایی که توسط ارتش امریکا در عراق به وفور استفاده شده و روزانه دهها سورتی پرواز در مناطقی نظیر اربیل، عین الاسد و بغداد انجام میدهند.
به نظر میرسد اقدام مقاومت عراق در رهاسازی یک تیر از این موشک در نزدیکی پایگاه هوایی الحریر در شمال این کشور، حامل پیامی است که هرگونه اقدام نیروی هوایی امریکا در هدف قرار دادن مواضع وابسته به مقاومت در خاک عراق، زین پس با هدفگیری پرنده های اشغالگران همراه خواهد بود.
پس از حمله به التنف آمریکا ممکن است به سناریویی هایی روی آورد که به این شکل است:
نخست، واشنگتن در راستای تقویت نقش داعش در عراق و سوریه برای هدف قرار دادن ارتش سوریه و عراق و حشد شعبی عراق حرکت کند.
دوم، آمریکا به تنهایی یا با مشارکت اسرائیل دست به حملاتی به مراکز ارتش سوریه یا متحدانش در شرق سوریه یا دیگر مناطق بزند یا اینکه آمریکا، مجال را برای اسرائیل فراهم کند تا دست به حمله بزند.
سوم، آمریکا در راستای تقویت حضور خود در منطقه در برهه آتی حرکت کند. آنها با تغییر ترکیب سیاسی در عرصه عراق پس از انتخابات پارلمانی به دنبال تقویت حضور نظامی در منطقه به جای خروج برآیند.
چهارم، هدف قرار گرفتن التنف، جو بایدن را به تسریع در خارج کردن نظامیان خود از منطقه از بیم عملیاتهای تلافی جویانه بعدی سوق دهد یا ترس از اینکه این حمله به تشدید مقاومت مردمی به شکل فزاینده منجر شود که خسارات و تلفات سنگینتری به آمریکاییها وارد کند و اوضاع آمریکا را در سطح بین المللی بغرنجتر کند، به سرعت در راستای بیرون بردن نظامیان آمریکایی حرکت کند.
در پایان میتوان گفت که احتمال دارد که واشنگتن برای حفظ آبروی خود، واکنشی انجام دهد اما این واکنش شدید نخواهد بود تا مبادا عکس العمل مقاومت را به دنبال داشته باشد و دولت جو بایدن را در مخمصه قرار دهد.
منابع: مشرق و مهر
انتهای پیام/