مدیر کل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت مطرح کرد: افراد مبتلا به پوکی استخوان با خیال راحت واکسن بزنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر افشین استوار با تاکید بر اینکه پوکی استخوان از چند جنبه تحت تأثیر کووید قرار گرفته است گفت: پس از شیوع کرونا خدمات تشخیصی کمتر شده است، چون مردم برای تشخیص پوکی استخوان باید به مراکز درمانی رفته و سنجش تراکم استخوان انجام دهند.

تشخیص و درمان دیرتر پوکی استخوان در دوران پاندمی کرونا

وی اضافه کرد:، اما افراد از ترس ابتلا به کووید کمتر به مراکز درمانی مراجعه کردند در نتیجه دیرتر تشخیص و درمان شدند و ممکن است در آن فاصله حتی شکستگی اتفاق افتاده باشد.

مدیر کل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: پزشکان هم در مطب‌ها و کلینیک‌ها کمتر به طور کامل و پاره وقت فعالیت کردند، در نتیجه افراد برای کنترل پوکی استخوان خود به موقع نتوانستند مراجعه کنند.

استوار گفت: از طرف دیگر دسترسی به درمان نیز به دلیل کرونا دچار مشکل شده مثلا افراد برای تجدید نسخه و دریافت دارو از ترس ابتلا به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نکردند، در نتیجه درمان هایشان به تعویق افتاده و گاهی حتی قطع شده است.

کاهش تحرک در دوره کرونا و افزایش پوکی استخوان

این مسئول وزارت بهداشت فعالیت بدنی ناکافی را نیز یکی از عوامل خطر عمده‌ی ابتلا به پوکی استخوان دانست و عنوان کرد: افراد در دوره‌ی شیوع کرونا به دلیل ملاحظات مربوط به فاصله گذاری اجتماعی کمتر فعالیت بدنی داشتند که روی تراکم استخوان اثر داشته است.

وی ادامه داد: تغذیه نامناسب هم در دوران کووید مانند ریزه خواری و پرخوری افزایش پیدا کرده و روی پوکی استخوان اثرگذار بوده است. همچنین داشتن سایر بیماری‌ها مانند فشار خون کنترل نشده و دیابت کنترل نشده در پاندمی کووید بیشتر شده است که در افزایش ابتلا به پوکی استخوان موثر است.

افشین استوار گفت: البته با وجود اینکه پاندمی کووید روی پیشگیری و درمان پوکی استخوان اثر داشته، اما از طرف دیگر به دلیل اینکه مردم در این مدت کمتر فعالیت کرده اند و در خانه مانده اند، گزارشاتی وجود دارد که در برخی مناطق شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان به این دلیل کمتر شده است.

اگر کرونا گرفتید دارو‌های پوکی استخوان خود را قطع نکنید

وی افزود: در این مدت پاندمی کرونا گروه سالمندان به لحاظ عدم کنترل مناسب پوکی استخوانشان بیشترین آسیب را دیدند خصوصا بانوان سالمند و خانم‌های بالاتر از سنین یائسگی.

مدیر کل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: به همه‌ی کسانی که در حال حاضر پوکی استخوانشان تشخیص داده شده توصیه می‌کنم با جدیت درمانشان را ادامه دهند و به هیچ عنوان جایز نیست درمانشان برای مدتی و به خاطر کووید قطع شود.

استوار تأکید کرد: درمان پوکی استخوان هیچ تداخلی با کووید ندارد یعنی اگر کسی مبتلا به کووید شد نباید داروی پوکی استخوان خود را قطع کند و اگر داروی پوکی استخوان می‌خورد، خطر ابتلا به کووید در او افزایش پیدا نمی‌کند.

افراد مبتلا به پوکی استخوان با خیال راحت واکسن بزنند

وی در خصوص ارتباط پوکی استخوان با کووید هم تصریح کرد: هیچ شواهدی مبنی بر اینکه کرونا باعث پوکی استخوان می‌شود یا پوکی استخوان فرد را مستعد ابتلا به کووید می‌کند، وجود ندارد. واکسن کرونا هم هیچ تداخلی با دارو‌های پوکی استخوان ندارد و افراد مبتلا به پوکی استخوان بدون نگرانی از مصرف دارو‌ها می‌توانند واکسن خود را تزریق کنند.

مدیر کل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: در زمان کووید مردم باید فعالیت بدنی مناسبی داشته باشند طوریکه بی تحرکی به دلیل فاصله گذاری اجتماعی نباید به وجود بیاید. تغذیه مناسب همراه با ورزش نیز مهم است. در ضمن مصرف کلسیم و ویتامین دی در مواردیکه پزشک تجویز کرده و فرد نیاز دارد باید در زمان پاندمی ادامه پیدا کند.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.