به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، ایرج نوری دبیر اجرایی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه با بیان اینکه گمرک کرمانشاه از گذشته محل اظهار دامهای صادراتی غرب کشور بوده، گفت : از گذشته تاکنون دامهای استانهای لرستان، ایلام، کردستان، آذربایجان و ... از طریق گمرک کرمانشاه اظهار و از مرزهای جنوب کشور راهی بازار کشورهای حوزه خلیج فارس مانند کویت، قطر، عمان و امارات میشد.
او گفت : وجود زیرساختهای گمرکی، امکانات دامپزشکی برای قرنطینه دامها، سابقه کرمانشاه در زمینه صادرات دام زنده و... همگی از مزیتهایی است که میتواند گمرک کرمانشاه را به پایلوت صادرات دام زنده غرب کشور تبدیل کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه،افزود: از سوی دیگر این اتحادیه بزرگترین اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده ایران است و ۷۰ درصد صادرات دام زنده کشور را بر عهده دارد.
نوری مجموع این موارد را دلیل اصلی برای تبدیل شدن گمرک کرمانشاه به پایلوت صادرات دام زنده دانست و افزود: موافقت اولیه این موضوع را اخذ کرده ایم.
دبیر اجرایی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه درباره اینکه از چه زمانی طرح پایلوت شدن گمرک کرمانشاه برای صادرات دام زنده اجرا خواهد شد ادامه داد: ابتدا باید مشکلاتی که در زمینه صادرات دام زنده وجود دارد، مرتفع شود.
نوری با بیان اینکه صرفا اعلام آزاد شدن صادرات دام زنده به معنای تحقق صادرات نیست، گفت: موانع جدی داریم که تا حل نشود زیر بار صادرات نخواهیم رفت.
او گفت: آنطور که اعلام شده صادرکنندگان دام زنده باید به نوعی مباشر شرکت پیشتبانی امور دام در زمینه صادرات شوند و با پول حاصل از صادرات گوشت قرمز بخرند و وارد کشور کنند.
عضو هیات مدیره اتحایده تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده با اشاره به اینکه این فرآیند عملیاتی نیست، افزود: گاهی در روند صادرات تعداد زیادی از دامها تلف میشود، در این صورت صادرکننده چطور میتواند جوابگوی شرکت پشتیبانی امور دام باشد.
نوری گفت: راهکار منطقیتر این است که تعرفهای برای صادرات دام زنده تعیین و از محل این تعرفه گوشت قرمز مورد نیاز کشور خریداری شود .
منبع ایسنا
انتهای پیام/د