به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، داوود شایقی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: عمدهترین مشکلات موجود در روستاها مربوط به حوزه آب و راه است که با پیگیریهای صورت گرفته ۲۶۵ میلیارد تومان به حوزه آب و ۱۱۲ میلیارد تومان هم به حوزه راه اختصاص یافته که بخشی از این اعتبارات مربوط به پروژههای آبرسانی روستایی است.
او با اشاره به اجرای طرحهای آبی دراستان افزود:پایاب سد گیوی و عملبات اجرایی عمارت گرمی با شتاب بیشتری در دست اجرا است که سه هزار هکتار از اراضی در پایاب سد گیوی آبیاری مدرن شده و همچنین با تکمیل سد عمارت ۱۵ میلیون متر مکعب آب برای آشامیدنی، ۷۵ میلیون متر مکعب برای کشاورزی و ۲۸ میلیون متر مکعب نیز برای امور زیست محیطی اختصاص خواهد یافت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل افزود: برای پروژه پایاب گیوی ۲۲۰ میلیارد تومان از طریق ماده ۵۶ تأمین شده که تاکنون تملک اراضی و روند اجرای پروژه با پرداخت مبلغ اولیه از طریق بانکهای عامل به سرانجام رسیده است.
شایقی ادامه داد: سد گیوی که از سال ۸۴ شروع شده در سال ۹۶ به اتمام رسیده، ولی احداث پایاب آن در اولویت قرار گرفت تا اراضی حاصلخیز این منطقه زیر کشت محصولات آبی برود.
او از تأمین اعتبار برای جاده گیوی – خلخال بر اساس ماده ۲۳ خبر داد و گفت: در کنار تأمین اعتبار برای این پروژه قرار شد از محل منابع آبرسانی ۱۳ میلیارد تومان به شهرستان کوثر اختصاص یابد تا تکمیل مجتمعهای روستایی و آبرسانی به این مناطق را شاهد باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اظهار کرد: در بودجه سال آینده قرار است برای تکمیل پروژههای نیمهتمام با اولویت ایجاد اشتغال برای جوانان منابع خاصی در نظر گرفته شود.
شایقی با اشاره به اعتبار جاده کلور – درام گفت:برای این پروژه زیربنایی ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که تاکنون ۵۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار شده و سعی بر این است این پروژه در سریعترین زمان به نتیجه برسد.
او به اولویت بودجه سال آینده با هدف تقویت حوزه اشتغال اشاره کرد و گفت: با توجه به تکمیل مطالعات آمایش سرزمینی در استان و تهیه سند توسعه شهرستانها و اشتغال روستایی در بودجه سال آینده سعی میشود محرومیت زدایی از مناطق مختلف در اولویت قرار بگیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل درباره ابلاغ سند آمایش استان گفت: در کنار سند آمایش استان که در اولویت برنامهریزیها و هدفگذاریها قرار میگیرد، سند توسعه شهرستانها و همچنین سند توسعه اقتصادی و اشتغال روستاها نیز هدفگذاری شده تا توسعه متوازن در مناطق مختلف رقم بخورد.
شایقی بیان کرد: سالانه برای ۱۲۹ روستای استان که بالای ۴۰ خانوار هستند، سند توسعه اقتصادی و اشتغال تهیه میشود که تاکنون برای بیش از ۶۰۰ روستا این سند تهیه و ابلاغ شده است.
انتهای پیام/ح