به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جمال رازقی در جلسه کمیسیون صنعت و رونق تولید اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: بر اساس آمار در سه سال گذشته از حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی استان تنها سه دهم درصد صرف سرمایه گذاری ثابت در صنایع کوچک و متوسط فارس شده است درحالی که این واحدها بالاترین میزان اشتغال را ایجاد کرده اند و تاکید مقام معظم رهبری نیز رونق این واحدهاست.
او با اشاره به اینکه این آمار بسیار بد و تاسف آوری است، افزود: هر چند که نظام بانکی معتقد است از ۳۰ درصد منابع بانکی استان ۱۲ درصد را به بخش صنعت اختصاص داده شده، اما بر اساس آمارهای رسمی و به جز واحدهای بزرگی مانند پتروشیمیها و فولادی ها؛ تنها سه دهم از این میزان به صنعت فارس اختصاص یافته است.
رازقی با اشاره به نخستین سفر رئیس جمهوری و هیات دولت به استان فارس نیز اظهارداشت: برای نخستین سفر دولت به فارس پیشنهادهای با محوریت تولید و صادرات از سوی فعالان بخش اقتصادی خصوصی و دولتی استان ارائه شد که جای تاسف دارد حتی یکی از این پیشنهادها نیز در مصوبات سفر دیده نشد.
او اضافه کرد: امروز الزام است که برای دو بخش مهم تولید و صادرات در استان برنامه ریزی بلند مدت شود و مگر میشود با سه دهم پرداختی منابع بانکی به واحدهای کوچک و متوسط کاری کرد؟ مگر میشود اقتصاد را با شعار اداره کرد؟ اگر برای تولید و صادرات استان راهکار عملی به کار گرفته نشود مسایل مهمی مانند اشتغال و معیشت مردم در معرض آسیب جدی قرار میگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به سیاست کلان کشور در حوزه اقتصاد ادامه داد: تمرکز دولت در ایجاد تسهیلات بیشتر برای صادرات و حذف پیمان ارزی است و در جلساتی که با حضور وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در اتاق ایران برگزار شده قولهای مساعدی در این زمینه داده شده است.
رازقی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تسهیلات صندوق ملی محیط زیست نیز عنوان داشت: بسیاری از واحدهای ما اطلاعاتشان در خصوص مسایل و شرایط استفاده از امکانات، تشویق ها، تسهیلات و قوانین موجود در حوزههای مختلف اقتصادی از جمله مالیاتی و بیمهای بسیار کم است که در این بخش توجه به مقوله آموزش امر جدی است.
او تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی فارس در حال برنامه ریزی برای برگزاری دورههای آموزشی پیرامون قوانین و مقررات اداره محیط زیست و آموزش HSE به کارکنان بنگاههای اقتصادی استان هستیم و تلاش میکنیم بنگاهها با ظرفیت اشتغال متفاوت را دسته بندی و دورههای آموزشی را برگزار خواهیم کنیم.
رازقی با اشاره به طرح دیگر موارد در جلسه گفت: مباحثی از جمله بررسی موضوع تبصرهی یک مادهی ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده و بررسی و بازنگری در ماده ۲۷ قانون مالی ات بر ارزش افزوده که موجب مشکلات فراوان برای بخش خصوصی شده را در شورای شورای گفتگو استان و کشور مطرح و دنبال خواهیم کرد و امید داریم رفع این مشکلات راهگشایی برای فعالان اقتصادی باشد.
در این جلسه آقای طبری از سازمان محیط زیست استان به ارائه گزارش در خصوص نحوه اعطای تسهیلات صندوق ملی محیط زیست) در راستای اجرایی نمودن بند "ن"تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹) پرداخت.
همچنین در این جلسه مباحث تخصصی در خصوص مسئولیتهای ادارات کل محیط زیست استان ها، مسئولیتهای دبیرخانه مرکزی بررسی پروژههای عوارض آلایندگی، مسئولیتهای کمیته راهبردی، فرم پیشنهاد درخواست تسهیلات صندوق ملی محیط زیست، همکاری با ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در راستای حل مشکلات فنی مطرح شد.
انتهای پیام/