به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ملانوری استاندار خراسان جنوبی در جریان بازدید از دو روستای امیر آباد و حاجی آباد و در جمع معتمدین این دو منطقه گفت: دو روستای امیرآباد و حاجی آباد به جهت قرار گرفتن در حاشیه شهر بیرجند و پوشش دادن سرریز جمعیت مرکز استان، اهمیت ویژهای دارند.
او افزود: وقتی یک شهر، روستا یا منطقه عشایری سیر طبیعی رشد خود را طی میکند، فرهنگ منطقه نیز متناسب با رشد جمعیت جلو میرود.
ملانوری با اشاره به این که افراد زیادی از مناطق مختلف در این دو روستا سکنی گزیده اند تصریح کرد: تنوع افراد از سکونتگاههای مختلف، تجمیع خرده فرهنگها و در نتیجه بروز پدیدههای اجتماعی، امنیتی و فرهنگی را به همراه دارد.
استاندار خراسان جنوبی به رشد جمعیت در این دو روستا اشاره کرد و ادامه داد: در سرشماری سال ۹۵ جمعیت ساکن در دو روستا حدود ۱۰ هزار نفر بوده و این آمار در حال حاضر به بیش از ۲۳ هزار نفر رسیده است.
او با تأکید بر این که این رشد غیرمنتظره جمعیت، تبعات زیادی برای مجموعه مدیریتی استان به همراه دارد، اظهار کرد: به همین نسبت که جمعیت مرکز استان به این دو منطقه سرریز شده، مسائل و مشکلات و آسیبهای مترتب بر این پدیده نیز به مرکز استان سرریز خواهد شد.
ملانوری با بیان این که موارد مطرح شده توسط اعضای شورا و دهیاران دو روستا، ثبت و ضبط شده و پیگیری خواهد شد، عنوان کرد: برخی موارد به کار کارشناسی و نشستهای تخصصی نیاز دارد.
استاندار خراسان جنوبی حل چند موضوع اساسی را مقدمه رفع مشکلات دو روستا عنوان کرد و افزود: مهمترین موضوع، ارتقای سطح دو روستا به شهر است که قبل از این هم بحث شده، اما به جایی نرسیده است.
او با مخاطب قرار دادن مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری از دکتر قهرمانی خواست ظرف چند روز آینده پرونده ارتقای این دو منطقه را به روز کرده و با تبدیل کردن آن به پرونده تقسیماتی، شرایط را برای پیگیری موضوع در مرکز مهیا کنند.
ملانوری تبدیل این دو روستا به شهر، استقرار شهرداری و اجرای مدیریت یکپارچه را راهکاری مطلوب برای پاسخگویی به مطالبات مردم و خدمات دهی بهتر به جمعیت ساکن عنوان کرد.
استاندار خراسان جنوبی به موضوع الحاق ۱۸ هکتار حفره بین دو روستا گریزی زد و گفت: جلسه کارشناسی بررسی این درخواست با حضور دستگاههای اجرایی مرتبط در معاونت عمرانی استانداری برگزار میشود.
او بیان کرد: مدیران دستگاههای اجرایی با این دید که باید این مشکل حل شود، موضوع را پیگیری کرده و به الحاق این منطقه و یکپارچگی دو روستا کمک کنند.
ملانوری با تأکید بر رویکرد مثبت استان با الحاق این منطقه اظهار کرد: الحاق این حفره میتواند به رفع کاربریهای مورد نیاز در زمان ارتقای منطقه و تأسیس شهر کمک کند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به این که آسفالت مورد نیاز معابر از محل قیر رایگان تأمین میشود، افزود: اجرای این پروژه حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که تخصیص مییابد و به جهت اهمیت موضوع در اولویت برنامههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای قرار میگیرد تا به سرعت انجام شود.
او بیان کرد: بنا به قول مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان، تیرهای برق تا آخر آذر جابه جا میشوند و روشنایی بلوار امام رضا (ع) نیز تأمین میشود.
ملانوری تصریح کرد: موضوع اجرای کانال هدایت آبهای سطحی و دیوار ساحلی تبدیل به طرح شده و پیگیری خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی در خصوص اجرای دو زمین ورزشی مورد مطالبه مردم نیز گفت: زیرساختهای لازم تا پایان سال تأمین میشود تا با دیده شدن سهم اداره کل ورزش و جوانان از محل اعتبارات ۱۴۰۱ سکوها و چمن زمینها اجرا شود.
انتهای پیام/ ر