وزیر نیرو گفت: در تابستان امسال بخاطر رشد صنعت برق ۱۵ هزار مگاوات کمبود برق بودیم که این رقم را برای محدودیت صنایع و خانگی خاموشی داشته ایم که این یک تجربه تلخی است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی برق گفت: صنعت برق یکی از اصلی ترین شاخص های مهم کشور است. نمایشگاه محل است برای تبادل نظر و همفکری در صنعت برق است، متاسفانه مدتی برای شرایط ویروس کرونا رکورد شدیدی در صنایع کشور بودیم ولی امروز خوشبختانه امروز این نمایشگاه فعال شد.

محرابیان بیان کرد: در بین صنایع، مجموعه فعالیت صنایع که رشد چشمگیری داشته سندیکای صنعت برق بود، مهم ترین رشد کشور انرژی است.

وزیر نیرو گفت: امروز شاخص تولید کشور، انرژی است ما باید این سرمایه عظیم را برای رشد کشور به کار گیریم، در دهه اوایل انقلاب مجموعه تولید برق کشور ۷ هزار مگاوات بود، ولی بعد از گذشت ۴۰ سال تولید ظرفیت برق ۸۳ هزار مگاوات نصب است.

محرابیان تاکید کرد: در تابستان امسال بخاطر رشد صنعت برق ۱۵ هزار مگاوات کمبود برق بودیم که این رقم را برای محدودیت صنایع و خانگی خاموشی داشته ایم که این یک تجربه تلخی است.

او افزود: وقتی ما به صنعت خودمان کمبود می‌دهیم یعنی از ظرفیت‌های کشور می‌کاهیم، مجبوریم عقب ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم به طوری که باید ظرفیت سازی تولید را در دستور کار قرار دهیم. برنامه‌های تدوین شده ایجاد نیروگاه و نگاه به ظرفیت‌های تجدید پذیر است، موضوع دوم ما اصلاح بخش عرضه است که باید به بکارگیری مصرف انرژی باشیم.

رشد چشمگیر ظرفیت سازی و تولید برق بعد از انقلاب/کمبود ۱۵ هزار مگاواتی برق در تابستان ۱۴۰۰

وزیر نیرو گفت: قبل از انقلاب رشد و ظرفیت تولید برق ۷ هزار مگاوات بود، ولی بعد از انقلاب با گذشت ۴۰ سال ظرفیت تولید برق کشور به ۸۳ هزار مگاوات افزایش یافته است.

او اشاره به افتخارات صنعت برق کرده و با بیان اینکه این صنعت در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ پیشرفت‌های بسیار بالایی داشته، اضافه کرد: امروز در صنعت برق خودکفا، صاحب تکنولوژی، سازنده نیروگاه‌های حرارتی و برق‌آبی و عرضه‌کننده انواع خدمات برق از جمله خدمات فنی و مهندسی هستیم.

وزیر نیرو گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی کشور کاهش یافته و نتوانستیم آن‌طور که باید سرمایه‌گذاری لازم را در بخش احداث نیروگاه‌ها انجام دهیم و این موضوع باعث ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی شد.

محرابیان با بیان اینکه نتوانستیم متناسب با رشد تقاضا ظرفیت‌سازی کنیم، تصریح کرد: ۱۴ هزار مگاوات تقریباً ۲۲ درصد تقاضای برقی است که ما امکان تولید آن را نداریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار