هفتم آبان ماه در تقویم سلامت به عنوان روز جهانی سکته مغزی نامگذاری شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مجید جعفری پزشک متخصص مغز و اعصاب و مدیر گروه نرولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: سکته مغزی سن و سال نمی‌شناسد و امکان درمان این بیماران فقط تا چهار ساعت و زمان طلایی برای رسیدگی به آن‌ها یک ساعت  در نظر گرفته شده است.

او افزود: علائم بروز و روش‌های تسهیل در شناسایی سکته مغزی به فلج صورت، دست و اختلال در تکلم است که در صورت مشاهده علائمی مثل شل شدن یک طرف صورت، عدم توان برای حرکت دست‌ها و عدم توان تکلم، باید هرچه سریع‌تر با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیریم و دقایق را از دست ندهیم.


بیشتر بخوانید


جعفری اضافه کرد: دقایق می‌توانند نجات بخش زندگی فرد باشد و به حفظ خاطرات، تحرک فرد، قدرت تکلم و استقلال بیمار کمک نماید.

او با اشاره به اینکه سکته مغزی قابل پیشگیری است، اظهار داشت: عوامل خطر ایجاد سکته مغزی به دو دسته عوامل قابل کنترل شامل: فشار خون بالا و کلسترول بالا، چاقی و استعمال دخانیات، کم تحرکی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی و مصرف الکل و عوامل غیر قابل کنترل شامل: سن، جنس، سابقه فامیلی، سکته مغزی قبلی، بیماری‌های مادرزادی قلب، فیبریلاسیون دهلیزی «به عنوان شایع‌ترین اختلال ریتم قلب» تقسیم می‌شود.

جعفری تصریح کرد: سن افراد احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد و به لحاظ جنسی، سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است.

او با اشاره به نقش تغذیه مناسب در پیشگیری از سکته مغزی، گفت: مصرف لبنیات کم چرب، افزایش مصرف انواع مختلف میوه و سبزیجات (حداقل ۴۰۰ گرم در روز)، افزایش مصرف ماهی (دوبار در هفته)، کاهش مصرف گوشت و استفاده بیشتر از منابع گیاهی مانند حبوبات، مغزها، قارچ‌ها و سویا توصیه می‌شود.

جعفری ادامه داد: پرهیز از خوردن مواد غذایی با انرژی بالا بدون ویتامین مانند پفک و چیپس، مصرف متعادل برنج و سیب زمینی و مواد نشاسته‌ای کاهش مصرف شکر قند و شیرینی و انواع نوشابه پرهیز کامل از الکل از دیگر توصیه‌ها جهت پیشگیری از بروز سکته‌های مغزی است.

گفتنی است هفتم آبان ماه در تقویم سلامت به عنوان روز جهانی سکته مغزی نامگذاری شده است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.