با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خانه خلاق و نوآوری راه ابریشم کار خود را آغاز کرد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم بازگشایی خانه خلاق و نوآوری راه ابریشم، اظهار کرد: بهترین راه برای صادرات و معرفی فرهنگ و اصالت ایرانی به دنیا، توسعه صنایع خلاق است.خانه خلاق و نوآوری راه ابریشم یک پلت فرم نوآوری و آموزشی است که ۱۰ تیم و شرکت خلاق در آن مستقر هستند و از ایده‌های افراد خلاق و صاحب ایده در حوزه آموزش و یادگیری بهره می‌برد و آن‌ها را به بازار وصل می‌کند.

تجاری‌سازی علوم انسانی ضروری است

ستاری در این مراسم با اشاره به اینکه تجاری سازی علوم انسانی در کشور یک ضرورت است، گفت: باید این عرصه را از شکل کتابخانه‌ای و انتشار کتاب صرف خارج کنیم و به سمت تولید ایده‌های فناورانه و تجاری‌سازی آن‌ها حرکت کنیم. پژوهش‌های ما باید در زندگی روزمره مردم نمایان باشد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: در حال حاضر عرصه علوم انسانی فقط به نوشتن کتاب بسنده کرده است. در حالی که معرفی فرهنگ چند هزار ساله کشور و تجاری سازی ایده‌های خلاق حوزه علوم انسانی ضروری است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: باید سرمایه‌های بخش خصوصی را به سمت علوم انسانی به ویژه پژوهش‌های شکل گرفته در این حوزه سوق دهیم. یکی از مسایلی که باعث آزردگی خاطر من شده است کتابخانه‌ای ماندن پژوهش‌های این حوزه و عدم استفاده از این طرفیت برای توسعه و معرفی فرهنگ کشور به دنیا است.

ستاری ادامه داد: فرهنگ ما اصیل و چند هزار ساله است و قابلیت بزرگی در حوزه تجاری سازی دارد. مثلا حوزه تولید محتوا یا صنایع دستی یکی از حوزه‌های تجاری سازی شده علوم انسانی است که در دنیا معرفی شده است. این عشق و علاقه یک ملت است که به محصول تبدیل شده است.

رییس ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق ادامه داد: همین اتفاق در حوزه اسباب بازی و صنایع دیداری و شنیداری و صنایع خلاقی که به شکل روزمره کاربرد دارند، نیز دیده می‌شود.

ستاری افزود: خانه‌های خلاق پلت فرم‌هایی برای سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در حوزه علوم انسانی هستند. از یک آپارتمان کوچک می‌توانند فعالیت استارتاپی خود را داشته باشند تا در اندازه‌های بزرگ و استارتاپ‌های بیشتر و بزرگ‌تر.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین گفت: خانه‌های خلاق در بافت‌های فرسوده نیز در حال شکل گیری است و به حوزه بازسازی این بافت‌ها ورود و کمک کرده اند. حرکت جدید شکل گیری خانه‌های خلاق و نوآوری در کشور ۲ سالی است که آغاز شده و شتاب گرفته است. امیدواریم این حرکت ادامه یابد و سرمایه گذاران بخش خصوصی به سرمایه گذاری در علوم انسانی ترغیب شوند.

معاوم علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین گفت: کار دولت در این حوزه فراهم کردن زیرساخت‌ها است. باید بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش ترغیب شود. یعنی دولت به گونه‌ای عمل کند که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری احساس امنیت کند.

خانه خلاق و نوآوری راه ابریشم

خانه خلاق و نوآوری راه ابریشم در حوزه آموزشی و یادگیری فعال است که ۱۰ تیم را دل خود جای داده است و از ایده‌های افراد خلاق و صاحب ایده بهره می‌برد و آن‌ها را به بازار وصل می‌کند. ۳۵۰ مرکز در کل کشور از خدمات آموزشی این پلت‌فرم استفاده می‌کنند. این خانه حامی ایده‌های نوآورانه آموزشی است و از کودکان ۷ ساله تا بزرگسالان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.