چک‌های صیادی به منظور کاهش تعداد چک‌های برگشتی و جلوگیری از کلاهبرداری وارد بازار شده اند اما هنوز برخی افراد در استفاده از این چک‌ها مشکل دارند.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ۶ ماهی می شود که بانک ها صدور دسته چک های قدیمی را متوقف و صیادی های بنفش رنگ را برای دارندگان چک صادر می کند. بسیاری از افرادی که در کار خود از این ابزار پرداخت استفاده می کردند موظف به استفاده از دسته چک های صیادی شده اند.

این دسته چک ها به منظور کاهش تعداد چک‌های برگشتی و جلوگیری از کلاهبرداری وارد بازار شدند به گونه ای که قبل از صدور چک تمام حساب های فرد بررسی خواهد شد؛ فرد باید حداقل دو سال حساب بانکی با کارکرد بالا داشته باشد و در صورتی که فردی دارای چک برگشتی باشد تا زمانی که از سوابق خود رفع سوءاثر نکند نمی‌تواند درخواست چک صیاد کند.

براساس اعلام بانک مرکزی، تعداد چک‌های برگشتی در شهریورماه نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۱۷/۹ درصد کاهش پیدا کرده است. همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می‌کنید مبلغ چک‌های برگشتی نسب به سال گذشته به میزان ۵۳/۵ درصد رشد داشته است و این موضوع خبر از چک کشیدن افراد در مبالغ بالا می‌دهد.

آمار چک های برگشتی در شهریورماه 1400

اما موضوع به اینجا ختم نمی شود، برای بررسی شرایط خرید و فروش با این دسته چک سری به فروشندگان و گیرندگان این دسته چک ها زدیم.


بیشتر بخوانید


تاثیر نا آگاهی کسبه نسبت به چک های صیادی

یکی از عمده فروش ها که از چک های صیادی استفاده می کند، در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: با ورود این دسته چک ها فروشمان به نصف رسیده است، زیرا بسیاری از افراد توانایی ثبت این دسته چک ها را ندارند، به همین دلیل برای نقد کردن و دریافت پول از بانک با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهیم بود.

بسیاری از مغازه داران از کلاهبرداری های موجود در این زمینه خبر دادند به گونه ای که زمانی که این چک ها دست به دست می شوند اگر فردی در این بین چک را در سامانه ثبت نکند، فرد آخری که این چک را دریافت می کند نمی تواند به پولش برسد و باید نفر اولی که این چک را صادر کرده است را پیدا کند.

کاهش چک‌های برگشتی با اجرای قانون جدید چک/ پیگیری رئیس بانک مرکزی برای رفع ایرادات چک‌های صیادی

برای پیگیری این مضوعات به سراغ کارشناسان فعال در این زمینه رفتیم که آن ها هم وجود این مشکلات را تایید کردند و راهکارهایی برای حل این مشکلات داشتند.

یوسف کاووسی، کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: چک های صیادی که وارد چرخه تجارت شد به دنبال خود مسائل و مشکلاتی را داشت که بانک مرکزی تلاش کرد از طریق فرهنگ سازی این مسئله را در بین مردم رواج دهد؛ اما تجار و کسبه ای که سال های زیادی را در بازار کار کرده اند با این سیستم نتوانستند ارتباط موثری بگیرند.  

ثبت صیادی چک یک معضل شده است!

او ادامه داد: مسئله اصلی مربوط به ثبت چک ها در سامانه است به نحوی که صادرکننده در سامانه مشخص کند که گیرنده چه شخصی است و گیرنده چک هم در زمانی که بخواهد این چک را منتقل کند مجدد باید در سامانه این ثبت را انجام دهد که تجار و کسبه نتوانستند با این موضوع ارتباط برقرار کنند، ثبت صیادی چک یک معضل شده است. چک صیادی و سامانه مربوط به آن در راستای استاندارد های بانکی است،  که قصد دارند مبداء و منشاء تامین مالی را مشخص کنند که این موضوع در راستای مسائل پولشویی است.

کاووسی در آخر افزود: قانون جدید چک مصوب مجلس در دوره قبل بود و بانک مرکزی این قانون را نزدیک به ۲ سال معلق نگه داشت و عملیاتی نکرد بنا به همین دلایل و مشکلات؛ در حال حاضر بخش IT بانک مرکزی در حال بررسی در این زمینه است تا این مشکلات را از بین ببرد.

محمد مسعود یوسفی، مدیر دفتر ارتباط با صنعت وکلا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با پیشنهاداتی که در این زمینه به بانک مرکزی داده شده است، بیان کرد: باید امکان صدور چک به صورت تضمینی و امانی، بدون تاریخ و بدون غیر قابل انتقال هم در سیستم فراهم شود.

از این مشکلات که بگذریم، تعدادی از کارخانه دارها از قبول کردن این چک ها به دلیل مشمول مالیات شدنشان، ترس و واهمه دارند به همین دلیل از قبول کردن چک های صیادی خودداری می کنند.

اما زمانی که این موضوع را از سازمان امور مالیاتی پیگیری کردیم این موضوع را تکذیب کردند.

چک های صیادی مشمول مالیات نمی شوند

محمود علیزاده، معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: موضوع مالیات مربوط به درآمد و فرآیندی که منجر به آن شود می شود. رویداد مالی یا به صورت درآمد است و یا از طریق فروش دارایی های ثابت یک فرد به دست می آید؛ زمانی که درآمد باشد دو فرض در این زمینه مطرح خواهد شد، یک موضوع در رابطه با درآمد مشمول مالیات است یا درآمد معاف از مالیات. چک هایی که حواله کردنشان پشت نویسی شود و یا در فرمی ثبت شوند دیگر مشمول مالیات نخواهند بود و هیچ هزینه ای برای دریافت کننده و صادر کننده این چک ها وجود نخواهد داشت. 

برای پیگیری بیشتر این مشکلات به سراغ مقام های مسئول در زمینه چک صیادی رفتیم و آمارهای دقیق در زمینه چک صیادی را از سمت بانک مرکزی جویا شدیم.

لزوم ثبت چک در سامانه صیاد توسط صادرکننده و گیرنده

آمنه نادعلی زاده، معاون اداره نظام‌های پرداخت و سخنگوی اجرای قانون جدید چک، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با قانون‌های جدید چک بیان کرد: اصلاح قانون صدور چک در سال ۹۷ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و محتوای این  قانون به سیستمی شدن نقل و انتقالات چک اشاره داشت؛ یعنی در زمانی که چک قرار است بین شخص صادر کننده و گیرنده چک تبادل شود، ثبت این تبادل در سامانه صیاد به صورت الکترونیکی اتفاق بیفتد یعنی عمل قبض و اقباض به صورت سیستمی در سامانه صیاد ثبت شود.

در زمانی که این کارسازی می خواهد اتفاق بیفتد باید این چکها در سامانه صیاد ثبتش صورت گرفته باشد. اطلاعاتی که بر روی چک درج شده است بایستی در سامانه صیاد هم ثبت و منتقل شود برای ثبت چک می توانند به اپلیکیشن های پرداختی که در این زمینه فعالیت می کنند مراجعه کنند که لیست این اپلیکیشن ها در وب سایت شاپرک لحاظ شده است علاوه بر اپلیکیشن مردم می توانند از طریق اینترنت بانک یا همراه بانک خود استفاده کنند و عملیات ثبت چک را انجام دهند. گیرنده چک هم بایستی به سامانه صیاد از همون درگاه های اشاره شده مراجعه کند و عملیات استعلام چک را انجام دهد و از صادر شدن چک به نفع خود اطمینان حاصل کند

وی ادامه داد: عملا این طرح از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۰ با توزیع چک‌های جدید صیادی که رنگ بنفش دارند آغاز شد و این چک‌ها رنگشان متمایز از چک‌های قبلی است و روی این چک‌ها درج شده در زمانی که  این کارسازی می‌خواهد اتفاق بیفتد باید این چک‌ها در سامانه صیاد ثبتش صورت گرفته باشد.


نادعلی زاده بیان کرد: در رابطه با عمل تبادل این چک ها باید گفت زمانی که صادر کننده می خواهد چک بنفش رنگ صیادی را صادر کند، طبق معمول فیزیک چک را تهیه می کند؛ مشخصاتی مانند تاریخ، مبلغ و گیرنده را بر روی چک درج می کند همین اطلاعاتی که بر روی چک درج شده است بایستی در سامانه صیاد هم ثبت و منتقل شود برای ثبت چک می توانند به اپلیکیشن های پرداختی که در این زمینه فعالیت می کنند مراجعه کنند که لیست این اپلیکیشن ها در وب سایت شاپرک لحاظ شده است علاوه بر اپلیکیشن مردم می توانند از طریق اینترنت بانک یا همراه بانک خود استفاده کنند و عملیات ثبت چک را انجام دهند.


معاون اداره نظام‌های پرداخت در این گفت و گو بیان کرد: چک صادر و ثبت آن در سیستم انجام می شود و تحویل گیرنده چک داده می شود اما اینجا فرایند خاتمه پیدا نمی کند یعنی تنها ثبت اولیه در این قسمت انجام شده است و گیرنده چک هم بایستی به سامانه صیاد از همون درگاه های اشاره شده مراجعه کند و عملیات استعلام چک را انجام دهد و از صادر شدن چک به نفع خود اطمینان حاصل کند و اطلاعات فیزیک چک را با اطلاعات سیستمی تطبیق دهد و مراتب تایید با عدم تایید را در سامانه انجام دهد؛ یعنی آن عمل قبض و اقباضی که قبلا به صورت دستی در بین افراد اتفاق افتاد در حال حاضر به سامانه صیاد منتقل شد به نحوی که صادر کننده ثبت چک را انجام داد و گیرنده هم عملیات تایید چک را انجام داد.

او در رابطه با تاثیرات قانون جدید چک بیان کرد: زمانی که در کنار فیزیک چک سامانه هم وجود دارد یعنی اطلاعات تبادلات چک را دارند به سامانه منتقل می شود و می تواند جلوی جعل، کلاهبرداری و یا حوادث غیرمترقبه را بگیرد. به عنوان مثال چند سال پیش حادثه پلاسکو به وجود آمد که در این آتش سوزی تعدادی از چک ها مفقود شد و یا از بین رفت با توجه به این که این اطلاعات در سیستم صیاد وجود دارد یک سری از این مشکلات می تواند کاهش پیدا کند ضمن اینکه نهاد ناظر هم می تواند زنجیره تبادلات چک را ملاحظه کند و این برای جلوگیری از پولشویی بسیار موثر است.

صدور ۹۲ میلیون فقره چک تاکنون

نادعلی زاده ضمن اشاره به اینکه در گذشته عملیات بسیار ساده ای را داشتیم و به صورت دستی چک را مبادله می کردیم اما زمانی که این عملیات به سامانه صیاد منتقل شد با مقاومت هایی مواجه شد؛ زیرا، فرآیند متفاوت تر از گذشته شد، ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون حدود ۳ میلیون دست چک صادر شده که بالغ بر ۹۲ میلیون فقره چک است و از این مقدار ۲۲ درصد آن یعنی ۲۱ میلیون فقره چک به گردش افتاده یعنی ثبت در سامانه صیاد اتفاق افتاده و حدود ۸۵ درصد این چک‌ها تاییدش توسط گیرنده‌ها ثبت شده است. در بعض از روز‌ها بالغ بر ۵ تا ۱۰ هزار فقره ثبت چک را داریم که آمار امیدوار کننده‌ای است.

از ابتدای امسال تا کنون حدود ۳ میلیون دست چک صادر شده که بالغ بر ۹۲ میلیون فقره چک است و از این مقدار ۲۲ درصد آن یعنی ۲۱ میلیون فقره چک به گردش افتاده. در بعض از روزها بالغ بر ۵ تا ۱۰ هزار فقره ثبت چک را داریم که آمار امیدوار کنندهای است. مقایسه آمار چک برگشتی امسال با مدت مشابه سال گذشته نشان دهنده نصف شدن تعداد چک برگشتی است. در سال گذشته تا پایان شهریور حدود ۱۱ درصد چک برگشتی وجود داشت که این مقدار به ۶ درصد کاهش پیدا کرده است. دسته چک ها قدیمی می توانند هم زیستی داشته باشند با دسته چک های جدید و در زمان مناسب این دسته چک ها جمع آوری خواهند شد که این طرح خیلی هم بلند مدت نیست.


سخنگوی اجرای قانون جدید چک بیان کرد: این قانون به موجب سختگیری‌هایی که دارد و در زمان اعطای دست چک اهلیت متقاضیان بررسی خواهد شد و درصورت داشتن تمام شرایط دست چک به آن فرد نعلق خواهد گرفت این محدودیت‌ها باعث شده اند که آمار چک برگشتی کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. مقایسه آمار چک برگشتی امسال با مدت مشابه سال گذشته نشان دهنده نصف شدن تعداد چک برگشتی است. در سال گذشته تا پایان شهریور حدود ۱۱ درصد چک برگشتی وجود داشت که این مقدار به ۶ درصد کاهش پیدا کرده است.


نادعلی زاده در رابطه با زمان جمع آوری چک های قدیمی گفت: دسته چک های قدیمی هم بایستی جمع آوری شوند ولی به دلیل اینکه مراودات مردم به مشکل برنخورد و فرجه زمانی لازم را داشته باشند و بتوانند با این سیستم ها ارتباط برقرار کنند فعلا بانک مرکزی برنامه زمان بندی خود را اعلام نکرده است و دسته چک ها قدیمی می توانند هم زیستی داشته باشند با دسته چک های جدید و در زمان مناسب این دسته چک ها جمع آوری خواهند شد که این طرح خیلی هم بلند مدت نیست.

۵ درصد چک‌ها از طریق شعب به ثبت رسیده اند

او با اشاره به روش های ثبت و استعلام چک های صیادی ادامه داد: ۳۱ بانک و موسسه اعتباری داریم که همه این بانک‌ها اینترنت و همراه بانکشان فعال شده است و تمام درگاه‌های شبکه بانکی مجهز به سامانه صیاد هستند در حال حاضر هم ۵ اپلیکیشن بزرگ کشور که بازار نسبت خوبی دارند سرویس‌های سامانه صیاد را دارند و محدودیت برای اضافه شدن تعداد اپلیکیشن‌ها وجود ندارد و هر اپلیکیشنی که مورد تایید باشد می‌تواند این سرویس دهی را داشته باشد؛ البته به دنبال این هستیم که راه‌های دسترسی را افزایش دهیم و یکی از راه‌ها پیامک است که این روش در مرحله نهایی قرار دارد و خودپرداز‌ها هم تلاش می‌شود که به این سیستم مجهز شوند و شعب هم به صورت حضوری به مردم خدمت رسانی می‌کنند و از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵ درصد چک‌ها از طریق شعب به ثبت رسیده اند و بالغ بر ۷۰ درصد چک‌ها از طریق درگاه‌های بانکی ثبت و تاییدش اتفاق افتاده است.

نادعلی زاده در آخر افزود: اخیرا سیستم جدیدی به سامانه صیاد اضافه شده که سیستم استعلامی است و بدون اهراز هویت امکان خدمت رسانی دارد و با استفاده از ۵ قلم اطلاعاتی استعلام انجام می‌شود.

اما موضوع به همین جا ختم نشد و یکی از عالی ترین مقام های اقتصادی کشور در حاشیه نشست خود با جمعی از اقتصادانان در رابطه با قانون های اجرایی نشده در زمینه چک صیادی توضیحاتی داد. 

ورود رئیس کل بانک مرکزی در زمینه چک صیادی

علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه بر اساس تکلیف قانونی، ماه‌ها قبل باید به طور کامل اجرایی می‌شد افزود: در قانون جدید چک ۱۷ تکلیف دیده شده که ۱۱ مورد از آن اجرایی شده و تنها ۶ مورد باقی مانده است. تکالیف باقی مانده قانون چک مانند چک الکترونیک، به زیرساخت‌هایی نیاز دارد که تامین آن نیازمند زمان و کار بیشتری است.

وی گفت: ۶ مورد باقی مانده از تکالیف جدید قانون چک نیاز به کار فنی بیشتر و سنگین تری دارد که در این باره کارگروهی تشکیل دادیم تا پس از بررسی ها، زمان تکمیل آن را اعلام کنند.

رئیس کل بانک مرکزی در آخر افزود: تا قبل از پایان آبان، به صورت شفاف درباره جزئیات تکالیف اجرا شده و نوع تکالیف باقی مانده و زمان اجرایی شدن آن‌ها اطلاع رسانی خواهم کرد.

قانون چک های صیادی همانند قوانین دیگر بانک مرکزی مانند رمز دوم یک بار مصرف به دلیل نبود زیر ساخت های لازم برای عملیاتی کردن آن ها در ابتدا با مقاومت هایی مواجه هستند که برخی از کارشناسان معتقدند به دلیل ارتباط نداشتن بانک های داخلی با خارج از کشور این کاستی ها در نظام بانکی کشور مشاهده می شوند؛ درصورت برطرف  شدن کاستی های موجود در زمینه چک های صیادی، این طرح می تواند از برگشت خوردن چک جلوگیری کند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۰۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۱
عزیزان هرکاری روشروع کنی اوایلش سخته باکمی صبرکردن وهمت ووقت به خرج دادن خیلی آسون میشه منم واقعا تادوروزاذیت شدم براثبتش حالاچنددسته چک هم دارم به راحتی انجام میشه خیلی سخت نگیرید درنظر داشته باشید اعتبار این نوع چکهابیشترازقبل شده درثانی حتی اگه دسته چک شماکامل هم به سرقت رودجای نگرانی نیست
Iran (Islamic Republic of)
حسین عباسی
۱۷:۴۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
100میلیون چک گرفتم برا 30مهر 1400 الان 2هفته ست صاحب چک گوشیش خاموش نه آدرس درست نه تلفن ثابت چقدر راحت شده با یه خط 0902ایرانسل طرف چک ثبت کرده حالا خاموشه جالبه بانک میگه خطش مورد اعتبار واعتماد توسیستم ثبت شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
اين چه كاري بود اينا كردن..اصلا نميشه چك خرج كرد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
چک گرفتم هر کاری میکنم صاحب دسته چک ثبت نمیکنه روز اولم گفت برو من ثبت میکنم هنوز که ثبت کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۴ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
این طرح ،طرح خوبیه هر کی مخالف جمع کنه از ایران بره یا ثبت چکو یاد بگیره
Iran (Islamic Republic of)
میری
۰۲:۰۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
من خودم پنجاه برگ دارم وسواد پنجم دارم اما راحت ثبت میکنم خیلی ساده است .وخیال چک نوشتن هم راحت شدیم با وب سایت مثل تابلوی جاده راهنمایی میکنه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۵۴ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
باسلام.یه چک را ثبت کردم دادم دست طرف طرف هم ثبت کرد موقع سررسید چک طرف رفت بانک گفت ثبت نشده درحالی که ثبت شده بود خلاصه بعداز ده روز مجبور شدم لاشه چک را بگیرم وپول طرف را بدم لاشه چک را بردم بانک گفتن بازد دوباره به نام شما ثبت بشه خلاصه شده داستان این چک بانک تایید نمیکنه خودشون هن موندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
بنده به عنوان کارشناس حقوق بیشنهاد میکنم که
بانک مرکزی تا بااین چکهای صیاد بازارتجارت کشور
را تابه چالش نکشیدۀ این طرح چکهای صیاد را منحل کند و گزینه ای دیگری جائگزین کند
Iran (Islamic Republic of)
salar asghari
۲۱:۴۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
تو یه دروغ گوی بزرگ هستی. گارشناس حقوق قلابی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۵ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
واقعا بد بخت شدیم از دست این چکهای جدید
Iran (Islamic Republic of)
خرمی
۲۱:۴۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
یادمیگیری بعدا، درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
درست این چکها امنیت بالای دارند
ولی بانک مرکزی فکری نکرده به حال قشر کم سوادی که بلد نیستن از گوشی اندرود استفاده کنند چه برسد به اپیلکشن ثبت و از این داستانها
Iran (Islamic Republic of)
محمدی
۲۱:۳۹ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
خودپرداز و پیامک رو قراره وصل کنن
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۵:۰۷ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
درسته که یه سری سختی داره ولی از لحاظ امنیت خیلی کار خوبی هست شما اگر چک رو گم کنید و یا اینکه در مبلغ چک تغیراتی ایجاد نمیشه صاحب چک متضرر نمیشه ودر صورت مفقود شدن برگه چک مشگلی پیش نمیاد لطفا مزایای کار خوب رو هم ببینید.
Iran (Islamic Republic of)
کیوان-ب
۱۴:۲۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
خداوند لعنت کنه هر کسی که این چکها و این مدل مزخرف رو به بازار و اقتصاد و معیشت مردم وارد کرده . الهی آمین
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۱:۳۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دریای عقب موندگی و جهان سومی ساحل نداره. حقتونه همون جوری با چک کلاهتونو بردارن
Iran (Islamic Republic of)
اسی
۱۳:۴۹ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
درصدی زیادی از ملت کشاورز و بازارهایی هستند که توانایی. ثبت و تایید این چک‌ها رو ندارن . لطفا یه جز رو به کل جامعه تعمیم ندید.
عرصه رو روزبه‌روز بر این ملت تنگتر نکنید
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۴:۰۱ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
داداش، مثل اینکه قبلا به خاطر چک برگشتی تو هچل نیفتادیا! یا اینکه خودت یه چک بلامحل کش قهاری! الان کسی که چک بی محل بکشه بدبخت میشه. این بده؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
اگر چکهای برگشتی تعدادش کاهش یافته اصلا ربطی به چکهای صیادی و طرح ارائه شده ندارد فقط به این است که هنوز مردم عامه نمی دانند چطور طرح دعوا کنند و دوم اینکه بیشتر چکها به سررسید نرسیده است
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۲۱:۳۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
تو این 6ماه نصف چکای مبادله شده چکای جدید بوده که برگشتشون 40 درصد کمتر از چکای قبلی بوده. حداقل برو آمار رو ببین بعد قصه بگو
Iran (Islamic Republic of)
فرهادی
۱۱:۲۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
سلام. هیچ کاسبی این چکهارو قبول نمیکنه
من هم قبول نمیکنم جز دردسر چیزی دیگه
نیست خواهش میکنم برگردونید مثل سابق
مردم زیاد مشگل دارن زیاد ترش نکنید
Iran (Islamic Republic of)
صالحی
۱۴:۰۴ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
وقتی که تازه کارت عابربانک اومده بود، یه عده میگفتن اینا میخوان پولمونو بخورن! حالا الان هم شده حکایت اون موقع! چک های جدید خیلی هم خوبن اونی که چک بلامحل بکشه بدبخت میشه و باید جواب پس بده. این به نفع ادمای سالم بازاره و اینجوری خود افرادی که اهل دوز و کلک بودن دیگه نمیتونن کاری کنن. من که راضیم از چک های جدید
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۰۹:۵۷ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
به نظر شما وقتی تعداد چک برگشتی کم شده ولی مبلغش زیاد شده دلیلش تورم نمیتونه باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۴:۰۷ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
به خاطر تورم، مبلغ چک های برگشتی هم زیاد شده دیگه. در ضمن، چک هایی که کم شده همون چک های بی محل بوده که کم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
بجای گره گشایی از مشکلات مردم روز به روز به فکر تشدید این مشکلات هستند سواره از پیاده خبر نداره اون بالا نشستند و خبر ندارن مردم چه میکشن واقعا این همه اطلاعات وارد کردن برای یه چک شرم آور است
Iran (Islamic Republic of)
خالصی
۱۴:۳۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
بی خیال! اینکه تو بدونی چک بی محل نمیگیری بده؟
Iran (Islamic Republic of)
تراکتور
۲۱:۴۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
داداش این خودش یه نوع اشتغالزاییه
باید برای هرچک دونفر دوساعت وقت تلف کنن
وبرای هرانتقال بازم همین داستان
سه ملیون چک اگرمتوسط سه دست بچرخه میشه۹ملیون ضربدردو نفر میشه۱۸ملیون ضربدردوساعت میشه ۳۶ملیون ساعت اشتغالزایی
پاینده بادایران
خودکفایی درامر اشتغالزایی
Iran (Islamic Republic of)
موسی
۰۴:۳۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
چند وقت پیش یه چک داشتم
هر وقت رفتم بانک میگفت ثبت نشده
ب صاحب چک میگفتم
میگفت
ثبت مردم
خلاصه 10روز گذشت
چک ثبت نشد
تا دوباره
شخصا صاحب نامحترم چک رو پیدا کردم
بالای سرش وایستادم
تا ثبت کنه
گفت برو ثبت کردم
ولی گول نخوردم
کارتابل مربوط رو چک کردم
دروغ گفته بود باز ثبت نکرده
بود
نشونش دادم
بعد از کلی مزخرف گفتن
و
علاف شدن
ثبت کرد
خلاصه حسابی ادمو میپیچونن
.
فی المجلس از ثبت چک مطمئن باشید
Iran (Islamic Republic of)
دش
۱۰:۱۲ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
فلذا احسنت
آخرین اخبار