به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهدی علیمددی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در نشست با مدیرعامل، معاونان مدیرعامل، مدیران و روسای ستادی و عملیاتی ملی حفاری در اهواز گفت: رویکرد وزارت نفت نگاه ویژه به سرمایههای انسانی و استفاده از خرد جمعی در تصمیم سازی و تصمیم گیریها است.
او هدف این معاونت را حل مسائل و مشکلات مجموعه کارکنان اعم از؛ پیمانکاری، قراردادی و رسمی به منظور ایجاد انگیزش بیشتر و افزایش راندمان کار عنوان کرد و افزود: به همین منظور تصمیم گرفته شد که نشستهای مربوط به این حوزه به صورت میدانی در مناطق عملیاتی با حضور مدیران و کارشناسان شرکتهای تابع برگزار تا ضمن استماع نظرات و دیدگاههای مجموعه کارکنان با مشورت و خرد جمعی نسبت به اتخاذ راهکارهای مناسب و شتاب بخشی در تصمیم گیری مبادرت شود.
علیمددی بیان داشت: یکی از برنامههای این معاونت پایش بخشهای منابع انسانی در شرکتها و رفع موانع و چالشها است و در همین رابطه طرح طبقه بندی نیروهای پیمانکاری با استفاده از نظرات کارشناسان شرکت ها، مورد بازبینی و در خصوص رفع ابهامات اقدام خواهد شد.
حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: یکی از نکات کلیدی در صنعت نفت ارزش افزوده نیروی انسانی در زنجیره ارزش منابع هیدروکربوری است که این امر بیانگر نقش بارز و جایگاه سرمایههای انسانی و توجه به آن در توسعه پایدار است.
او با اشاره به اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل پیمانکاری در این شرکت ادامه داد: با توجه به ماهیت عملیاتی و تنوع سمتهای سازمانی و مشاغل تخصصی و شرایط محیطی، اقماری و سخت و طاقت فرسا بودن کار در عملیات حفاری خشکی و دریا، بخشی از سمتهای تعریف شده در طرح ابلاغی وزارت نفت با سمتهای استاندارد در صنعت حفاری همخوانی نداشته که نیاز به بازنگری و اصلاح دارد تا هدف از اجرای طرح که عدالت در پرداختها میباشد، محقق شود.
گلپایگانی به اهمیت آموزش در پرورش نیروی انسانی متخصص و کارآمد جهت جایگزینی نیروهای در شرف بازنشستگی و تضمین آینده این صنعت اشاره و راه اندازی هنرستانهای فنی و صدور مجوز برای ایجاد رشتههای تخصصی در مجتمعهای آموزشی با توجه به ظرفیت و امکانات موجود در این شرکت را مورد تاکید قرار داد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای شرکت در بخشهای عملیاتی، فنی و تخصصی به برخی چالشها در اجرای برنامهها اشاره کرد و گفت: به منظور چابک سازی سازمان، پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت و شتاب بخشیدن در روند کارها، لازم است ضمن بازنگری در ساختار سازمانی اختیارات بیشتری به این شرکت به منظور تسریع در روند اجرای کار و پروژهها تفویض گردد.
رضا سلطانی، رئیس اداره برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت ملی حفاری ایران نیز با بیان اینکه در این شرکت حدود ۱۸ هزار نفر با عناوین و سمتهای مختلف به کار اشتغال دارند، اظهار داشت: افزون بر ۷۰ درصد کارکنان در بخشهای عملیاتی شامل؛ ناوگان حفاری، خدمات فنی و ویژه انجام وظیفه میکنند که این امر لزوم روز آمد سازی و بازنگری در ساختار سازمانی را با توجه تکنولوژی محور بودن این صنعت و تغییرات محیطی را اجتناب ناپذیر مینماید.
او چالشهای نیروی انسانی در این شرکت را در دهه پیش رو از نظر بازنشستگی نیروهای کلیدی تشریح و خواستار جذب و پرورش نیروهای جوان، برای پیشگیری از بروز مشکلات در آینده شد.
سلطانی با اشاره به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل پیمانکاری و تخصیص بودجه و روند پرداختیهای مربوط به سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰، بیان کرد: حین اجرا ابهاماتی پیش آمد که باید در بازنگری طرح مورد اهتمام واقع شود که از جمله فوق العادههای کار در مناطق اقماری خشکی، کار با مواد آلاینده، کار با مواد پرتو زا، انواع جوشکاری، کار در ارتفاع و فوق العاده تعطیل کاری و ... است.
انتهای پیام/گ