معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: افزون بر ۵۹ هزار و ۷۸۶ کودک ۹ ماهه تا هفت ساله سیستان و بلوچستان با اجرای طرح واکسیناسیون، واکسن تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون را دریافت کردند.

دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت:  واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی این بیماری‌ها به علت تردد اتباع خارجی از ۸ تا ۲۰ آبان برای گروه سنی ۹ ماه تا هفت سال (متولدان یک مهر۹۲ تا یک بهمن ۹۹) در حال انجام است.

وی ادامه داد: اجرا نکردن برنامه‌های ایمن‌سازی در کشور‌های همسایه (افغانستان و پاکستان) و طغیان این بیماری‌ها در آن کشور‌ها عمده علت اجرای این طرح در سیستان و بلوچستان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: جامعه هدف ر حوزه تحت پوشش این دانشگاه ۲۶۳ هزار و ۱۲۲ نفر است که تاکنون ۵۹ هزار و ۷۸۶ نفر آنان واکسن تکمیلی را دریافت کرده اند.

طباطبایی با بیان اینکه سرخک یکی از شایع‌ترین بیماری‌های حاد تنفسی است که از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم با ترشحات دستگاه تنفس انتشار می‌یابد گفت: ایمن‌سازی یکی از شناخته شده‌ترین و موثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی است که واکسیناسیون طبق نظر سازمان جهانی بهداشت بعد از تامین آب آشامیدنی سالم از اولویت بسیار بالایی برخوردار است.
وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته همه ساله بخش عمده موارد سرخک کشور در سیستان و بلوچستان رخ داده است، پراکندگی جمعیت، حاشیه‌نشینی، پایین بودن نسبی سطح آگاهی خانواده‌ها و ریسک مواجهه بالا به دلیل تردد اتباع بیگانه در این استان از عواملی است که باید با جدیت بیشتری واکسیناسیون سرخک را در این منطقه اجرایی کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهارداشت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، از هشتم آبان به مدت ۲ هفته عملیات واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون همزمان با استان‌های هرمزگان خراسان جنوبی و کرمان در تمامی روستا‌ها بصورت خانه به خانه و در مناطق شهری از طریق پایگاه‌های سلامت و مراکز واکسیناسیون درحال انجام است.

طباطبایی با اشاره به اینکه از تمامی شهروندان تقاضا می‌شود در اجرای این برنامه با نیرو‌های بهداشتی همکاری داشته باشند خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح ۵۸۱ تیم عملیاتی این دانشگاه مشارکت دارند.

سیستان و بلوچستان دارای سه دانشگاه علوم پزشکی در زاهدان، ایرانشهر و زابل است که هر یک از این دانشگاه‌ها تعدادی از شهرستان‌های استان را زیرپوشش خدمات بهداشتی درمانی و آموزشی دارند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار