به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، یدالله موحد در کارگاه نظام عدالت برای اطفال و نوجوانان با تاکید بر کودکان مهاجر و پناهنده در کرمان گفت: با وجود تصویب قوانین حمایتی در حوزه کودکان و نوجوانان ممکن است در نگاههای اجتماعی شاهد تغییراتی باشیم، اما ثمره اصلی آن زمانی است که همکاران قضایی ما و صاحب منصبان نهادهای حمایتی توجه لازم به اجرای این قوانین را داشته باشند.
او در ادامه با اشاره به این مطلب که کودکان و نوجوانان بنا به اقتضائات سنی خود برای رشد عقلی، جسمانی و اجتماعی خود نیاز به محیط امن خانوادگی، آموزشی و اجتماعی دارند، تاکید کرد: یقینا رویکرد تعالیم عالیه دین مبین اسلام و نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران با اقتباس از این تعالیم دینی تلاش بی وقفهای را برای فراهم سازی بستر و محیط امن مورد نیاز کودکان ونوجوانان دارد.
موحد با اشاره به این مطلب که خدمات نظام مقدس جمهوری اسلانی ایران در حوزه کودکان مهاجر و پناهنده بسیار گسترده بوده است، گفت: استان کرمان شاهراه ورود اتباع کشور افغانستان به شمار میرود و در وضعیت عادی به صورت میانگین بین یک هزار و۵۰۰ تا ۲ هزار نفر از مردم این کشور از استان کرمان عبور میکنند و یا در این استان ساکن میشوند و این استان در رتبه اول کشوری از حیث تردد اتباع قرار دارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که استان کرمان اولین استانی است که اتباع بیگانه میتوانند اقامت مجاز در ۱۶ شهرستان آن را داشته باشند، تاکید کرد: اولین فرصتهای شغلی برای اتباع افغانستان در استان کرمان و در باغهای کشاورزی، کارگاههای ساختمانی، مشاغل مربوط به حوزه ساخت و ساز و ... است و براساس آمار موجود بالغ بر ۷۰ هزار فرصت شغلی در استان کرمان توسط افاغنه مشغول شده است.
او با بیان اینکه قریب به ۳۰۰ هزار تبعه مجاز و غیرمجاز در استان کرمان حضور دارند و معادل ۱۰ درصد جمعیت استان کرمان را شامل میشوند، تصریح کرد: خدمات ارائه شده به به کودکان و نوجوانان مهاجر و پناهنده در استان کرمان قابل توجه است.
موحد افزود: مجموع دانش آموزان استان کرمان بیش از ۶۱۲ هزار نفر است که از این تعداد ۲۹ تا ۳۳ هزار نفر دانش آموزان اتباع مهاجر و پناهنده هستد و بر این اساس بیش از ۵ درصد دانش آموزان مشغول به تحصیل در استان کرمان، کودکان و نوجوانان افغانی هستند.
او با اشاره به اینکه تعدادی از فرزندان افاغنه بنا به اقتضائات فرهنگی به ویژه ازدواجهای زودهنگام ادامه نخصیل نمیدهند، تصریح کرد: در حال حاضر ۵۰۰ دانشجوی افغان در سطح استان کرمان مشغول به تحصیل هستند.
رئیس شورای قضایی استان کرمان به فعالیت ۴۷ مدرسه اختصاصی برای فرزندان اتباع بیگانه در استان کرمان اشاره کرد و گفت: ۳۹ مدرسه توسط دولت ایران و ۸ مدرسه توسط کمیساریای عالی پناهندگان احداث شده است.
موحد یادآور شد: در ۲۲۲ مدرسه استان کرمان بیش از نصف دانش آموزان اتباع مهاجر و پناهنده هستند و سالانه بالغ بر دو هزار نفر از اتباع افغانی آموزش فنی و حرفهای را در کرمان دریافت میکنند.
او بیان کرد: در حوزه خدمات بهداشتی نیز ۵ مرکز درمانی اختصاصی برای اتباع افغانی در استان کرمان فعال است و در سال گذشته بالغ بر پنج هزار و ۱۲۹ بسته بهداشتی در بین اتباع افغانی توزیع شده است.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه یک زایشگاه اختصاصی اتباع افغانی نیز در استان کرمان راه اندازی شده است، گفت: کادر بهداشت و درمان استان کرمان همواره تلاش کرده اند که زایمان زنان افغان در منزل را کاهش دهند که این میزان در چند سال قبل ۱۹ درصد بوده و در حال حاضر به ۱۱ درصد رسیده است.
موحد تصریح کرد: در حوزه هویت بخشی و اسناد هویتی یک هزار و ۱۶۸ پرسشنامه تنظیم شده است و تاکنون ۵۳۷ مجوز برای صدور سند سجلی و هویت بخشی صادر شده است.
او بیان کرد: تاکنون ۴۴۲ شناسنامه برای فرزندانی که مادرآنها ایرانی و پدر آنها با تابعیت افغانستان بوده صادر شده و به نظر میرسد که دو هزار نفر در استان کرمان در این شرایط هستند که باید برای آنها سند هویتی تشکیل شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان افزود: تلاش ما بر این است که ساختارهای قضایی، اجرایی و حمایتی لازم را برای کودکان مهاجر و پناهنده ایجاد کنیم.
انتهای پیام/ح