به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عبداله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : استان خراسان شمالی با سطح ۴۲۰۰ هکتار و تولید ۲۰ تن رتبه سوم کشت و تولید این محصول با ارزش و صادراتی را به خود اختصاص داده است. میانگین کشوری عملکرد زعفران در واحد سطح ۳.۸ کیلوگرم در هکتار است در حالیکه میانگین عملکرد در واحد سطح استان ۵.۳ کیلو گرم میباشد.
بیشتر بخوانید
او افزود: طی دو دهه سال اخیر توسعه کشت و تولید زعفران سیر صعودی داشته است بطوری که از سطح ۳۴۳ هکتار و تولید ۵۷/۰ تن در سال ۱۳۸۶ به سطح ۴۳۰۰ هکتار رسیده است. ارزش اقتصادی محصول تولیدی استان حدود ۳۴۰۰ میلیارد ریال برآورد میگردد. برداشت زعفران از اواخر مهر آغاز و تا پایان آبان ماه در نقاط مختلف استان ادامه دارد و میزان تولید آن در سال جاری ۱۸ تا ۲۰ تن برآورد میگردد.
یوسفی گفت: زعفران در هشت شهرستان استان کشت و کار میگردد و شهرستان فاروج با سطح ۲۵۰۰ هکتار و تولید ۱۷ تن بیشترین سطح کشت و تولید را داراست و شهرستان شیروان و اسفراین در رتبههای دوم و سوم سطح و تولید قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اضافه کرد: کشت و تولید زعفران اشتغال خوبی ایجاد میکند بطوری که هر هکتار زعفران در مراحل کاشت، داشت و برداشت و فرآوری یک شغل مستقیم و حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ شغل غیر مستقیم و فصلی ایجاد میکند.
او گفت: نظارت و مشاوره و آموزشهای لازم توسط کارشناسان پهنه در مراحل کاشت، داشت و برداشت و انتقال دانش فنی به بهره برداران، تجربه کشاورزی قراردادی بین زعفرانکاران و شرکت نوین زعفران جهت اجرای طرح توسعه زنجیر ارزش زعفران، تامین ادوات الگویی کشت و توسعه مکانیزاسیون مراحل کاشت و داشت، تامین تسهیلات ادوات کشاورزی ازقبیل تراکتور باغی، تیلر و ...، پیگیری امور خرید حمایتی زعفران، با پیگیریهای مستمر و تامین تسهیلات بازارچه زعفران شهرستان فاروج توسط سازمان تعاون روستایی استان و شبکه تحت پوشش آن سازمان تکمیل و راه اندازی شده به طوری که روزانه ۵۰ تن گل خرید و فروش میگردد، تامین تسهیلات سرمایه در گردش خرید زعفران برای تشکلها، تجار، صادرکنندگان و فرآوری کنندگان زعفران، توسعه برداشت مکانیزه یکی از اساسیترین نیازهای مزارع زعفران است لازم است شرکتهای دانش بنیان و صاحب ایده وارد عمل شوند که در این راستا دستگاه برداشت زعفران توسط زعفران کاران پیشرو و خلاق استان طراحی و ساخته شده است.
بر اساس آمار نامه وزارت جهادکشاورزی سطح زیر کشت زعفران در کشور ۱۲۰ هزار هکتار با میزان تولید ۴۴۰ تن و با میانگین عملکرد ۳، ۸ کیلو گرم در هکتار است که در ۲۸ استان کشور کشت میگردد.
انتهای پیام/ه