به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، جلال ابوالحسنی مدیر شبکههای فرعی آبیاری زهکشی وزارت جهاد کشاورزی در سفر به شهرکرد اظهار داشت: برای اجرای شبکههای فرعی آبیاری و زهکش مزارع کشاورزی کشور با اولویت طرحهای نیمهتمام حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سالجاری مصوب شده است.
او افزود: تاکنون ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری از سوی وزارت نیرو اجرا شده است که در همین راستا در پایاب شبکههای اصلی تاکنون یک میلیون و ۶۰۰ هکتار شبکه فرعی توسط وزارت جهاد کشاورزی اجرایی شده است.
بیشتر بخوانید
ابوالحسنی اضافه کرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید ۸۰۰ هزار هکتار دیگر شبکه فرعی آبیاری نوین در مزارع کشاورزی کشور اجرا شود.
او با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تجهیزات آبیاری نوین در کشور تولید میشود و در این حوزه خودکفا هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار در سال فراهم شده که با تامین اعتبار مورد نیاز وارد مرحله اجرایی میشود.
ابوالحسنی گفت: در استان چهارمحال و بختیاری نیز ۲ طرح پایاب سد بیدکان و شبکه سیبک در دستور کار قرار دارد.
او با اشاره به قرارگیری ایران در منطقه خشک و نیمهخشک کره زمین و ضرورت مدیریت مصرف آب، تصریح کرد: استفاده بهینه از آب در پایاب شبکهها و اراضی آبی کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است و به هر میزان از روشهای مدرن استفاده شود بهرهوری آب بالا میرود.
ابوالحسنی اضافه کرد: مطابق با قانون تا ۸۵ درصد هزینه خرید تجهیزات آبیاری نوین توسط دولت انجام میگیرد و کشاورز ۱۵ درصد را تقبل میکند.
انتهای پیام/ف