به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، محمد پیله فروش مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تولید ۱۵ تن سماق خشک گفت: این میزان سماق از حدود ۳۳ هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان برداشت شده است.
وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد و افزود: سماق در استان قزوین در چند منطقه تولید میشود و پراکنش این محصول در سطح استان در اراضی کوهستانی و مناطق کوهپایهای است و کوهین بهعنوان مهد سماق استان شناخته میشود.
پیله فروش گفت: ۲ نوع سماق قهوهای و قرمز در استان موجود بوده که اغلب محصول سماق استان از نوع قرمز است.
پیله فروش اضافه کرد: ویژگیهای فیزیولوژیکی گیاه سماق و پایین بودن نیاز آبی آن و همچنین کم بودن آفات و بیماریهای خسارت زا، درکنار خواص ویژه سماق در مسائل تغذیهای، بازار نسبت مناسب و افزایش قیمت فروش و صرفه اقتصادی، تمایل بهرهبرداران را بهمنظور توسعه کشت این محصول بیشتر کرده است.
این مسوول با اشاره به اقدامات جهاد کشاورزی به منظور توسعه کشت این گیاه، گفت: در راستای طرح حمایت از گیاهان دارویی و کمک به بهرهبرداران از اعتبارات تبصرهای و یارانهای بلاعوض کمکهایی برای توسعه این محصول انجام میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، اصلاح خاک و جلوگیری از فرسایش و کنترل سیلابها را از مهمترین مزایای کشت این محصول برشمرد و یادآور شد: گیاه سماق دارای نیاز آبی بسیار کمی بوده به همین منظور در اراضی کم آب قابل توسعه است.
سماق، گیاهی درختچهای دارای گلبرگ سفید تا قهوهای و میوه آن ارغوانی است که ارتفاع آن به سه متر هم میرسد؛ سماق خشک علاوه بر مصرف به عنوان ادویه غذایی، دارای املاح معدنی همچون کلسیم، مس، آهن، پتاسیم و منیزیم است و ارزش تغذیهای-دارویی بالایی دارد.
انتهای پیام/