به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، شعبانی، رئیس کل دادگستری استان قزوین در آئین تجلیل از اعضای شورای حل اختلاف استان گفت: هر شکایت چند مرحله دارد، اما خیر و برکتی که در مصالحه هست در قضاوت نیست و اعضای شورای حل اختلاف استان قزوین باید قدر این توفیق را بدانند.
شعبانی از کارکنان دادگستری و شورای حل اختلاف استان خواست در هر زمینهای که مشغول به فعالیت هستند، عملکرد قابل قبولی داشته باشند.
حجت الاسلام حیدری، رئیس شورای حل اختلاف استان هم در این مراسم گفت: بیش از ۱۰ هزار پرونده قضایی در شعب شوراهای حل اختلاف استان که با صلح و سازش، این مقدار به نصف کاهش پیدا کرده و در حال حاضر فقط ۵ هزار پرونده قضایی باقی مانده است.
رئیس شورای حل اختلاف استان با بیان اینکه در سال ۹۸ حدود ۲۸ درصد از پروندههای قضایی، به صلح و سازش ختم شد، خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه امسال این رقم به حدود ۴۰ درصد افزایش یافته به طوی که در مرکز استان قزوین شاهد رشد ۴۵ درصدی صلح و سازش در پروندههای قضایی هستیم.
وی افزود: ۱۰۷ شعبه شهری و ۸۴ شعبه روستایی در زمینه صلح و سازش پروندههای قضایی فعالیت میکنند.
حجت الاسلام حیدری با بیان اینکه باید توانمندی اعضای شورای حل اختلاف شناخته شده و بر این اساس پروندههای قضایی واگذار شود، تصریح کرد: درآمد شعبههای حل اختلاف از ورود پروندههای قضایی کسب میشود و باید عدالت در این زمینه رعایت شود.
وی افزود: بعضی از اعضا برای رسیدگی و مصالحه کارآمد نیستند که ساماندهی شده و در جای دیگری، به کار گرفته شده اند.
رئیس شورای حل اختلاف استان با بیان اینکه مردم از عملکرد شوراهای حل اختلاف گلایهمند هستند، تأکید کرد: شوراهای حل اختلاف در کشور جاافتاده است و نمیتوان آن را حذف کرد، اما متأسفانه برخی از همکاران قضایی، به شوراها توجه نمیکنند.
حجت الاسلام حیدری، فقدان قاضی مستقیم در شعب شهرستانهای شورای حل اختلاف را یکی دیگر از مشکلات این شوراها عنوان کرد و گفت: این موضوع باعث اطاله دادرسی میشود.
وی افزود: کمبود دستمزد اعضاء، ضعف اطلاعات حقوقی و قضایی هم از دیگر مشکلات شوراهای حل اختلاف است.
انتهای پیام/