مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار از آثار شهدای استان جمع‌آوری و به مرکز نگهداری اسناد ارسال شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فریبرز نجفی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای ساماندهی گلزار شهدای استان بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

او افزود: در استان ۲۹۲ گلزار شهید وجود دارد که ساخت ۴۲ گلزار شهید در دست اجراست و ۷۱ گلزار شهید با کمتر از ۱۰ مزار نیز هنوز ساماندهی نشده است.


بیشتر بخوانید


نجفی اضافه کرد: پارسال با حمایت سازمان برنامه و بودجه استان ۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای ساماندهی گلزار شهدای استان پیش‌بینی شد که از این میزان ۲۰ میلیارد ریال پارسال و ۳۰ میلیارد ریال نیز امسال اختصاص داده شده است.

او با تاکید بر اینکه حفظ و نگهداری گلزار شهدا یکی از فعالیت‌های مهم بعد از ساماندهی گلزار شهداست، اظهار داشت: حفظ و حراست از این گلزار شهدا به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها واگذار شده است.

نجفی تصریح کرد: هم اکنون ۳۰۰ هزار از آثار شهدای استان جمع‌آوری و به مرکز نگهداری اسناد ارسال شده است.

او گفت: طرح جمع‌آوری مصاحبه از والدین شهدا در سطح استان از سال ۹۵ تاکنون آغاز شده است.

نجفی بیان کرد: در حوزه مسکن این استان با همکاری اداره کل راه و شهرسازی زمین برای ایثارگران واجدشرایط تامین شده است و در سه سال گذشته این استان رتبه نخست را در حوزه واگذاری زمین به جامعه ایثارگری کسب کرده است.

احمد راستینه هفشجانی نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی، افزود: گفتمان انقلاب اسلامی یک گفتمان ارزشمند است که جان مایه این گفتمان از فرهنگ ایثار و شهادت و عظمت دوران دفاع مقدس شکل گرفته و باید به خواستگاه اصلی خود بازگردانده شود.

او اضافه کرد: پیشکسوتان عرصه دفاع مقدس، خانواده شهدا و خادمان بنیاد شهید و امور ایثارگران پرچمداری این گفتمان را باید به دست بگیرند.

راستینه با تاکید بر اینکه گلزار شهدا امروز به معراج اندیشه و خواستگاه حضور مردم تبدیل شده است، اظهار داشت: توسعه و احداث مراکز فرهنگی در کنار گلزار شهدا یک ضرورت است و ساخت این مرکز در استان از پنج سال گذشته آغاز شده و به دلیل کمبود اعتبارات نیمه تمام باقیمانده است.

او تصریح کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از مهمترین اهداف راه‌اندازی این مراکز است و امید است با تامین اعتبار و تکمیل این طرح، چهارمحال و بختیاری به عنوان استان نمونه و پایلوت برای راه اندازی مرکز فرهنگی درکشور تبدیل شود.

راستینه بر هنجارسازی در نظام آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد و گفت: تشکیل کمیته فرهنگی دانشجویان و دانش‌آموزان یک ضرورت است که با یک برنامه مشخص برای هنجارسازی در حوزه گفتمان‌سازی انقلاب گام برداشته شود.

او به مشکل اشتغال مردم به خصوص جامعه هدف ایثارگری استان اشاره و بیان کرد: از ظرفیت سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های که زیرمجموعه بنیاد شهید هستند برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال و رفع بیکاری جامعه هدف استفاده شود.

سرهنگ منوچهر ذوالفقاری مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری افزود: تکمیل مرکز فرهنگی هنری و موزه دفاع مقدس استان به ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

او اضافه کرد: ساخت این مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در سال ۸۹ کلنگ‌زنی و عملیات ساخت از سال ۹۰ آغاز شد، که بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال تاکنون برای اجرای این مرکز هزینه شده است.

ذوالفقاری اظهار داشت: برای تکمیل این مجموعه فرهنگی که بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز مورد نیاز است.

او تصریح کرد: این مرکز در سه بخش گنجینه دفاع مقدس و ساختمان مرکز فرهنگی و محوطه با شش هزار متر زیربنا و در هفت طبقه و هشت قسمت در دست احداث است.

ذوالفقاری به تهیه تندیس شهدای ۱۴۰ فرمانده و سردار شهید در استان اشاره کرد و گفت: این تندیس‌ها در این مرکز نصب خواهد شد.

او با اشاره به اینکه در استان ۱۲۱ شهید گمنام در ۳۹ نقطه یادمانی به خاک سپرده شده است، افزود: تاکنون ۲۰ یادمان شهید برای شهدای گمنام دراستان احداث شده است.

اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به کمبود اعتبار در ساماندهی گلزار‌های شهدا، اضافه کرد: اعتبارات استانی محدود است و نمی‌توان در مدت زمان کوتاه تمامی گلزار‌های شهدا را ساماندهی کرد.

او اظهار داشت: فرهنگ ایثار تنها مختص ایران نیست و در بسیاری از کشور‌های جهان، مردم افرادی را که جان خود را برای دفاع از کشور و مقابله در برابر دشمنان به خطر می‌اندازند، گرامی می‌دارند.

عباسی تصریح کرد: امروز تمام مدیران دولتی و مسوولان جایگاه خود را مدیون خون شهدا هستند، اگر شهدا و ایثارگران جان خود را برای دفاع از مرز‌های جمهوری اسلامی به خطر نمی‌انداختند، شاید مسوولان در جایگاه فعلی خود قرار نداشتند.

او گفت: در سطح کشور سهمیه‌ای در آزمون‌های استخدامی برای فرزندان شهید و خانواده ایثارگران در نظر گرفته می‌شود که این سهمیه در چهارمحال و بختیاری که دارای سهمیه استخدامی محدود است افزایش پیدا کند.

عباسی ادامه داد: با توجه به جمعیت بالای خانواده‌های شهدا و ایثارگران در استان، احداث مراکز خدماتی، درمانی و رفاهی برای این قشر ضروری است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.