به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، اکبر شیخ علیشاهی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: امسال از پنج هزار و۵۸۰ هکتار درختان انار استان ۱۰۶ هزار تن محصول برداشت شد که این میزان تولید نسبت به سال زراعی پارسال حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.
او علت کاهش تولید را سرمای زودرس بهاره، آفات گیاهی، افزایش دما و کاهش دمای هوا بیان کرد و افزود: بیشترین سطح زیرکشت این میوه مربوط به شهرستانهای تفت، مهریز، میبد و اردکان است.
شیخ علیشاهی بیشترین ارقام انار مرغوب استان را ملس یزدی، شیرین شهوازی، زاغ عقدا، قصرالدشت شیرازی، ملس سریزد و گِل تفت ذکر کرد و یادآور شد: انار تولیدی علاوه بر مصرف در استان به بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیجفارس ارسال و صادر میشود.
برداشت انار در یزد از اواخر شهریور ماه آغاز میشود و در برخی مناطق استان تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
جشن انار و انارچینی با محوریت شهرستان تفت به عنوان یکی از رویدادهای گردشگری استان یزد در فهرست آثار ملی کشور ثبت است.
جشنواره انار به صورت انار چینی در شهرستانهای یزد، میبد و مهریز برگزار و در این جشنواره انواع انار، خوراکهای سنتی با چاشنی انار، صنایع دستی و نوشیدنیهای گیاهی و دیگر محصولات، معرفی و به علاقهمندان عرضه میشود.
حدود ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت درختان انار استان است که بخش عمده آن در شهرستانهای میبد، اردکان، یزد، تفت و ابرکوه قرار دارد و از ۴۰ رقم آن ۱۱ رقم ارزش صادراتی دارد.
بخشی از محصول به صورت تازه خوری، بخشی از آن برای تبدیل به رب انار و ساندیس، فرآوری و مقداری هم بهصورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر میشود.
سالانه ۲۸۲ هزار و ۴۵۹ تن انواع محصول باغی از ۸۰ هزار و ۲۶۱ هکتار اراضی به همت کشاورزان سختکوش استان یزد برداشت میشود.
از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶ هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانهای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولهایی مانند پسته، انار، زردآلو، زعفران و گیاهان دارویی است.
انتهای پیام/ی