جلال صابری نژاد مدیر مسئول انتشارات آریترین، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکل پخش کتاب اظهار کرد: از ابتدای امر در زمینه پخش کتاب به شیوه سنتی آن نگاهی تجاری وجود داشته است. به عبارت دیگر پخش کنندگان کتاب در دسته بندیهایی که داشتند، برخی کتابها و آثار برخی ناشران را برای پخش در سراسر کشور انتخاب میکردند؛ حتی در انتخاب ناشر به سابقه فعالیتش در عرصه نشر توجه میکردند.
بیشتر بخوانید
وی ادامه داد: پخش مجازی کتاب به فروش آن کمک شایانی کرد و توانست تاحدی میزان فروش را افزایش دهد. به غیر از سایتهایی که ناشران داشتند و کتاب هایشان را در آن عرضه میکردند؛ این نمایشگاه مجازی کتاب بود که به فروش کتاب کمک کرد؛ چون علاوه بر اعتماد مردم به این سایت ها، اطلاعات مفید و کاملی از ناشران در این سایت وجود داشت. میتوان گفت؛ برگزاری نمایشگاه مجازی مثبتترین اقدامی بود که در دوران شیوع کرونا وجود داشت.
مدیرمسئول انتشارات آریترین با اشاره به اینکه هزینههای فروش کتاب و نداشتن تخفیف از مشکلات سایتهای فروش کتاب است اظهار کرد: هزینههای عرضه کتاب در سایتهای فروش کتاب از نرخ نامه دولتی آن بیشتر است. گستردگی و مرکزیت نداشتن این سایتها در کنار وجود نداشتن اطلاعات ناشران از جمله مشکلات دیگری است که در این سایتها دیده میشود.
صابری نژاد ادامه داد: شاید اگر در دو سال اخیر نمایشگاه مجازی کتاب به صورت دائم برگزار میشد، به فروش کتابهای ناشران در سراسر کشور کمک میکرد. ناشران درخواستشان را در این زمینه با مسئولان فرهنگی مطرح کردند؛ اما آنها به این مسئله اهمیتی ندادند. این درحالی است که برگزاری دائم نمایشگاه مجازی کتاب میتوانست از مافیای پخش کتاب که هم اکنون وجود دارد، جلوگیری کند. شاید بهترین مکان برای فروش کتاب در فضای مجازی همین نمایشگاه مجازی کتاب بود.
وی با اشاره به مشکلات پخش سنتی کتاب ابراز کرد: با کمبود در زمینه پخش سنتی کتاب مواجه هستیم. تعداد کتابفروشیها در شهرستانها اندک است. در برخی شهرستانها کتابفروشی نداریم، چون برخی از آنها تغییر کاربری دارند و به محل عرضه نوشت افزار تبدیل شدند. از این رو اکثر ناشران در زمینه عرضه کتاب هایشان در شهرستانها با مشکل مواجه هستند.
انتهای پیام/