به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی شریفی زارچی سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در مورد تغییرات رنگبندی شهرها و مقایسه آمار کرونا با توجه به واکسیناسیون اظهار کرد: از اسفند ٩٨ تاکنون ۵ موج را پشت سر گذاشته ایم و بزرگترین آن موج پنجم بوده است؛ بهمن و اسفند ٩٩ در همه استانها به جز خوزستان وضعیت آرامی داشتیم. روند اکثر استانها نزولی است و سیستان و بلوچستان، قزوین، سمنان و یزد در ٢ هفته اخیر روند افزایشی نگران کننده دارند.
وی ادامه داد: ٢٣ مرداد در اوج قله پنجم بودیم و پس از آن روند کاهشی شد و به همین دلیل رنگ شهرها تغییر کرد و اکنون در لبه پایین رونده موج پنجم هستیم و در ١٧ مهرماه همه کشورها در وضعیت آبی و زرد قرار گرفتند و تنها چند شهر وضعیت قرمز داشتند.
شریفی اظهار کرد: در آبان ماه در برخی شهرها ما روند کرونا افزایشی شد و در سمنان، سیستان و بلوچستان، جنوب یزد برخی شهرها وضعیتشان قرمز شده است و اکنون در سر دو راهی قرار داریم و اگر در این شهرها کنترل جدی صورت گیرد و ادارات نکات را رعایت کنند؛ وضعیت خطرناک نخواهد شد و باید توجه داشت که اکنون نمیتوان تصور کرد در شهرهای قرمز مدارس باز شوند و باید با هوشیاری مانع بروز پیک ششم کرونا در سطح کشور شد.
شریفی بیان کرد: زمانی که سه موج اول را گذراندیم سویه کرونا تغییر کرد و با ورود سویه بتا آتش کرونا به خوزستان افتاد و این آتش گویی در خرمن بیفتد و اوج بگیرد، کرونا در کشور اوج گرفت و بعد از آن سویه دلتا را داشتیم و از متخصصان ژنتیک و عفونی درخواست داریم که این ویروس را در سمنان، یزد، زابل رصد و پایش کنند و بیماری تحت کنترل قرار گیرد تا تعداد مبتلایان، بستریها و فوتیها کم باشد.
سرپرست مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت اظهار کرد: روند کلی کشور نزولی است و به همین دلیل تعداد شهرهای آبی افزایش پیدا کرد و از طرفی در برخی نقاط افزایش کرونا را داریم و به همین دلیل تعداد شهرهای قرمز هم افزایشی است.
شریفی بیان کرد: در استان گیلان به نسبت کل جمعیت بیشتر میزان افراد واکسینه شدند؛ کمترین میزان واکسیناسیون را در سیستان و بلوچستان را داریم و اکنون که روند واکسیناسیون به جوانان و نوجوانان در این استان رسیده روند واکسیناسیون نزولی است و با پدیده قرمز شدن شهرها در این استان مواجه هستیم.
شریفیزارچی گفت: موج پنجم از استان سیستان و بلوچستان و جنوب شرق آغاز و به شمالغرب کشور ختم شد. از ابتدای آبان در برخی شهرها به صورت پراکنده دوباره روندشیوع کرونا افزایشی شد. اگر به موقع به داد شهرهای قرمز درگیر کرونا برسیم، وضعیت حادی را نخواهم داشت.
شریفی با بیان اینکه برنامهریزیهای درست و به موقع مانع از انتشار گستردهی کرونا میشود، تصریح کرد: استان گیلان بالاترین و سیستان و بلوچستان پایینترین درصد دریافت واکسن را دارند.
جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی اظهار کرد: تعداد مبتلایان سرپایی به تدریج در حال افزایش است و در صورت عادی انگاری ممکن است در این استان بلافاصله پیک ششم را آغاز کنیم.
وی بیان کرد: ۸۵ درصد افراد ۱۸ سال به بالای استان دز اول واکسن کرونا و ۷۰ درصد افراد ۱۸ سال به بالا دز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: ۷۱ درصد افراد ۱۲ تا ۱۷ سال دز اول و ۳۶ درصد دز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند. شهرهای قرمز رنگ در استان آذربایجان غربی کمتر از متوسط کشوری واکسن زدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بیان کرد: برای ایمنی جمعی باید واکسیناسیون به موقع انجام شود.
محمد دهقانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از ۱۱ شهر خراسان جنوبی امروز (شنبه) سه شهر قرمز شده است.
وی بیان کرد: واکسیناسیون نقش مهمی در کاهش تعداد فوتیهای مبتلا به ویروس کرونا شده است.
انتهای پیام/