به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، یک شهروند گلستانی در تماس با باشگاه خبرنگاران جوان در گرگان گفت همسرش را برای دریافت ۲ واحد خون در یکی از بیمارستانهای خصوصی استانهای مجاور بستری کرده است، اما هنگام تزریق خون به بیمارش به او گفته اند باید بابت هر واحد خون مبلغ یک میلیون تومان پرداخت کند.
این شهروند از ما خواست تا موضوع دریافت وجه در قبال خون اهدایی افراد به سازمان انتقال خون را بررسی کنیم، به سراغ بنی عقیل مدیرکل انتقال خون گلستان رفتیم و توضیحات او را در این رابطه شنیدیم.
او گفت: خون و فراوردههای خونی در دنیا به عنوان دارو شناخته میشود و شرکتهای بیمه موظف هستند هزینه این خون را به بیمارستانها پرداخت کنند.
بنی عقیل ادامه داد: از آنجایی که در گذشته خون در بیمارستانها به شکل بی رویه مورد استفاده قرار میگرفته است به همین دلیل شرکتهای بیمه مبلغ هر واحد خونی که معادل ۴۰ هزار تومان است را پس از بررسی به حساب بیمارستانها پرداخت میکند.
او افزود: گاها برخی بیمارستانهای خصوصی که اقدام به فروش واحدهای خونی میکنند مدعی میشوند این واحدهای خونی را از سازمان انتقال خون خریده اند، در حالی که سازمان انتقال خون هیچ دخالتی در این زمینه ندارد.
بنی عقیل ادامه داد: هیچ بیمارستانی حق ندارد بابت خون از بیمار هزینهای دریافت کند مگر اینکه از بیمار هنگام دریافت واحد خونی هزینههای جانبی مانند بستری، آنژیوکت، تزریق سرم و... را محاسبه و دریافت کند.
مدیرکل انتقال خون گلستان با تاکید بر این نکته که فروش خون در بیمارستانها پیگرد قانونی دارد، گفت: افرادی که بیمار دارند و بیمارستانها از آن ها در ازای تزریق خون درخواست وجه میلیونی میکنند مستندات خود را به ما و دانشگاه علوم پزشکی ارائه دهند.
بنی عقیل ادامه داد: در گذشته شاهد ۲ مورد فروش خون به بیمار در بیمارستانهای گلستان بودیم که با جمع آوری مستندات کافی از آن مراکز درمانی شکایت شد.
او گفت: به مردم توصیه میکنم به هیچ عنوان بابت دریافت خون از بیمارستانها هزینهای بابت خونی که از سوی فردی دیگر به رایگان اهدا شده است، پرداخت نکنند و با مشاهده چنین مواردی حتما مستندات لازم را جمع آوری و به مراجع ذی ربط ارائه دهند.
انتهای پیام/ق