پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تعطیلی کوهستان پارک شادی به بهانه ایمنی آیا مطرح شدن دوباره مزایده این مکان فرجام خوشایندی برای شهروندان خواهد داشت؟

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حدود یک دهه تعطیلی سهم مشهدی‌ها از یک فضای نوستالژی و دوست داشتنی است که حالا حتی خاطره هایش هم کم‌کم از بین می‌رود و نسلی که کودکی و نوجوانی اش را در آن گذرانده حالا پس از ۱۰ سال باید با فرزندانشان به آن جا می‌آمدند هرچند به نظر می‌رسد سودجویی یا شاید بی تفاوتی سد بزرگی مقابل مردم قرار داده، اما این روز‌ها شاید بهترین زمان برای حل این موضوع باشد.

گره کوری که یک سرش به شهرداری، یک سر آن به بانک دی و دو سر بعدی به بنیاد شهید و شرکت شاهد می‌رسد، اما حالا با اعلام سخنگوی شورای ششم مشهد، با آمادگی شهرداری مشهد برای توافق با بانک دی حل این معضل که در آستانه ۱۰ سالگی قرار گرفته است دور از دسترس نخواهد بود.

سال ۹۱ آغاز حذف تدریجی کوهستان پارک با ورود اداره کل استاندارد به ایمنی دستگاه‌ها بود که اولین زمزمه‌های تعطیلی آن را به صدا درآورد. همان روز‌ها بود که شهردار وقت منطقه ۹ شائبه‌های تغییر کاربری آن را رد کرد و روابط عمومی وقت بانک دی که خود را مالک کوهستان پارک معرفی کرده از سه گزینه روی میز مدیران این بانک در جلسه‌ای که همان روز‌های تعطیلی اولیه قرار بود برگزار شود خبر می‌دهد: «نگهداری به حالت غیر فعال کنونی، راه اندازی مجدد و واگذاری آن.»

سال ۹۳ دوباره روابط عمومی بانک به وعده تعیین تکلیف را داد، اما در سال ۹۴ در اظهارنظری گفت: با شرکتی که مدنظرمان بود به توافق نرسیدیم و وضعیت کوهستان پارک فعلا به همین حال خواهد ماند تا مجمع عمومی بانک آخر تیر امسال برگزار شود، سپس در این باره تصمیم گیری خواهد شد.

محسن انتظاری هروی رئیس وقت شورای شهر مشهد درباره تعطیلی مجموعه تفریحی کوهستان پارک شادی مشهد گفته بود: کوهستان پارک شادی ابتدا متعلق به شرکت شاهد بنیاد شهید بود که به بانک دی واگذار شد. این بانک به دنبال آن بود که این مجموعه را تغییر کاربری دهد و از قبال ارزش افزوده آن سود کسب کند و برود.

شادی مردم زیر چرخ اختلاف «دی» وشهرداری

او افزوده بود: با استاندار و فرماندار در زمینه تشکیل یک شورای راهبردی برای این موضوعات صحبت‌هایی کرده ایم که یکی از این موضوعات تعیین تکلیف کوهستان پارک شادی مشهد است.

اواخر همان سال مدیر وقت روابط عمومی بنیاد شهید هم گفته بود: با مدیران شرکت سرمایه گذاری که کوهستان پارک شادی را در اختیار دارند صحبت کرده ایم وآن‌ها در پاسخ گفته اند که بانک برای تصمیم گیری درخصوص این مجموعه کمیته‌ای را تشکیل داده است تا تصمیم بگیرند که کوهستان پارک شادی را بازسازی و احیا کنند یا آن را واگذار کنند.

رد مالکیت بانک دی و موقوفه بودن کوهستان پارک

وعده‌های تکراری مدیران متعدد درباره کوهستان پارک همچنان ادامه داشت تا این که کلائی شهردار سابق مشهد در نشست خبری خود به خبرنگاران با تأیید اعمال فشار عده‌ای برای تغییر کاربری کوهستان پارک شادی به مسکونی، گفت: اجازه نمی‌دهیم کاربری به جز شهر بازی و فضای سبز در کوهستان پارک شادی اجرا شود، آن چه با عنوان کوهستان پارک در دهه ۶۰ از سوی استانداری خراسان به بنیاد شهید واگذار شده در مجاورت موقوفه وکیل‌آباد است و شهرداری مسئول موقوفه و دادستان مشهد به‌عنوان ناظر وقف تعیین شدند.

قیمتی که هر سال متورم می‌شود

او با بیان این که ما قصد کردیم که کوهستان پارک را تملک کنیم، افزود: در حالی که داشتیم برای خرید به جمع‌بندی می‌رسیدیم، دادستان نامه‌ای ارسال کرد که بر اساس گزارشی که اداره کل اطلاعات تهیه کردند زمین کوهستان پارک جزئی از موقوفه ملک است و متعلق به شهرداری است، بنابراین بحث تملک متوقف شد تا به آن رسیدگی شود، به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم کاربری به‌جز شهربازی و فضای سبز در آن اجرا شود.

شادی مردم زیر چرخ اختلاف «دی» وشهرداری

این صحبت‌های کلائی در حالی بیان می‌شود که شهریور ۹۹ بانک دی در فهرست املاک در مزایده اش کوهستان پارک مشهد را به ۱۴۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری کرده بود و در آخرین به روزرسانی مبالغ املاکش بهای این ملک را هم اکنون در سایت خود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد اعلام کرده است.

اختلافات حقوقی پابرجا

موسی الرضا حاجی بگلو سخنگوی شورای شهر مشهد در این باره گفت: به هرحال اختلافات حقوقی بین بانک دی، شرکت سرمایه گذاری شاهد و شهرداری مشهد وجود دارد و اطلاعی که به ما داده اند این ملک از شرکت شاهد به دلیل بدهی‌های این شرکت به بانک دی واگذار شده هرچند سند مالکیت به نام شرکت شاهد است، اما شهرداری مشهد نیز ادعا‌هایی درخصوص مالکیت این مجموعه و موقوفه دارد که این اختلافات هنوز پا برجاست.


بیشتر بخوانید


او افزود: به طور کلی، اما کوهستان پارک شادی نیاز شهر مشهد بوده و شهرداری مشهد و مجموعه مدیریت شهری آماده همکاری و توافق در این زمینه بوده تا اگر اختلافات کنار گذاشته شود و مشکلات حقوقی را حل کنند، اگر حق و حقوقی شهرداری یا دیگر دستگاه‌ها دارند پرداخت شود و بعد با یک قیمت منطقی و منصفانه به ازای مطالبات شهرداری از دولت این شهربازی به شهرداری مشهد واگذار شود.

تغییر کاربری؟  هرگز


سخنگوی شورای شهر مشهد ادامه داد: مدیران شرکت شاهد یا بانک دی باید بدانند این مجموعه داخل بافت شهری و حوزه شهرداری مشهد بوده و به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی اجازه تغییر کاربری و تغییر شرایط پارک را به هیچ کس نخواهد داد و بهترین روش این است که این مجموعه با خود شهرداری به توافق برسند.

 

حاجی بگلو درباره ادعای شهردار سابق مشهد که گفته بود «با ورود دستگاه‌های نظارتی امکان فروش مجدد کوهستان پارک به شهرداری وجود ندارد» پاسخ داد: یکی از مواردی که به عنوان اختلافات حقوقی قبل‌تر بیان کردم همین موضوع است که به هر حال این ادعا نیز مطرح شده است، اما یک عده مخالفت‌هایی داشته اند و کسی هم نبوده که این کار را جمع کند، ما در شورای ششم چند ماه است که کار را به دست گرفتیم و فرصت نبوده، اما به نظرم باید این مشکل زودتر حل شود و به توافق برسیم، شهرداری آماده توافق است و بانک‌ها هم بدهی‌هایی به بانک مرکزی و دولت دارند و ما هم مطالباتی داریم، به راحتی می‌توان تهاتر را انجام داد.

قیمت گذاری با چه منطقی؟

او اما با بیان شرط این توافق تصریح کرد: قیمت گذاری این ملک باید واقعی باشد و مبلغی غیر واقعی بیان نشود، من شنیده ام که مبالغی مثل ۲۵۰۰ میلیارد تومان بیان شده که اصلا چنین چیزی نیست، به چه دلیل؟ مگر آن جا چه کاربری دارد، چقدر زمین است، بر چه اساسی محاسبه شده، حتی قیمت سال گذشته که اعلام شده ۱۴۰۰ میلیارد هم اشتباه و غیر واقعی بوده، مگر چه کاربری در آن جا وجود دارد، مگر کسی می‌تواند غیر از کاربری موجود کار دیگری بکند؟ اصلا چطور و با چه نرخ تورمی هزار میلیارد افزایش قیمت را محاسبه کرده اند.

سخنگوی شورای شهر مشهد تاکید کرد: اگر کسی نخواهد همکاری و توافق کند صد درصد به هیچ عنوان اجازه تغییر کاربری در این محل را نمی‌دهیم.

شادی مردم زیر چرخ اختلاف «دی» وشهرداری

حاجی بگلو همچنین با اشاره به آمادگی کامل شهرداری برای توافق در این باره اظهار کرد: ما آمادگی کامل داریم که با هر دستگاه و مسئولی در این زمینه به صورت چند جانبه حتی با حضور دستگاه‌های نظارتی و دیگر کسانی که در این خصوص نظراتی داشته اند جلسات گفتگو را آغاز و بر سر یک توافق جمع‌بندی کنیم و حتی در چند روز تمام مشکلات و موانع موجود را بررسی و برای رفع آن اقدام کنیم بعد هم به سمت یک توافق خوب با آمادگی شهرداری پیش برویم و از محل تهاتر مطالبات دولتی این کار را برای مردم مشهد انجام دهیم. برای پیگیری پاسخ بانک دی و اطلاع از برنامه‌های این بانک، طی روز‌های گذشته با مسئولان آن تماس گرفتیم که پاسخ دهی رسمی به روز‌های آینده موکول شد.

 

منبع؛ خراسان

انتهای پیام//م.ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.