به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، وحیدپورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: استفاده از تجارب و حمایتهای بین المللی در برنامه احیای تالاب هامون یکی از شاخصههای اصلی مدیریت جامع تالاب است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: برنامه احیای تالاب بین المللی هامون نیازمند استفاده از تجارب سایر کشور و حمایتهای بین المللی است تا در زمینههای مختلف برنامه احیای تالاب از جمله: احیای پوشش گیاهی، کاهش و یا حذف پدیده گردوغبار، حفظ آب در بستر تالاب و ... از همکاری و تجارب آنها استفاده شود.
وی ادامه داد: پتانسیل ها، تجارب و همکاری بین بخشی کشورهای مرتبط با موضوع تالاب و چالشهای مرتبط با آن اولین قدم در برنامه بین المللی احیای تالاب هامون است که در این خصوص کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان میتوانند در خصوص موضوع پدیده گرد وغبار و ... چاره اندیشی و برنامه عملیاتی مشترک در حوزههای تحت اختیار انجام دهند.
پورمردان تصریح کرد: اقدامات جزیرهای و عدم اجرای کارشناسی و گسترده برنامههای احیای تالاب هامون موجب گسترشِ سطحِ خشکی مطلق در بستر تالاب هامون و افزایش چشمگیر مدت زمان بادهای معروف ۱۲۰ روزه در سیستان میشود و این موضوع موجب افزایش انفجاری پدیده گرد وغبار در شمال استان خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: بخش عمدهای از پدیده گردغبار ناشی از خشکی بستر تالاب هامون در محدوده هامون صابوری و در درون خاک افغانستان میباشد که رفع یا کاهش این پدیده نیازمند همکاریهای کارشناسی و اقدام گروهی کشورهای همسایه همچون پاکستان با نگاه به تجارب بین المللی در این خصوص است.
انتهای پیام/گ