به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ظهر شنبه ۱۵ آبان ماه امسال بود که امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری خود خبری مهم را اعلام کرد که مرحله اصلی و فاز عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران، با مشارکت بخشی از یگانهای نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی ارتش در منطقهای به وسعت بیش از یک میلیون کیلومترمربع از شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند (تا مدار ۱۰درجه) از یکشنبه ۱۶ آبانماه آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد که رزمایش ذوالفقار۱۴۰۰ که مطابق با واقعیتهای میدان رزم طرحریزی شده است، آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران را برای رویارویی در عرصههای واقعی ارتقا میبخشد و در این رزمایش میزان آمادگی نیروهای چهارگانه ارتش در پشتیبانی و همپوشانی از ماموریتهای یکدیگر ارائه خواهد شد. در این رزمایش انواع عملیاتهای ترکیبی توسط یگانهای شرکتکننده به اجرا گذاشته خواهد شد. یگانهای شناور سطحی، زیرسطحی، تکاوران دریایی و عملیات ویژه، پروازی، پیاده، مکانیزه و سایر تجهیزات و تسلیحات برای کسب آمادگیهای رزمی لازم در این رزمایش حضور دارند.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران هدف این رزمایش را تقوبت توان رزم ارتش دانست و تاکید کرد: رزمایش ذوالفقار۱۴۰۰ که مطابق با واقعیتهای میدان رزم طرحریزی شده است، آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران را برای رویارویی در عرصههای واقعی ارتقا میبخشد و در این رزمایش میزان آمادگی نیروهای چهارگانه ارتش در پشتیبانی و همپوشانی از ماموریتهای یکدیگر ارائه خواهد شد.
ساعت ۸ صبح بامداد یکشنبه ۱۶ آبانماه که امیر دریادار سید محمود موسوی سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش با اعلام خبر آغاز این رزمایش گفت: گسترش نیروهای چهارگانه ارتش که از روزهای قبل آغاز شده، امروز تکمیل شد. مهمترین ویژگی این رزمایش، انجام عملیاتهای مشترک و هم افزایی توانهای تهاجمی نیروهای چهارگانه ارتش در دفاع از مرزهای ایران اسلامی است. رصد فعالیتهای دشمن که از روزهای قبل مشغول جمع آوری اطلاعات در منطقه بود و از روزهای گذشته در دستور کار قرار داشت، از امروز با قوت و جدیت بیشتری دنبال خواهد شد تا منطقه رزمایش ایمن باشد.
وی در ادامه افزود: رصد و پایش حریم هوایی کشور و منطقه عمومی رزمایش در پهنه آبی جنوب کشور توسط نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین اجرای آتش توسط سامانههای پدافندی برای مقابله با اهداف متخاصم و همچنین اجرای عملیات گشت هوایی توسط خلبانان تیزپرواز و پهپادهای نیروی هوایی ارتش، بخش دیگری از سناریوها است که در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش تمرین خواهد شد.
نخستین تمرین اجرا شده در این رزمایش اجرای تاخت آبخاکی مشترک نیروهای دریایی و زمینی ارتش در سواحل مکران بود که توسط تکاوران نیروی دریایی و نیروی زمینی ارتش اجرا شد. در مرحله اجرایی از رزمایش، تیپهای تفنگدار و تکاور نیروی دریایی با همراهی یگانهایی از نیروی زمینی ارتش علیه واحدهای سطحی نیروهای حملهور در قالب یگانهای دشمن، حملات غافلگیرانه انجام داده و به سمت اهداف از پیش تعیین شده در سواحل جنوبی کشور یورش بردند.
این تیپها با بکارگیری انواع تجهیزات و سلاحهای خود ازجمله قایقهای تندرو، شناورهای هجومی، زیردریاییهای مرطوب و ناوچههای راکت انداز، با استفاده از اصل غافلگیری، یگانهای حمله ور در نقش دشمن را منهدم کردند. تکاوران و تفنگداران دریایی نیز به رغم وجود عوارض و موانع متنوع طبیعی در مقابله با عملیات تهاجمی سنگین یگانهای حملهور در نقش دشمن، با تسلط بر راهبردهای رزمی و رصد اطلاعاتی و عملیاتی یگانهای نفوذکننده مانع هرگونه فعالیت عملیاتی و تجسس اطلاعاتی دشمن شده و با پشتیبانی یگانهای پدافند ساحلی نسبت به اجرای آتش سبک و سنگین توپخانهای بر روی اهداف از پیش تعیین شده اقدام کردند و در مدت زمان بسیار کم توانستند مانع از پیشروی یگانهای مهاجم شوند.
گام بعدی در این رزمایش، حضور جنگنده های فانتوم نیروی هوایی ارتش و اجرای عملیات توسط آنهاست. جنگنده بمبافکنهای F-۴ نیروی هوایی ارتش پس از انجام پرواز برد بلند از پایگاههای خود به سمت منطقه عمومی رزمایش و انجام عملیات سوختگیری هوایی از هواپیمای تانکر، با استفاده از موشکهای بهینه شده و نسل جدید هوابهسطح اهداف سطحی خود را در منطقه عمومی رزمایش منهدم کردند. استفاده از موشکهای ضد کشتی به روز شده هوا به سطح در این مرحله از رزمایش و همچنین اجرای عملیات توسط خلبانان جوان نیروی هوایی ارتش از جمله نقاط قوت این مرحله از رزمایش بود.
در بخش دیگری از رزمایش، جنگندههای F-۴ نهاجا با هدف پشتیبانی از یگانهای سطحی نیروی دریایی ارتش Splash target، شلیک به اهداف متحرک دریایی را با موفقیت تمرین کردند. همچنین، جنگندههای F-۴ نیروی هوایی ارتش به منظور پشتیبانی از نیروهای زمینی و دریایی ارتش با تیراندازی و استفاده از بمبهای ۲۵۰ پوندی، مناطق در تصرف یگانهای حمله ور در نقش دشمن را مورد هدف قرار دادند.
در مرحله بعد، هدف هوایی متخاصم که قصد ورود به منطقه عمومی رزمایش را داشت، ابتدا توسط سامانههای راداری نیروی پدافند هوایی ارتش کشف و سپس با هماهنگی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور به منظور درگیری به سامانه بومی ۱۵ خرداد واگذار شد که با شلیک موفق موشک از این سامانهها، سرنگون شد. سامانه پدافندی ۱۵ خرداد از جمله سامانههای پدافندی بومی و ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در رزمایشهای اخیر نیروی پدافند هوایی ارتش با موفقیت مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید
کشف اهداف ریزپرنده و اجرای تیراندازی زمین به هوای شبانه توسط سامانههای توپخانهای علیه اهداف هوایی متخاصم از جمله اقداماتی بود که در این مرحله از رزمایش توسط نیروی پدافند هوایی ارتش اجرا شد. اجرای عملیات رهگیری هوایی پرندههای متخاصم توسط پهپاد کرار رهگیر را از دیگر سناریوهای اجراشده در نخستین روز از مرحله اصلی این رزمایش بود.
آخرین تمرین روز نخست رزمایش ذوالفقار۱۴۰۰ ارتش، اجرای عملیات توسط پهپادهای مختلف بود. پهپاد بومی سیمرغ نیروی دریایی ارتش با استفاده از بمبهای هوشمند و نقطهزن موفق به انهدام یک هدف متحرک شناوری در آبهای دوردست با استفاده از بمبهای هوشمند و نقطهزن تماما ایرانی شد. اجرای عملیات گشت و شناسایی شبانه توسط پهپاد سیمرغ و همچنین پهپادهای یسیر نیروی دریایی ارتش نیز از جمله دیگر اقدامات اجرا شده در این مرحله از رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش بود.
امیر سرتیپ دوم شاهین تقیخانی سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در یک گفتوگوی رادیویی با برنامه رویداد در رادیو گفتوگو کفت: هشداری هم برای دشمنان داریم تا مراقب باشند هرگونه فکر نابخردانه در مورد جمهوری اسلامی و مرزهای ایران عزیز نکنند؛ چراکه ارتش و نیروهای مسلح با آمادگی کامل، در صدد پاسخگویی بر خواهند آمد. ارتش و مجموعه نیروهای مسلح همواره باید آماده باشند و در واقع حفظ و ارتقای این آمادگی، ضمانتی برای صلح پایدار در کشور و مرزهای جمهوری اسلامی ایران است.
انتهای پیام/
فانتوم جنگنده بمب افکن F4 مک دانل داگلاس، با بیش از 50 سال قدمت!!!
مرد شمایید...سازمانهای دیگه دارن ادا شمارو در میارن و هیچی بارشون نیست همش لاف و دروغ
یکبار ارتش برای تمرین می رود کنارک ،
می بیند دشمن آنجا است و می خواهد کشتی متخلف را تصاحب کند .
ولی کلاشینکف زمان جنگ جهانی دوم نبوده