به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران در روند هسته ای باید به این مسئله دقت کند که به دنبال ارتقای توانمندی در این زمینه باشد و از تحولات هستهای دنیا عقب نماند. برای ما بر اساس آموزه های دینی و اعتقادیمان استفاده از سلاح های هستی ممنوع است، اما باید در سایر بخش های هسته ای تمام توان خود را بگذاریم تا به بالاترین توانمندی و تکنولوژی در این زمینه دست یابیم.
او بیان کرد: برای مثال ما هم اکنون در تامین برق کشور با مشکلاتی روبهرو هستیم کمبود آب و خشکسالی باعث شده تا توان تولید برق از طریق منابع آبی کاهش پیدا کند بنابراین بهترین جایگزین برای این مسئله تولید برق هستهای است نتیجه این اقدام باعث میشود تا در آینده آرامش و آسایش برای مردم ایران محقق شود. هدف ما از رفتن به سمت تکنولوژی های هسته ای رسیدن به امکاناتی چون سوخت پاک، مسائل رادیو درمانی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروزه نیاز جدی در مسیر صنعت هستهای داریم تا به پیشرفت های علمی و فناوری همه جانبه دست یابیم و در همه بخشهای دیگر نیز باید این گونه باشیم چرا که لازم است نگاه هوشمندانه به آینده داشته باشیم.
عزیزی با اشاره به به لزوم توسعه و گسترش صنعت هستهای در دولت سیزدهم ادامه داد: در کنار توسعه صنعت هسته ای باید با مذاکره و گفتگو مسائل بین المللی خو را هم پیش ببریم گفتوگو و مذاکره ای که بر اساس عزت و منافع ملی است.
او افزود: باید این نکته رعایت شود که در مسیر مذاکرات آینده تعهدات جدی از طرف مقابل گرفته شود تا به وعده های خود عمل کنند و به اصل برداشتن تحریم ها دست یابیم و باید به گونه ای باشد که در تکنولوژی های مختلف هسته ای دچار عقبنشینی نشویم بلکه روز به روز به دنبال رشد و توسعه باشیم و ما هر چه به توان داخلی و توسعه هستهای خودمان بیفزاییم در مقابله با فشارهای دشمن می توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم و مقابله های صحیح تری انجام دهیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در تمام سیاستهای کلان کشور دولت به تنهایی تصمیم گیرنده نیست، اضافه کرد: سیاست های کلی نظام که راهبردهای لازم را میدهد و دولت یک بخشی از این داستان بوده و در واقع اجرا کننده این راهبردهای سیاسی دولت است.
او اظهار کرد: این گونه نیست که بگوییم دولت خود به تنهایی تصمیم گیرنده و اجرا کننده مسائل کلان کشور مانند مذاکرات هسته ای است، شورای عالی امنیت ملی که هر سه قوه و نیروهای امنیتی و ارکان نظام در آن قرار دارند بر روند اجرای این راهکارها نظارت می کنند و تصمیمات مختلف و روشهای مختلفی را اتخاذ میکنند تا این نظارت انجام و مجلس نیز بخشی از این نظارت ها را بر عهده دارد مانند نظارت بر برجام که هر سه ماهه دولت اقدام به ارائه یک گزارش می کرد اما تجربه برجام چیزهای زیادی را به ما آموزش داده تا روند نظارت ها بهتر انجام شود.
عزیزی در پاسخ به این سوال که مذاکرات چه ارتباطی باید با معیشت و اقتصاد مردم داشته باشد، گفت: دولت سیزدهم باید به این نکته توجه کند که نباید مذاکره را به معیشت، اقتصاد جامعه و مردم گره بزند و به صورت جدی از این مسئله پرهیز کند و بداند معیشت با مسائلی مثل پیشرفت، توسعه، مذاکره و صنعت هسته ای نباید در هم آمیخته شود اشتباهی بود که در دولت گذشته انجام شد و از آن درس ها و تجربههای زیادی گرفتیم. هشت سال اقتصاد و معیشت مردم به انتظار نتیجه گرفتن از مذاکره بود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت جدید قول هایی در این زمینه داده است که مسائل مذاکره و گفت و گوها را به اصل معیشت و اقتصاد مردم گره نزند. دولت خود به این امر واقف است از طرفی باید نهاد های قانونی نیز مراقبت های لازم را انجام دهند تا آن اتفاقات گذشته تکرار نشود در این نظارت، نخبگان و دلسوزان نیز نقش دارند تا اگر گفتگو و مذاکره ای صورت میگیرد به انحراف کشیده نشود و این یک وظیفه همگانی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی راهکار بهبود وضعیت معیشت جامعه را توجه به تولید داخلی، مدیریت جهادی و پرهیز از رفتارهای حاشیه ای دانست و تصریح کرد: باید این را نیز در نظر گرفت که در مسائل اقتصادی و تولید داخلی همه چیز به تحریم ها ارتباط پیدا نمی کند بخشی از مشکلات در این زمینه به مسائل داخلی برمیگردد که میتوان آن را نوعی خود تحریمی نامید. وجود مدیران ناکارآمد، رویکردهای اداری و درگیر شدن با پیچ و خمها و کاغذ بازی و وجود برخی از قوانین دست و پا گیر باعث شده تا در بسیاری از مسائل اقتصادی ضربه بخوریم.
او ادامه داد: مسئله اصلی این است که باید به توان داخلی توجه کنیم و از اقدامات غیر ضروری پرهیز کرد و در مقابل با روحیه انقلابی و با مدیریت جهادی به دنبال رفع مشکلات رفت و در این راه همه ارکان نظام از جمله مجلس و دولت باید همخوانی داشته و در کنار تمام تفاوت دیدگاه ها و نظرها با هم در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم همکاری کنند.
انتهای پیام/ت