به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، محمد رحمانی اداره کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی امروزدر جمع خبرنگاران گفت: از تعداد یک میلیون و دویست هزار نفر عضو صندوق بیمه کشاورزی در سال زراعی گذشته بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر غرامت و خسارت کشاورزی دریافت کردند؛ به بیان دیگر این صندوق سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد تومان حق بیمه دریافت کرده و نزدیک به سه هزار میلیارد تومان غرامت پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه اعضای صندوق بیمه کشاورزی استان اصفهان در سال زراعی گذشته ۷۲ هزار نفر بودند، افزود: تنها حدود ۳۰ درصد بهرهبرداران در این استان عضو صندوق هستند که بیش از ۹۰ درصد آنها یعنی بیش از ۷۰ هزار نفر سال گذشته خسارت دریافت کردند.
رئیس اداره کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی خاطرنشان کرد: اگر تعداد افراد بیمه شده به جمعیت جامعه بیمه پذیر نزدیک شود، حق بیمه اعضا کاهش و هزینه خسارات پرداختی به آنها افزایش مییابد و اینگونه میتوان رضایتمندی بیشتری ایجاد کرد که این مهم نیاز به فرهنگسازی دارد.
رحمانی با بیان اینکه در حوزه بیمه کشاورزی با چالش بزرگی روبه رو هستیم، ابراز داشت: معضل فرهنگی در استفاده از خدمات بیمه در جامعه ما وجود دارد و استفاده خوبی از بیمه نمیشود، زیرا یا اطلاعات صحیحی در این باره ارائه نشده یا اینکه مؤسسات و شرکتهای بیمهای در ارائه خدمات پررنگ ظاهر نشدند.
وی با تاکید بر اینکه مأموریت بیمه، جبران خسارت نیست، خاطرنشان کرد: فسلفه وجودی بیمه مشارکت در خطر و هدف آن سرشکن و قابل تحمل کردن آسیبها و ایجاد امنیت برای زیان دیدگان است.
رحمانی در پاسخ به اینکه آیا این صندوق در برابر خسارت تولیدات مازاد بر مصرف کشاورزان غرامت میپردازد؟ گفت: صندوق بیمه کشاورزی طبق قراردادها از محصولات کشاورزان در مقابل عوامل غیرقابل پیشبینی (سرمازدگی، سیل و آتش سوزی و …) در دوره تولید حمایت میکند وقتی محصول برداشت شد از حمایت تولید خارج میشود ضمن اینکه مدیریت مزرعه از سوی بهره برداران در دوره تولید برای کاهش خسارات ضروری است.
رئیس اداره کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی در پاسخ به اینکه در چهار سال گذشته چقدر از اعتبار خسارت نکاشت کشاورزان از سوی صنایع آب بر به صندوق بیمه کشاورزی واریز و محقق شد؟ اظهار داشت: ما هیچ پولی تاکنون از صنایع بابت اعتبار خسارت نکاشت و خشکسالی دریافت نکردیم، از منابع مدیریت بحران کمکهایی به صندوق بیمه پرداخت میشود، اما مبالغ خسارت نکاشت را خود استانداری به کشاورزان پرداخت میکند که بصورت کمکهای بلاعوض است.
رحمانی با اشاره به اینکه وزیر جدید جهاد کشاورزی بر بیمه کشتهای قراردادی متمرکز شده است، افزود: این امر کشاورزان را از حالت خرده مالکی بودن خارج میکند و از همان ابتدا کشاورزان بیمه هستند و تولیدات کشاورزی تجاری و صنعتی میشود.
وی با بیان اینکه مدیریت بخش کشاورزی مهم است، ابراز داشت: تولید در بخش کشاورزی استراتژیک است و دولتها با هدف ارتقاء سطح تولید در مدیریت آن دخالت میکنند؛ خرده مالکی بودن کشاورزان از دلایلی است که سبب شده تولیدات کشاورزی در کشورمان صنعتی نشود.
رئیس اداره کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی با بیان اینکه کشاورز در دوره تولید محصول همه بودجه و توانایی مالیش را هزینه میکند، اضافه کرد: اگر مکانیزم مالی نباشد مشخص نیست که سال آینده همچنان یک تولید کننده باشد یا خیر، از این رو برای حفظ امنیت غذایی کشور مکانیزمهای حمایتی تعریف شده است.
رحمانی با اشاره به اینکه مکانیزم در دو بخش مدیریت بحران و مدیریت ریسک تقسیم میشود، خاطرنشان کرد: بیمه و خرید تضمینی محصولات ابزارهای مدیریت ریسک است که قبل از وقوع مخاطره است، اما مدیریت بحران برای پس از وقوع مخاطرات است و فشار بیشتری به دولت میآورد و فرهنگ اعانه بگیری رواج مییابد.
وی با بیان اینکه سود صندوق بیمه کشاورزی در پایدار بودن و توسعه بخش کشاورزی است، گفت: یکی از راههای تقویت این سیستم عضویت کشاورزان کم ریسک است که در آن صورت حق بیمهها را کاهش و غرامت را افزایش خواهیم داد.
در ادامه اسماعیل ضیا رئیس اداره کل فناوری اطلاعات صندوق بیمه کشاورزی اظهار داشت: همه بیمه گذاران و کشاورزان و بیش از چهار میلیون بهره بردار در این حوزه میتوانند با مراجعه به سامانه جامع نسبت به ثبت نام و عضویت در این صندوق اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تا پیش از سال ۱۳۹۵ سامانه یکپارچه نداشتیم واطلاعات جزیرهای استفاده میشد که خدمات ارائه نمیکرد، افزود: با ساماندهی سامانه اطلاعات این صندوق هم اکنون تمامی رخدادها در بیمه کشاورزی در لحظه رصد میشود.
رئیس اداره کل فناوری اطلاعات صندوق بیمه کشاورزی خاطرنشان کرد: وضعیت خسارتهای دیمزارها و همچنین استانهای سیل زده را با رصد تصاویر ماهوارهای ارزیابی و در کوتاهترین زمان غرامت پرداخت کردیم و سال گذشته غرامت معوق نداشتیم.
انتهای پیام