مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش تولید زعفران باعث عدم تعادل در بازار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه  افزایش تولید زعفران باعث عدم تعادل در بازار می‌شود، گفت: اگر یک محصول در بازار رشد قیمتی داشته باشد، کشاورزان دیگر نیز به سَمت تولید آن محصول می‌روند. اگر تعادل در تولید وجود نداشته باشد بازار از تعادل خارج می‌شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر کشت زعفران مدیریت شده است، افزود: تلاش می‌کنیم در کنار حمایت، کشاورزان را به کشت گیاهان دیگر تشویق کنیم، اما اعتباراتی که به ما تخصیص داده می‌شود برای حمایت از کشاورزان کافی نیست و موجب می‌شود بسیاری از کار‌ها و برنامه‌ها در زمان تعیین شده اجرا نشود.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: متاسفانه تخصیص بودجه برای اجرایی شدن طرح‌ها و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، تولید کنندگان و ایده‌پردازان بسیار کند صورت می‌گیرد و در برخی موارد نیز بعضا اختصاص پیدا نمی‌کنند.

بازار محصولات زعفران‌پایه در اختیار مشتریان خارجی زعفران است

حسن‌ رضا‌دوست عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: قسمت اعظم گردش مالی زعفران در حوزه دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی است و برخی کشور‌ها با ورود به این حوزه توانسته اند، سهم بسیار بیشتری نسبت به ایران کسب کنند و این در حالی است که از زعفران ایرانی، برای تولید محصول خود استفاده می‌کنند.

او افزود: تلاش‌های زیادی برای تولید دارو از گیاه زعفران صورت گرفته، اما متاسفانه ایران هنوز نتوانسته سهمی از این بازارجهانی را کسب کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: محصولات مختلف بدست آمده از زعفران در حوزه دارویی و مکمل‌های غذایی، سهم بسیار زیادی دارند، اما در کشور ما صنایع به تولید بسنده کرده اند.

رضا دوست بیان کرد: در حال حاضر در پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی درحال تحقیق برروی فرآوری زعفران و ساخت مواد موثره زعفران، متناسب با صنعت دارویی دنیا هستیم.

او تصریح کرد: دانشگاه باید حلال مشکلات جامعه باشد و صنعت نیز برای رفع مشکلات خود می‌بایست به دانشگاه مراجعه کند؛ اما متاسفانه زمان در نظر گرفته شده برای ارائه طرح‌ها و به نتیجه رساندن آن‌ها در دانشگاه بسیار طولانی است، برترین مقالات در حوزه زعفران در سطح جهانی به ایران تعلق دارد که به جای عملی سازی این طرح ها، پژوهش‌ها دوباره تکرار می‌شوند.

ورود هدفمند بازار سرمایه به صنعت زعفران؛ بهبود دهنده قیمت زعفران

سید احسان مصطفوی مجری طرح سازمان OSEC گفت: امسال شورای قیمت گذاری قیمت پایه زعفران را تعیین کرد که خوشبختانه در حال حاضر زعفران بالاتر از این قیمت در حال خرید و فروش است، قیمت زعفران امسال به قیمت واقعی خود نزدیک‌تر شده و با توجه به ورود بازار سرمایه به زعفران، شاهد افزایش قیمت زعفران خواهیم بود.

او با اشاره به ایجاد "سازمان جهانی مدیریت تولید و صادرات زعفران" به منظور تقویت حوزه فرآوری زعفران و مرجع سازی در این صنعت، افزود: در زنجیره فرآوری این سازمان، اقدام به راه‌اندازی پالایشگاه زعفران نمودیم که در این خصوص واحد تحقیق و توسعه این سازمان، مجموعه‌ای شامل بیش از ۲۵۰ محصول زعفران پایه را از نقاط مختلف دنیا جمع‌آوری شده و درحال رایزنی با دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها جهت آماده سازی زیرساخت‌های تجاری سازی آن‌ها هستیم.

مجری طرح سازمان OSEC ادامه داد: به فعالان صنعت زعفران، نخبگان، پژوهشگران و دانشگاهیان این نوید را می‌دهیم که از هر ایده‌ای در حوزه زعفران استقبال می‌کنیم و آماده سرمایه‌گذاری در آن هستیم.


انتهای پیام/ا. غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.