به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، پروفسور ایرج نبی پور از پژوهشگران بنام و چهره سرشناس در استان بوشهر است که حوزههای پژوهشی و فعالیتی او به پزشکی محدود نمیشود و فرهنگ، تاریخ و محیط زیست را هم در برمیگیرد.
این محقق پرکار، خستگی ناپذیر و بیادعا که یکی از جوایز بنیاد رشد و اندیشه سازندگی استان بوشهر به نام اوست به تازگی در آیین معرفی برگزیدگان چهارمین دوره جایزه بنیاد رشد و اندیشه سازندگی استان بوشهر گفته است: با وجودی که این بنیاد در شرایط دشواری قرار دارد، ولی مسئولان آن تا کنون توانستهاند آن را زنده نگه بدارند، گرچه بین استان بوشهر و دیگر استانها از لحاظ شرایط نخبه از دید مردم تفاوتهایی وجود دارد.
او افزود: با وجود اینکه بنیاد رشد و اندیشه سازندگی قدمت دارد، اما در استان بوشهر اندیشهای که بتواند در توسعه علم کمک کند با مقاومت روبهرو شده است.
این پژوهشگر بوشهری معتقد است: راه علم تنها راه نجات استانمان است که میتواند حرفی برای گفتن داشته باشد یعنی اینکه مسیر توسعه علمی را در پیش بگیریم.
نبی پور تاکید کرد: باید خوشههای علم و فناوری را در استان تقویت کنیم و مسیر دیگری را برای رشد و توسعه بوشهر در پیش بگیریم که تدوین راه نقشه توسعه علمی استان است تا بوشهر را به عنوان یک بندر ارزشمند در حوزه خلیج فارس مطرح کنیم.
او که ریاست پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس را بر عهده دارد، عنوان کرد: با تمام مشکلات وظیفه ما این است که اگر از این بنیاد فارغ التحصیل میشویم یا جایزهاش را دریافت میکنیم، بتوانیم راه بنیاد رشد و اندیشه سازندگی را در استان ادامه دهیم.
نبیپور بیان کرد: با وجود زیرساختهای خیلی خوبی که در کشور وجود دارد کشور ما میتواند محل زایش و خیزش انسانهایی شبیه به مریم میرزا خانی باشد.
او افزود: افرادی که در این کشور نخبه هستند به هر جای دیگر مهاجرت کنند، همچنان به این کشور وابستهاند و این نشان دهنده توان کشور در پرورش افراد نخبه است.
این محقق بوشهری ادامه داد: در جهان امروز نگاه به علم نگاه سنتی نیست و دانشگاهها تنها محل تولید علم نیستند بلکه در اقتصاد جدید یعنی اقتصاد دانش محور دانشگاهها نه تنها محل تولید دانش هستند بلکه محل بهکارگیری دانش هم هستند.
نبیپور گفت: ما اکنون با یک دانشگاه نسل سوم روبهرو هستیم و نخبهای که تربیت میشود باید یاد بگیرید دانشی که فرا گرفته است را چطور در جامعه به کار ببرد.
او تاکید کرد: دانشگاه نسل جدید باید به نوآوری نگاه ویژه داشته باشد و این یعنی علم نافع، علمی که در سطح جامعه به کار گرفته شود، ولی نظامهای سنتی حاضر در کشور پاسخگوی این نوع نگاه نیستند.
رئیس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس گفت: در نظام ملی نوآوری مارپیچ پنج گانهای داریم که مهمتر از حفظ زیست کره زمین است و این است که چگونه به انسانها احترام بگذاریم، نخبه نه تنها باید دانش را یاد بگیرد بلکه باید آن را بکار ببرد و برای حفظ فرهنگ جامعه و زیست کره و محیط زیست تلاش کند.
انتهای پیام/ک