به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در مناظره ای که در برنامه گفتگو ویژه خبری بین طبرسی، متخصص بیماری های عفونی، مسعود یونسیان اپیدمیولوژیست (موافقان واکسن کرونا) و فهیمی، محقق طب ایرانی و فروهرمنش، متخصص ژنتیک (مخالفان واکسن کرونا) برگزار شد، موافقان و مخالفان، نظرات و دلایل خود برای تایید و یا رد کردن اهمیت تزریق واکسن در کشور را اعلام کردند.
یونسیان اپیدمیولوژیست و موافق واکسن اظهار کرد: به طور کلی عوارض جدی ناشی از تزریق واکسن از ۹۲ هزار نفر از شامل دو نفر شده که هیچکدام منجر به فوت نشده است و یکی به شکل تشنج و دیگری به شکل لختگی خون بروز پیدا کرده است.
او افزود: ما باید بین خوب و خوبتر، خوبتر را انتخاب کنیم. به این معنی که یکی دو مورد عارضه جدی در برابر ۵۰ هزار مرگ هموطنان ما گویای این است که بهتر است تزریق واکسن را بپذیریم. باید توجه داشت واکسنها علاوه بر پیشگیری از ابتلاء از افزایش آمار مرگ و میر نیز پیشگیری جدی میکنند. این مورد در حال حاضر در کشور انگلیس که حتی استادیومهای ورزشی خود را نیز بازگشایی کرده است کاملا مشهود است.
یونسیان در مورد واکسیناسیون اجباری گفت: کنترل هوشمند نام بسیار بهتری نسبت به اجباری شدن واکسن است. باید پذیرفت که واکسنزدن نوعی قاعده مدنی است و باعث میشود تا سلامت مردم جامعه به خطر نیوفتد و فقط در صورتی میتوان آن را منع کرد که صرفاً سلامت یک شخص در خطر باشد، اما در شرایطی که تزریق واکسن، ایمنی جمعی یک جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد مسئله اجبار واکسن مفهومی ندارد. لازم به ذکر است که ما هیچ افتراقی بین طب سنتی و طب کلاسیک قائل نیستیم و معتقدیم علم باید در خدمت سلامت جامعه باشد.
فهیمی محقق طب ایرانی و مخالف واکسن اظهار کرد: برای ترغیب و جلب اعتماد مردم برای اقدام به تزریق واکسن باید آمار دقیقی از انواع واکسن و اثربخشی و عوارض آن به صورت کاملا رسمی از وزارت بهداشت اعلام شود تا مردم آگاهی کافی از این موضوع داشته باشند که چه واکسنی عرضه بیشتری داشته و چه واکسنی عرضه کمتر.
او ادامه داد: مردم باید از جزئیات عوارض واکسن و تاثیرگذاری آن آگاه شوند تا بتوانند با اعتماد بیشتری واکسن را تزریق کنند باید توجه داشت عوارض یک واکسن به معنی در خطر بودن جان و سلامتی مردم یک کشور است.
فهیمی گفت: طبق قانون روابط علمی وقتی یک دانشگاه علوم پزشکی اعلام میکند که پنج درصد از افرادی که واکسن را تزریق کردهاند، فوت کردند و یا دچار عارضه شدند وزارت بهداشت باید اقدام جدی داشته باشد و وارد عمل شود .
فهیمی محقق طب ایرانی گفت: تمام آمار باید به صورت کاملا شفاف در اختیار مردم قرار بگیرد. مسئولان وزارت بهداشت موظفند واکسن های خوب و بد را به مردم معرفی کنند و اعلام کند ۹۲میلیون واکسنی که تاکنون تزریق شده جزو کدام دسته از واکسن آن بوده است. ما به طور کلی معتقدیم وزارت بهداشت پروتکل طب ایرانی را اجرا نکرده است و اجباری بودن واکسن را نیز نمی پذیریم.
فهیمی گفت: نمیتوان بدون توجه به آمار صرفاً مردم را تشویق به واکسن زدن کرد من معتقدم وزارت بهداشت در انتقال اطلاعات صحیح به مردم کم فروشی کرده است و مردم باید با تکیه بر منطق انسانی نه اجبار واکسن را تزریق کنند.
او تصریح کرد: تزریق واکسن از نظر من خوب است اما باید با روشنگری و آمار دقیق قرار بگیرد تا آگاهی از معایب و مزایای واکسن انجام شود.
طبرسی متخصص بیماریهای عفونی و موافق واکسن گفت: در ۹۲ میلیون دز واکسنی که تاکنون تزریق شده، مجموع عوارض و تعداد فوتی های ناشی از واکسیناسیون زیر ۱۰۰ نفر است.
او ادامه داد: ثابت شده واکسیناسیون ۷۰% در کاهش مرگ و میر موثر است. ابتدا عنوان شد که مرگ و میر را کاهش میدهد و از ابتلا جلوگیری نمی کند اما تحقیقات نشان داد واکسیناسیون می تواند در کاهش میزان ابتلا نیز موثر باشد.
این متخصص بیماری های عفونی بیان کرد: تمام تلاش بشر در همه جای جهان برای این است که پاندمی کرونا متوقف شود. در موج پنجم کرونا ۴۷ هزار نفر از مردم ما بر اثر کرونا فوت کردند و امروز برای عادی انگاری کرونا و واکسن هراسی زمان مناسبی نیست.
او ادامه داد: حدود ۹۵ درصد از افراد مبتلا به کرونا که در آی سیوها فوت میکنند، واکسن دریافت نکرده اند.
طبرسی در مورد اجباری بودن و نبودن واکسیناسیون گفت: واکسیناسیون دانشآموزان اجباری نیست ولی با این وجود ۸۰ درصد از خانوادهها، دانشآموزان بالای ۱۲ سال خود را واکسینه کردهاند.
مساعد رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو و از موافقین واکسن نیز اظهار کرد: به طور کلی احتمال بروز عارضه ناشی از واکسیناسیون توسط اعضای هیئت علمی بررسی میشوند و به وزارت بهداشت ارسال میشوند و عوارض بر اساس مخاطرات رخ داده مجددا مورد بررسی قرار میگیرند.
او افزود: نتیجه گزارشات به کمیته واکسیناسیون ارسال میشود همچنین اثربخشی واکسن ها در مراحل کارآزمایی بالینی مورد بررسی و تایید قرار میگیرد. یکی از دلایل انجام فازهای مطالعاتی بررسی اشکالات و فرمولاسیون واکسیناسیون است و در نتیجه واکسنهایی که از این مراحل با موفقیت عبور می کنند مورد تایید نیز قرار میگیرند.
فروهرمنش، متخصص ژنتیک در مورد القای ایمنی واکسن به افراد در قالب مخالف واکسن اعلام کرد: باید ژنهای دخیل در ابتلای افراد به کرونا بررسی شوند و سپس در مورد ژنهایی که در کاهش و افزایش ویروس به وسیله واکسیناسیون مورد استفاده قرار میگیرند صحبت شود، ولی متاسفانه جهشهای ویروس در پروسه ایجاد واکسن کاملا نادیده گرفته میشود.
فروهرمنش در مورد اجباری بودن واکسن گفت: واکسن زدن کاملاً اجباری است و ما شاهد ترغیب خانم های باردار و دانش آموزان به واکسن زدن هستیم. وقتی فردی برای حضور در اجتماع و تردد باید کارت واکسن داشته باشد یعنی واکسن زدن اجباری است.
انتهای پیام/
پس چرا ماسک بزنیم بازم
پروتکل هاروهم انجام بدیم
عوارضشم بپزیریم
احتمال داره واکسنم بزنین بمیریم
با واکسن حتی کروناهم بگیریم
خب پس همون نزنیم عاقلانه تره..