باشگاه خبرنگاران جوان - تقسیم اموال بعد از جدایی به نظر قاضی وابسته است و بسته به نظر دادگاه، بین یک تا ۵۰ درصد دارایی های مرد به زن تعلق میگیرد.
یک وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز بیان داشت: در عقدنامه ها شروط دوازده گانه ای برای زن هست که طبق آن زن میتواند تقاضای طلاق کند. این حق از سال ۱۳۶۱ به قانون اضافه شد. همچنین در سال ۱۳۶۵ حق تنصیف دارایی برای زنان به وجود آمد که طی آن دارایی های مرد بعد از طلاق نصف میشود و به همسرش تعلق میگیرد.
بیشتربخوانید
وی افزود: البته حق تنصیف ابهاماتی دارد. از جمله اینکه، حتماً تقاضای طلاق از طرف مرد باشد و علاوه بر این، طلاق ناشی از عدم انجام وظایف یا سوءرفتار زن نباشد و همچنین زن نصف دارایی را مطالبه کند.
در قانون ما، طبق شرط تنصیف، اموال مرد نصف نمیشود بلکه منظور قانون تا نصف است یعنی از یک تا ۵۰ درصد است و آوردن لفظ تا به این معنی است که میزان تقسیم اموال طبق نظر قاضی صورت میگیرد. بعلاوه این شرط، فقط به اموالی تعلق میگیرد که مرد بعد از ازدواج به دست آورده باشد و دارایی های قبلی او را شامل نمیشود.
منبع: خبرفوری
یعنی هر طرف خواست بتونه طلاق بده اگر زن بدون دلیل موجه خواست حق درخواست غرامت نداره اما با دلیل موجه حق درخواست غرامت داره و اگر مرد بدون دلیل موجه خواست طلاق بده باید غرامت بده و با دلیل موجه وظیفه غرامت دادن نداره
دلیل موجه هم یعنی انجام وظایف همسری و داشتن حسن رابطه..
بنابراین مهریه تعیین شده توسط خانواده ها هم جنبه کاملا صوری به خودش بگیره که مرد تعهدی در دادن نداره و مهر و لطفشه به زن اگر داد اما در صورت طلاق دادن زن بدون عذر موجه معادل ۱۱۰ سکه به عنوان غرامت باید بپردازد