به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، معصومه حسنیخونسارمدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه به مناسبت هفته کتابخوانی با بیان اینکه شعار امسال هفته کتاب «جای خالی را با کتاب خوب پرکنیم» است، گفت: نحوه کار کتابخانهها از حالت سنتی فاصله گرفته و با روشهای تخصصی و پیشرفته اداره میشوند.
او ادامه داد: امسال در هفته کتاب ۱۸ باب کتابخانه در کشور افتتاح میشود که ۲باب آن در استان کرمانشاه یعنی کتابخانه زندهیاد رکسانا میناشی در اسلامآبادغرب و کتابخانه زندهیاد عبدالعلی رحیمی در هرسین، است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه افزود: همچنین در هفته کتابخوانی بخش نسخ خطی در کتابخانه امیرکبیر افتتاح خواهد شد.
او اظهار داشت: طرح «کتابدار افتخاری» با محوریت ادارات و مدارس با هدف مشارکت مردم در اداره کتابخانهها در حال انجام است.
حسنیخونسار عنوان کرد: محفل ادبی بیستون که به صورت یکپارچه فعالیت میکند و یک حرکت بسیار خوب برای گردهم آمدن فعالان ادبی است، از اقدامات خوب این مجموعه است.
او با اشاره به جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: این جشنواره از اول خردادماه امسال شروع شده و تا اول آذرماه ادامه دارد که حدود ۳۱ هزار شرکت کننده داشتهایم و این باعث شده از نظر تعداد شرکت کننده جزو سه استان برتر کشور باشیم.
حسنیخونسار برگزاری پویش اهدای کتاب، بخشودگی جرائم دیرکرد کتابهای عودت داده نشده به کتابخانهها، عضویت رایگان در کتابخانهها در تاریخ ۲۴و ۲۵ و ۲۶ام ماه جاری که است با امکان استفاده از تمام کتابخانههای سراسر کشور، برگزاری رویداد «سینما کتاب» در سالن آمفی تئاتر کتابخانه امیرکبیر، برگزاری نشست عصرشعر، برگزاری مشاعره، برگزاری مراسم بزرگداشت زندهیاد احمد عزیزی و برگزاری جشن هفته کتاب که در آن از کتابداران، کتابخوانان، فرمانداران و... تجلیل خواهد شد را بخشی از برنامههای هفته کتاب اعلام کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه در ادامه بیان کرد: ۲ نشست رونمایی از کتاب، ۴جلسه نقد کتاب، ۴۱مسابقه فرهنگی،۴۳برنامه قصهگویی، ۱۱برنامه شعرخوانی مجازی، ۲۵نشست جمعخوانی، برگزاری برنامههای فرهنگی ویژه نابینایان، برگزاری نشستهای مطالعاتی، بازدید دانشآموزان از کتابخانهها و حضور کتابداران درمدار س دیگر برنامههای ما در هفته کتاب است.
حسنی خوانسار در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در استان ۲۹ انجمن کتابخانههای عمومی داریم، گفت: انجمنهای شهرستانها به ریاست فرمانداران و انجمن استان به ریاست استاندار برگزار میشود که در این انجمنها مشکلات کتابخانهها مطرح و حل میشوند.
او افزود: مصوبات انجمن استان کرمانشاه باعث شده این انجمن به عنوان انجمن برتر کشور انتخاب شود که قرار است در ۲۴ام ماه جاری (آبان ماه) توسط وزیر ارشاد و مسئول نهاد کتابخانههای عمومی کشور از استاندار کرمانشاه تقدیر به عمل آید.
حسنیخونسار در ادامه با اظهار تأسف از محروم بودن استان کرمانشاه از داشتن کتابخانه مرکزی، گفت: ساختمان کتابخانه مرکزی کرمانشاه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به علت نبود اعتبار ساختمان آن به صورت نیمهکاره رها شده است.
او تعداد کتابخانههای عمومی استان را ۸۸ باب اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۸ باب مشارکتی با سایر ادارات و سازمانها همچون کمیته امداد و سازمان زندانها، ۶۲ باب شهری، ۲۲ باب روستایی وسه باب به صورت سیار هستند که هر کتابخانه سیار ۱٠ تا ۲٠ روستا را تحت پوشش قرار میدهد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه ادامه داد: زیربنای کتابخانههای ما ۴۳هزار متر است و اعضای فعال کتابخانههای استان ۵٠ هزار نفر هستند، و افزود: در استان برای هر ۲ نفر یک جلد کتاب داریم و میزان سرانه فضای کتابخانهای برای هر ۱٠٠ نفر ۲.۵ متر است.
حسنیخونسار در ادامه از اتصال کتابخانههای عمومی به پایگاههای اطلاعاتی با بیش از ۱۲۵ میلیون رکورد، سخن گفت و عنوان کرد: این امر یک قابلیت منحصر بفرد و بسیار قابل توجه است که دانشگاهها و پژوهشگران میتوانند از آن استفاده کنند.
او همچنین از قرنطینه ۱۴روزه کتابهای عودت داده شده در قفسههای مخصوص در ایام کرونا را یادآور شد و گفت: زمان قرنطینه در حال حاضر به دو روز کاهش یافته است.
حسنی خونسار در پایان از امکان سفارش کتاب در سامانه SamanPl. ir و ارسال آن به درب منازل متقاضیان در قالب طرح «پیک کتاب» خبر داد.
انتهای پیام/ق