به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، علی فولیان معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در اولین نشست کارگروه پیشگیری از جرایم فضای مجازی، گفت: با شیوع ویروس کرونا نقش اینترنت و فضای مجازی در زندگی روزمره بسیار پررنگ شده است و شهروندان، زمان زیادی از زندگی خود را صرف اینترنت میکنند.
وی با بیان اینکه استفاده از اینترنت به خصوص در جوانان چنان رواج یافته که گویا زندگی بدون اینترنت غیرقابل تصور است، اظهار داشت: محاسن و مزایای استفاده از اینترنت را کتمان نمیکنیم، اما این فضا در کنار فرصتهایی که دارد، آسیبهایی را هم به همراه داشته است و به دلیل نبود آگاهی کافی کاربران، آسیبهای آن بیشتر به چشم میخورد و زمینههای سوء استفاده از آن فراهم میشود.
فولیان با بیان اینکه جرایم مالی، نشر اکاذیب و جریحه دار کردن عفت عمومی از پرتکرارترین جرایم فضای مجازی است، افزود: اولین راهبرد دستگاه قضا در مقابله با جرم، برخورد قضایی و تعقیب کیفری بزهکاران است که البته نگاه تخصصی و دقت و سرعت در پرداختن به پروندهها در این زمینه ضرورت دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بیان کرد: با زندان و شلاق نمیتوان به کاهش جرائم به خصوص در فضای مجازی کمک کرد، حتی در مواردی شاهد این بودیم که با برخوردهای این چنینی، بزهکاران جریتر شده و جرایم جدیدی هم شکل گرفته است.
وی عنوان کرد: برای کاهش جرائم فضای مجازی باید به پیشگیری و آگاهی بخشی عمومی تمرکز کنیم، چون صرفا پیشگیری به معنی پیشبینی، شناسایی و ارزیابی مخاطرات نیست.
فولیان همچنین بیان کرد: بسیاری از فروشگاههای مجازی استان قزوین فاقد مجوز فروش و نماد اطمینان هستند و پروندههای بسیاری در این خصوص مطرح است و باید دستگاه قضا و دستگاههای متولی، نسبت به فعالیت این فروشگاهها اهتمام ویژه داشته باشند.
انتهای پیام/