به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، نوید حاجی بابایی معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه میانگین بارش در استان اصفهان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تاکنون ۱۴.۸ میلیمتر بوده است، گفت: میانگین طبیعی بارش استان در مشابه بلندمدت ۱۰.۶ میلیمتر بوده که بارشهای پاییز امسال حدود ۴۰ درصد نسبت به بلند مدت در استان افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه عمده افزایش بارشها در نیمههای شمالی و مرکز استان اصفهان بوده است، وضعیت بارندگیها در آبان امسال را مساعد دانست و افزود: این روند ادامه خواهد داشت.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به فعالیت یک سامانه سرد بارشی و قابل توجه از فردا در استان، ابراز داشت: این سامانه سرد از سه شنبه شب در استان فعال میشود و عمده بارشها برف است که همه مناطق استان به ویژه نیمه غرب، شمال و نواحی مرتفع و کوهستانی را در روز چهارشنبه فرا میگیرد.
حاجی بابایی خاطرنشان کرد: با توجه به بارش برف در روز چهارشنبه، لغزندگی و اختلال در تردد شهری و جادهای محتمل است از این رو به هم استانیها توصیه میشود هنگام تردد تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند.
کاهش ۸۰ درصدی بارندگی در کوهرنگ
وی با بیان اینکه بارشهای استان تا پایان پاییز نرمال (طبیعی) و در نیمه شمالی استان متمایل به فراتر از میانگین طبیعی خواهد بود، اظهار داشت: نکته قابل توجه این است که برغم بارندگیهای خوب در استان اصفهان، اما کوهرنگ سرچشمه آبی زاینده رود از ابتدای سال زراعی تاکنون بارش مطلوب و قابل ملاحظهای دریافت نکرده است و عمده فعالیت سامانه بارشی روز چهارشنبه درون استان اصفهان است و در سرچشمه زاینده رود اتفاق نمیافتد.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه میانگین بارشهای سال زراعی کنونی در کوهرنگ ۲۷.۹ میلیمتر بوده است، اضافه کرد: سرچشمه آبی زاینده رود تاکنون حدود ۸۰ درصد نسبت به بلند مدت کاهش بارندگی دارد.
حاجی بابایی با بیان اینکه بارشها تا پایان پاییز در سرچشمههای آبی حوضه زاینده رود کمتر از میانگین طبیعی خواهد بود، توضیح داد: طبق الگوهای هواشناسی، سامانههای بارشی ماهیت شمالی دارند و به همین علت بارندگیها در سرچشمهها تاکنون قابل توجه نبوده و عمده بارشهای دریافت شده در نیمه شمالی استان بوده است.
ریزش مستمر تودههای جوی سرد
وی همچنین به وضعیت دما در آبان و آذر اشاره و خاطرنشان کرد: کمینههای دما کمتر از نرمال است و از این رو تاکنون آبان ماهی سردتر از معمول را سپری کردهایم و این روند در آذر ماه نیز ادامه خواهد داشت و این پدیده به ویژه در نیمه شرقی استان اصفهان به علت ریزش مستمر تودههای جوی سرد محسوستر خواهد بود.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان توصیه کرد: با توجه به تشدید سردی هوا در روزهای پایانی آبان و در آذر ماه و افزایش حاملهای انرژی، مدیریت مصرف گاز و برق در همه بخشها به ویژه صنعت و مصارف خانگی ضروری است.
حاجی بابایی درباره شرایط آلودگی هوا تا پایان پاییز نیز ابراز داشت: با توجه به ناپایداریهای جوی وضعیت آلودگی هوای پاییز امسال با سال گذشته متفاوت است، زیرا سال گذشته آلودگی به طور دائم هفتهها استمرار داشت، اما امسال سکون جوی مستمر نیست و با توجه به ناپایداریهای جوی امسال و آمادگی مدیریت استان برای کاهش منابع آلاینده در شرایط اضطرار، شرایط هوای بهتری را در آذر انتظار داریم.
منبع:مهر
انتهای پیام