به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، دکتر راضیه سادات میرمعینی مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ۱۷ درصد جمعیت استان همدان به فشار خون مبتلا هستند، گفت:این افراد بدون اطلاع از بیماری و نداشتن عارضه در جامعه زندگی می کنند اما به یکباره دچار عارضه های سردرد، خونریزی و سکته قلبی از ابتلا به فشار خون مطلع می شوند.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سال گذشته حدود ۵۰ هزار نفر در این استان به علت بیماری های قلبی و عروقی جان باختند، گفت: با وجود فراوانی مرگ های ناشی از ابتلا به کرونا همچنان بیماری های قلبی عروقی رتبه اول علل مرگ و میر را به خود اختصاص دادند.
او در ادامه بیان کرد: بیماری های عفونی و انگلی که کرونا نیز زیر مجموعه این نوع بیماریها قرار می گیرد با ۲ هزار و ۶۰۰ فوتی در سال، رتبه دوم، سرطان با یک هزار و ۲۰۰ فوتی در سال گذشته و حوادث با ۵۹۹ فوتی در رتبه های بعدی قرار دارند.
میر معینی، مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی عروقی را در گام نخست فشار خون سپس افزایش وزن، مصرف دخانیات، کم خونی، آلودگی هوا و تغییر سبک زندگی دانست و گفت: فوتی های ناشی از سکته های قلبی و مغزی، فشار خون نیز به اسم بیماری قلبی عروقی صبت می شود.
او تصریح کرد: نیمی از افرادی که مبتلا به فشار خون هستند از بیماری خود خبر ندارند و ۵۰ درصد مابقی نیز در مصرف متناوب و منظم دارو کوتاهی کرده و خودسرانه اقدام به کم کردن مصرف دارو می کنند.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: اغلب این افراد همچنان ابتلا به فشار خون را باور ندارند و از مصرف منظم داروها خودداری کرده حتی اقدام به مصرف سلیقه ای و کم کردن میزان قرص های تجویز شده، می کنند.
میرمعینی یادآورشد: با کاهش مصرف نوشابه ها و آبمیوه های شیرین و جایگزین کردن آب یا آبمیوه طبیعی و مصرف میوه های تازه به جای انواع شیرینی و سایر مواد غذایی شیرین و خوردن روزانه پنج سهم میوه و سبزی معادل ۴۰۰گرم می توان سلامت قلب را تضمین کرد.
انتهای پیام/م