با شیوع بیماری کرونا، تعطیلی و محدود شدن آموزش حضوری مدارس، ترک تحصیل دانش آموزان در مناطق کم برخوردار افزایش یافت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،بر اساس گزارش های مردمی، روستای چکودر در بخش مرزداران سرخس از روستاهایی است که دبیرستان ندارد و دانش آموزان این روستا به دلیل نبود دبیرستان و پوشش اینترنت ترک تحصیل کرده اند. باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی پیگیری این سوژه را در دستور کار قرار داد. 

در گام اول اطلاعات مربوط به این روستا را در فضای مجازی جست و جو می کنم.  بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵،  جمعیت روستا ۸۶۳ نفر است و از روستاهای پر جمعیت است.روستای چکودر در ۵۷ کیلومتری جنوب شرقی سرخس قرار دارد. طبق اطلاعات ویکی پدیای فارسی این روستا در دامنه کوه‌های شورلق و تخته گاوخانه واقع شده‌است.

پاسخ آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره نبود دبیرستان در روستای چکودر

 برای نبود دبیرستان در روستای چکودر با آموزش و پرورش خراسان رضوی تماس می گیرم که پاسخگویی درباره این مسأله را به سازمان نوسازی مدارس استان ارجاع می دهند. بابایی سرپرست سازمان نوسازی و توسعه مدارس خراسان رضوی درباره نبود دبیرستان در روستای چکودر مرزداران می گوید: ابتدا باید بررسی شود روستای چکودر شامل گرفتن کدآموزشی برای اختصاص دادن دبیرستان می شود یا نه.

او به مفهوم کد آموزشی اشاره می کند و می افزاید: منظور از کدآموزشی امتیازاتی مثل معلم، فضای آموزشی، اعتبار و مواردی از این دست است.


بیشتر بخوانید


سرپرست سازمان نوسازی و توسعه مدارس خراسان رضوی ادامه می دهد: باید جمعیت و سایر شرایط روستای چکودر بررسی شود تا به این نتیجه برسیم که آیا می توان کدآموزشی به روستا اختصاص دهیم.

بابایی بیان می کند: تصمیم گیری درباره اختصاص کد آموزشی معمولا با آموزش و پرورش است و سازمان نوسازی مدارس نمی تواند در این مورد تصمیم گیری کند.

او تصریح می کند: اگر روستای چکودر مشمول اختصاص کد آموزشی شود دو راه برای ایجاد فضای آموزشی در این روستا وجود دارد. راه اول ایجاد فضای آموزشی با استفاده از اعتبارت آموزش و پرورش و راه دوم استفاده از ظرفیت خیران مدرسه ساز برای ایجاد دبیرستان در روستای چکودر است.

سرپرست سازمان نوسازی و توسعه مدارس خراسان رضوی به جزئیات ایجاد فضای آموزشی اشاره و تأکید می کند: برای ایجاد دبیرستان یا هر فضای آموزشی در منطقه الزام به ساخت یک فضای جدید وجود ندارد بلکه آموزش و پرورش می تواند از فضاهای استیجاری هم برای ایجاد مدرسه استفاده کند اما در مورد روستای چکودر همانطور که اشاره شد اول باید دید آیا شامل کدآموزشی می شود تا آموزش و پرورش یک فضای استیجاری برای دبیرستان در روستا ایجاد کند یا جمعیت روستا و سایر شرایط (مثل تعداد خروجی های ابتدایی در روستای چکودر) طوری است که دبیرستان در این روستا ساخته شود.

بابایی اظهار می کند:درباره استفاده از ظرفیت خیران مدرسه ساز اگر خیری برای ساخت مدرسه در هر روستایی از جمله روستای چکودر اعلام آمادگی کند با مشارکت سی درصدی از سوی خیر و سهم هفتاد درصدی از سوی آموزش و پرورش در هزینه های ایجاد فضای آموزشی، می توان مدرسه ساخت.

روستای چکودر اینترنت خانگی دارد

خبرنگار باشگاه خبرنگاران  جوان خراسان رضوی برای نبود پوشش اینترنت در روستای چکودر که آموزش مجازی دانش آموزان را در شرایط کرونایی مختل کرده است پیگیری های لازم را انجام داده است و قرار بر این شد که مخابرات خراسان رضوی نیز پاسخ خود را ارسال کند.

در پرس و جو درباره این موضوع با شرکت مخابرات خراسان رضوی تماس می‌گیرم. جوابیه شرکت مخابرات خراسان رضوی از طریق یکی از شبکه‌های اجتماعی  ارسال می‌شود این جوابیه به این شرح است: به استحضار می‌رساند در خصوص پوشش اینترنت روستای چکودر در حال حاضر تمام شهر‌های استان و جاده اصلی خراسان رضوی تحت پوشش شبکه اینترنت همراه اول هستند و همچنین تمام شهرستان‌های استان تحت پوشش شبکه اینترنت پر سرعت مخابرات قرار دارند.

در ادامه جوابیه شرکت مخابرات خراسان رضوی آمده است: در حال حاضر در خصوص پوشش اینترنت در روستا‌های خراسان رضوی انجام عملیات توسعه زیرساخت‌ها در روستا‌ها طبق برنامه ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار میگیرد.

روابط عمومی شرکت مخابرات خراسان رضوی برای ارائه از جزئیات بیشتربه علی دلگیر مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ارجاع می‌دهد. در تماس با این مقام مسئول در شرکت مخابرات خراسان رضوی اطلاعاتی از روستای چکودر ارائه می‌دهم و او در پاسخ می‌گوید:روستای چکودر از پوشش اینترنت خانگی برخوردار است و مدرسه این روستا با اعتبار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اینترنت ثابت برخوردار است. 

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی ادامه می دهد: روستای چکودر دارای دکل مخابراتی همراه اول است که در برنامه ارتقاء قرار دارد و در صورت تأمین پهنای باند از سوی مخابرات خراسان رضوی سایت مذکور(روستای چکودر)  به تکنولوژی نسل سه و چهار ارتقاء می یابد.

انتهای پیام//م.م.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
تازه دوستان مسئول می خوان پیگیری و بررسی کنند !! یعنی اصلا نمی دونستند دبیرستان نداره !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
ممنون از پیگیری شما
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۷:۳۲ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
خراسان رضوی از استان هایی است که ترک تحصیل در آن زیاد است حتی پارسال تو سفر وزیر هم بر جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان تاکید شد