به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محسن انصاری مهیاری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در پاسخ به این پرسش که، علت اینکه برخی از شرکتها هنوز سود را از طریق سجام پرداخت نمیکنند، چیست؟ اظهار کرد: اینکه تاکنون برخی ناشران اقدام به پرداخت سود از طریق سجام نکردند، دلایل متعددی دارد. یکی از دلایل این است که، سهامدار عمده برخی از ناشران بانکها هستند و بانکها مایل به گردش سود نقدی در مجموعه خود هستند و از طرفی نیز برخی از ناشران مایل به گردش سپرده سود در حساب خود هستند.
بیشتر بخوانید
احراز هویت بیش از ۱۲۱ هزار سهامدار در سامانه سجام
او بیان کرد: طبق مصوبهای، ناشران برای پرداخت کارمزد به شرکتهای سپرده گذاری مرکزی باید به ازای هر سهامدار، ۲۵۰ تومان به عنوان کارمزد به شرکت سپرده گذاری پرداخت کنند. در این صورت وقتی شرکتی ۲۵۰ سهامدار داشته باشد، فقط برای پرداخت سود باید ۵۰۰ میلیون به شرکت سپرده گذاری پرداخت کند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در پاسخ به این پرسش که، شرکت اگر سود را خود پرداخت کند، هزینه کمتری نمیپردازد؟ گفت: اگر خود شرکت قصد داشته باشد که سود سهامداران را پرداخت کند، باید هزینه بیشتری بپردازد و تسهیل در کار سهامدار اصلیترین عامل است به همین دلیل پرداخت سود را به شرکت سپرده گذاری محول کردیم. زیرا سهامدارانی که در روستا هستند، ممکن است به راحتی به بانک در جهت دریافت سود خود دسترسی نداشته باشند.
او بیان کرد: مردم صاحب شرکتها هستند و اعضای هیئت مدیره به نمایندگی از مردم که مالکان شرکتها هستند، در شرکتها اشتغال دارند. پس برای تسهیل کار سهامداران، هیئت مدیره ناشران باید تمام تلاش خود را در جهت پرداخت سود به کار گیرد.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس افزود: یکی دیگر از دلایلی که مانع از پرداخت سود شرکتها از طریق سامانه سجام میشود، تراکنشهای بانکی و کارمزدهاست. سازمان بورس به عنوان نهاد متولی بازار سرمایه جلسات بسیار خوبی را در چند روز اخیر در بازار پول برگزار کرده و به توافقات بسیار خوبی نیز در این راستا دست یافت.
او بیان کرد: اگر شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، مجوز تسویه بانکی را اخذ کنند و همچنین شرکت سپرده گذاری به عنوان عضو مورد اعتماد در سامانه، در اتاق پایاپای پذیرفته شود، میزان تراکنشهای این شرکت به دلیل اینکه به عنوان بانک نیز عمل میکند، بسیار افزایش و هزینه کارمزدها نیز کاهش مییابد.
انصاری مهیاری در پاسخ به این پرسش که، نمیتوان سود شرکتها را از طریق کارگزاریها واریز کرد؟ اظهار کرد: سامانه شرکت سپرده گذاری هنوز به بلوغ کامل نرسیده است و هر سامانه عمر مفیدی دارد و قبل از پایان عمر مفید آن باید به فکر ایدهها و راههای جدید باشیم. کارگزاری نیز اگر مشکل حقوقی و قانونی نداشته باشند و تاحدودی پرداخت سود از طریق کارگزاریها قابل پذیرش است و سازمان بورس نیز استقبال میکند.
انتهای پیام/