رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: باید یک نقشه راه عملیاتی برای تولید سیب که قابلیت اجرایی داشته باشد، تدوین شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اکبر کرامتی امروز ۲۶ آبان در جلسه کمیته فنی بررسی وضعیت تولید سیب درختی استان اظهار کرد: باغداران استان با به کارگیری بذور پایه رویشی و روش‌های علمی از تبدیل شدن بخشی از محصول به سیب صنعتی قبل از زمان برداشت جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: از مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خواست داریم روش‌های جدید علمی و تاثیر گزار در این زمینه را در اسرع وقت شناسایی و در اختیار کشاورزان قرار دهند.

کرامتی بیان کرد: تبدیل باغات بذوری به باغات مدرن و استفاده از ارقام مقاوم به کم آبی و آفات، استفاده از ارقام میان رس یا زود درس بسته به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان، پراکنش رسیدگی در زمان، آبیاری منظم و عدم مواجهه درختان با تنش‌های کم آبی و پرآبی از جمله راهکار‌ها و عوامل اساسی برای جلوگیری از ریزش سیب درختی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، گفت: گردش مالی بخش کشاورزی استان بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که رقم قابل توجهی است و نشان دهنده توجه بیش از پیش به بخش کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به مشکلات اقتصادی در کشور عنوان کرد: بخش کشاورزی نقش مهمی در امنیت غذایی و اجتماعی دارد و باید به این بخش توجه بیشتری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه امسال یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن سیب در استان تولید شده است، عنوان کرد: به دلیل شرایط آب و هوایی امسال ۳۵۰ هزار تن از سیب‌های تولیدی صنعتی بودند که نشان دهنده بالا بودن میزان ریزش این محصول است و باید با روش‌های علمی و تحقیقاتی این میزان کاهش یابد.

کرامتی کاهش هزینه‌های تولید در بخش سیب درختی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از باغات سیب استان پایه بذری بوده و مسن هستند و این امر موجب افزایش ریزش سیب شده است، لذا تا بهار سال آینده باید با همکاری مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی زمینه افزایش کیفیت و کاهش ریزش سیب را تدوین کنیم.

قاسم حسنی، عضو هیئت علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز در این جلسه، گفت: با جایگزینی ارقام پایه رویشی سازگار و مقاوم به تنش آبی به دلیل کاهش بارندگی‌ها و محدودیت منابع آبی می‌توان سیب‌های با کیفیت تولید کرد.

وی با اشاره به کمبود واحد‌های سورتینگ و بسته بندی در استان افزود: برای کاهش زمان فاصله برداشت جهت انتقال سیب درختی برداشت شده به سردخانه‌های نگهداری میوه باید واحد‌های سورتینگ و بسته بندی در استان افزایش یابد.

حسنی بیان کرد: با روش‌های علمی و مدیریت بهینه باغات می‌توان هم هزینه‌های تولید را کاهش داد و هم جلوی ریزش ۳۵ درصدی محصول را گرفت.

انتهای پیام/ ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.