به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کامران کریمی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان اسلام آبادغرب با اشاره به بارش کم باران در سالهای اخیر، گفت : به دلیل آنکه زعفران محصولی است که به آب بسیار کمی احتیاج دارد و فقط یک بار آبیاری در سال آن هم در ابتدای مهر ماه سبب رشد آن میشود بسیاری از کشاورزان از کشت گیاه زعفران استقبال میکنند.
او گفت : کاشت گیاه زعفران به صورت پیاز است که این پیاز هفت سال در زمین تکثیر شده و در سال هفتم پس از برداشت گل زعفران، پیاز آن مورد تقاضا بوده و به فروش میرسد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی اسلام آبادغرب افزود: در حال حاضر ۲۷ هکتار از زمینهای شهرستان اسلام آبادغرب زیر کشت زعفران قرار گرفته که بخش فیروزآباد با یازده هکتار بیشترین سهم را دارد.
کریمی افزود: پرچمهای گل زعفران به عنوان رنگینه مواد غذایی استفاده میشود که خواص دارویی هم دارد و ما به دنبال کشت بیشتر این گیاه در شهرستان اسلام آبادغرب خواهیم بود.
او گفت: کیفیت محصول زعفران اسلام آبادغرب با زعفران قائنات خراسان برابری میکند به طوری که زعفران اسلام آبادغرب توسط مردم قائنات خریداری و در آنجا به فروش میرسد.
در سال زراعی جاری ۷۰۰ هکتار گیاه «ماشک» در شهرستان سنقر و کلیایی کشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنقر و کلیایی با بیان اینکه تاکنون ۴۰۰ هکتار از این گیاه در مزارع سنقر کشت شده است، گفت: پیش بینی میشود تا ۱۰ آذر ۳۰۰ هکتار دیگر از مزارع شهرستان به کشت این گیاه اختصاص پیدا کند.
خسروی افزود: پارسال ۸۰۰ هکتار از مزارع شهرستان زیر کشت ماشک رفت که به دلیل خشکسالی عملکرد هر هکتار یک و ۸ دهم تن بود.
او به مزایای کشت ماشک اشاره کرد و گفت: این محصول با پروتئین بالا محصول مناسبی برای جایگزین یونجه و شبدر است چرا که ۲۰ درصد بیشتر از یونجه پروتئین دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سنقر و کلیایی از دیگر مزایای کشت ماشک را از بین بردن علفهای هرز اعلام کرد و افزود: کشت ماشک در تناوب با کشت گندم ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش محصول را در بردارد.
او گفت: برداشت ماشک در شهرستان سنقر و کلیایی از نیمه خرداد آغاز خواهد شد .
انتهای پیام/د