ایجاد سنگ مثانه در بدن افراد علل و عواملی دارد که با رعایت نکاتی می‌توان از آن جلوگیری کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،شاید کمی برای شما عجیب باشد، اما ممکن است درون مثانه تان سنگ ایجاد شود! آیا از علت سنگ مثانه مطلع هستید! این سنگ ها توده های سختی هستند که از مواد معدنی موجود در ادرار به وجود می آیند و بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال شایع هستند.

سنگ مثانه در برخی موارد هیچ علائمی ندارد و خود به خود از بدن خارج می شود. حتی ممکن است متوجه نشوید که یک سنگ مثانه داشته اید! اما در بیشتر موارد، این سنگ ها باعث درد یا مشکلات دیگر ادراری می شوند. زمانی که این علائم را مشاهده کردید، باید آن را درمان کنید.

علت به وجود آمدن سنگ مثانه چیست؟

وجود برخی از مشکلات ممکن است مانع از تخلیه کامل مثانه شود. دو نمونه از رایج ترین آنها عبارتند از:

پروستات بزرگ شده: پروستات که فقط در مردان وجود دارد. با افزایش سن، پروستات معمولاً بزرگ تر می شود و می تواند به مجاری ادرار (لوله ای که ادرار را از بدن خارج می کند) فشار وارد کند. این اتفاق مانند پیچ خوردگی یک شلنگ است.

زمانی که این اتفاق می افتد، جریان ادرار در مجاری ادرار دچار مشکل می شود در نتیجه، مثانه نمی تواند به طور کامل خالی شود.

آسب عصبی: این مشکل که با نام «مثانه ی عصبی» نیز شناخته می شود، به این معنی است که اعصاب مثانه ی شما دیگر مثل قبل کار نمی کند. همین موضوع باعث می شود که ادرار در مثانه باقی بماند.

علائم سنگ مثانه چیست؟

درد پایین شکم

در مردان ناراحتی در بیضه و آلت

سوزش ادرار موقع ادرار کردن

تکرر ادرار

اشکال در دفع ادرار یا قطع و وصل ادرار

خون در ادرار

تعییر رنگ درادرار بصورت سیاه و کدر

عوامل ایجادکننده سنگ مثانه چیست؟

به طور شایع و فراوان وقتی مثانه قادر نباشد ادرار را تخلیه کتد، سنگ مثانه تشکیل می شود. بعضی عفونت ها باعث تشکیل سنگ مثانه می شوند. در بعضی بیماری ها که مثانه را در تخلیه ادرار دچار مشکل می کنند و در نتیجه مثانه ادرار را کامل تخلیه نمی کند، سنگ مثانه تشکیل می شود. اجسام خارجی در مثانه باعث تشکیل سنگ مثانه می شود. برای مثال وقتی سوند فولی خارج می شود ممکن است قسمتی از بالون سوند در مثانه باقی بماند و در آینده هسته اولیه تشکیل سنگ مثانه می شود.

شایع ترین علل تشکیل سنگ مثانه

بزرگی پروستات

به علت انسداد مجرا، مثانه قادر به تخلیه کامل ادرار نخواهد بود و ادرار زیاد در مثانه می ماند و باعث تشکیل سنگ می شود.

ضایعات عصبی (مثانه فلج)

در حالت طبیعی وقتی مثانه پراز ادرار می شود، از طریق اعصاب پیام به مغز می رود و مغز دستور تخلیه ادرار را به مثانه می دهد، در حالیکه در مثانه فلج این حالت اتفاق نمی افتد و همیشه در مثانه فلج ادرار باقیمانده بسیارزیاد است و باعث تشکیل سنگ مثانه می شود. اگر این اعصاب در بیماری پارکینسون، ضایعه ای به نخاع شوکی ایجاد کند، مثانه نمی تواند ادرار را تخلیه کند.

التهاب مثانه

التهاب مثانه با ایجاد عفونت ادراری و همینطور اشعه درمانی لگن منجر به تشکیل ستگ مثانه می شود.

گذاشتن سوند در مجرا و مثانه

سوند مثانه و وسائلی که برای جلوگیری از حاملگی استفاده می شود ممکن است وارد مثانه و باعث تشکیل سنگ شود.

سنگ های کلیه

سنگ های کلیه و مثانه از نظر ترکیب شیمیایی باهم فرق دارند ولی سنگ های کوچک معمولا” از کلیه وارد مثانه شده و دفع می شوند و بندرت باعث تشکیل سنگ می‌شود.

پیشگیری از سنگ مثانه

سنگ‌های مثانه معمولاً بر اثر وضعیتی ایجاد می‌شوند که پیشگیری از آن دشوار است؛ ولی شما می‌توانید با رعایت نکات زیر احتمال تشکیل این سنگ‌ها را کاهش دهید:

راجع به موارد غیر عادی در رابطه با ادرار سؤال کنید. معالجه‌ی زودهنگام بزرگ‌شدگی پروستات یا سایر مشکلات اورولوژیک ممکن است سبب کاهش خطر تشکیل سنگ مثانه شود.

مایعات فراوان بنوشید. نوشیدن بیشتر مایعات، به ویژه آب، ممکن است با کاهش غلظت مواد معدنی مثانه، از ایجاد سنگ جلوگیری نماید. میزان آب مصرفی به سن، اندازه، سلامت و میزان فعالیت شما بستگی دارد. میزان مایعات مصرفی مناسب برای خودتان را از پزشک معالج بپرسید.

منبع:آنا

انتهای پیام/

برچسب ها: مثانه ، کلیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.