به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، شاهین رستمپور مشاور معاون وزیر کشاورزی در حاشیه برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی صنایع غذایی و نهمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی مشهد در خصوص نیازهای بخش کشاورزی کشور گفت: یکی از مهمترین نیازهای بخش کشاورزی استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی به خصوص در بخش تولیدات باغی و باغبانی است و صنعت کشاورزی کشور به این صنایع و تکنولوژیهای نو به منظور افزایش ارزش افزوده در بخش باغبانی نیاز دارد.
او افزود: در حال حاضر مهمترین مساله صنعت باغبانی کشورمان موضوع تغییر اقلیم و خشکسالی است؛ به دلیل خشکسالیهای اخیر آسیبهای جدی به بخش باغبانی وارد شده و همین موضوع موجب کاهش عملکرد کیفی و کمی محصولات باغی در واحد سطح شده است.
مشاور معاون وزیر کشاورزی ادامه داد: ایران از بین ۱۳ اقلیم موجود در دنیا دارای ۱۱ اقلیم است که همنی تنوع موجب بروز مشکلات متعددی برای کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور شده است؛ با این حال همین تنوع اقلیم موجب شده این مشکلات در مناطق دیگر جبران و به شکلی شرایط تعدیل شود.
رستم پور بیان کرد: مشکل دیگر صنایع باغبانی کشورمان موضوع نهال است در حال حاضر کشاورزی ما نیازمند نهالهای سالم و اصیل است. علاوه بر این یکی دیگر از چالشهای این صنعت تامین نهادههای بخش کشاورزی است. در واقع اگر کود با قیمتی مناسب به دست کشاورز و باغدار برسد، اثر مشکلاتی مانند خشکسالی کمرنگتر خواهد شد، اما متاسفانه کود به میزان کافی و با قیمت مناسب در اختیار نداریم و همین موضوع باعث میشود تولیدات کشاورزی از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد.
بیشتر بخوانید
او در خصوص حذف ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی تصریح کرد: حذف ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی تاثیر بهسزایی بر تولید محصولات باغی خواهد داشت و در حال حاضر با ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی نهادههای کشاورزی با قیمتی ارزانتر به دست کشاورز میرسد. علاوه بر این میتوان با این ارز نهاده ارزان قیمتی برای تولید محصولات بسیار با کیفیتتر تهیه کرد، اما زمانی که ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی حذف شود، مسلم است که قیمت بسیاری از نهادههای کشاورزی بالاتر خواهد رفت و محصول تهیه شده نیز با نرخی گرانتر به دست مصرفکننده میرسد.
مشاور معاون وزیر کشاورزی برگزاری نمایشگاه چاپ و بسته بندی و صنایع غذایی را در توسعه فروش و صادرات و رونق تولید موثر خواند و تاکید کرد: ضرورت کنونی در صنعت باغبانی کشور تولید محصولات باکیفیت است، نباید به خام فروشی محصولات تکیه کرد بلکه لازم است حتی الامکان محصولات تولید شده را فرآوری کرده و سپس به دنیا فروخت، زیرا هر کدام از این محصولات در صورت فرآوری میتواند طیف وسیعی از محصولات غذایی را تولید کند.
رستم پور درباره برنامههای پیشنهادی دولت برای رفع خشکسالی اظهار کرد: بهترین پیشنهاد برای این موضوع توسعه آبیاری تحت فشار در صنعت باغبانی گسترش آبیاری هوشمند و همچنین جایگزین کردن آبیاری زیرزمینی به جای آبیاری سطحی است. در حال حاضر از سه میلیون هکتار اراضی باغبانی کشور کمتر از ۵۰۰ هزار هکتار آن مجهز به آبیاری قطرهای است. این در حالی است که لازم است تمام اراضی باغبانی کشور مجهز به آبیاری قطرهای و هوشمند شود.
اتنهای پیام//ص.ب.