سازمان ملل نسبت به فروپاشی نظام مالی و بانکی افغانستان هشدار داده و از جامعه جهانی درخواست کمک کرده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) در گزارشی درباره فروپاشی نظام مالی و بانکی افغانستان هشدار داده‌است.

 در این گزارش سه صفحه‌ای برنامه توسعه سازمان ملل آمده است که توقف ناگهانی بیشتر حمایت‌های توسعه‌ای خارجی بعد از سلطه طالبان اقتصاد افغانستان را در شرایط سقوط آزاد قرار داده و فشار هنگفتی را بر نظام بانکی افغانستان وارد کرده که به منظور جلوگیری از تهی شدن سپرده‌ها، محدودیت های هفتگی را برای بستن حساب های بانکی وضع کرده‌است.

در گزارش برنامه توسعه سازمان ملل آمده است: «نظام های مالی و پرداخت های بانکی افغانستان در وضعیت نابسامانی قرار دارد و مشکلات بانکی باید هر چه سریع تر رفع شود تا ظرفیت محدود دولت تقویت شده و از فروپاشی نظام بانکی جلوگیری شود».

اما یافتن راهی برای جلوگیری از این فروپاشی به دلیل تحریم های بین المللی و دوجانبه علیه سران طالبان دشوار و پیچیده است.

عبدالله الدرداری؛ رئیس برنامه توسعه سازمان ملل گفته است: «ما باید راهی پیدا کنیم تا اطمینان یابیم اگر از بخش بانکی حمایت می کنیم این به معنای حمایت از طالبان نیست. ما در چنان وضعیت بغرنجی هستیم که باید به همه گزینه های ممکن فکر کنیم و باید تفکری خلاقانه داشته باشیم. آنچه که سه ماه پیش قابل تصور نبود اکنون متصور شده است».

پیشنهادی‌های برنامه توسعه سازمان ملل برای افغانستان به منظور حفظ نظام بانکی این کشور شامل طرح‌های بیمه سپرده‌های بانکی، اقداماتی برای تضمین وجود نقدینگی کافی برای تامین نیازهای کوتاه و میان مدت و نیز ضمانت نامه های اعتباری و گزینه هایی برای تاخیر در بازپرداخت وام ها است.

از زمان روی کار آمدن طالبان، سازمان ملل متحد بارها درباره قرار داشتن اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی که می تواند بحران مهاجرت را تشدید کند، هشدار داده است. برنامه توسعه سازمان ملل نیز گفته اگر نظام بانکی افغانستان دچار فروپاشی شود بازسازی آن چندین دهه طول خواهد کشید.

سیستم بانکی افغانستان پیش از به قدرت رسیدن طالبان نیز در معرض آسیب بود و این موضوع پس از تسلط این گروه بر کابل با قطع کمک‌های خارجی و مسدود شدن ذخایر بانک مرکزی از سوی آمریکا تشدید شده‌است.

پیش از این، صلیب سرخ و دیگر سازمان‌های بین‌المللی نیز کمبود پول نقد در افغانستان را مشکلی جدی خوانده و خواستار حل آن شده‌ بودند. 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار