کتابداران هویت‌آفرینان جامعه هستند و اندیشه و فکر را به نسل آینده منتقل می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در آئین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با بیان اینکه مقام معظم رهبری در منظومه فکری خود دیدگاه برجسته‌ای نسبت به کتاب دارند و آن دیدگاه رسیدن به ایران کتابخوان است، گفت: خانواده ایرانی باید کتابخوان باشد و در این مسیر بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب در سه محور آگاهی‌بخشی، دانش‌افزایی و مهارت‌افزایی امیدبخشی و رضایتمندی عموم مردم و خلق و ارتقای سرمایه اجتماعی قدم بر می‌داریم.

 کتاب وارد زندگی مردم شود

او با اشاره به اینکه کتابداران و کتابخانه‌های عمومی در دوران کرونا ساکت نبودند، افزود: حرکت پیشروی کتابداران در حوزه کتابخوانی به اندازه‌ای بود که ۵۸۰۰ رویداد کتابخانه‌ای با محوریت کتاب در ۲۲۲ کتابخانه عمومی سراسر استان برگزار شد که بر  این اساس این تلاش‌ها باعث شد مردم خراسان رضوی در دوران کرونا کتابخوان‌تر شوند و بر اساس گفته‌های مقام معظم رهبری تلاش ما این است کتاب وارد زندگی مردم شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد در سال ۱۴۰۰، ۱۴ هزار رویداد عمرانی فرهنگی ترویجی در استان خلق کنیم. در حال حاضر و تنها در هفته کتاب امسال ۱۴۰۰ رویداد خلق شده است. همچنین در ادامه سال به منظور خلق ۱۴ هزار رویداد نگاه ویژه‌ای به مناطق روستایی و عشایری خواهیم داشت. چهارشنبه‌های کتابخوانی و نهضت کتابخانه‌های سیار از دیگر اقدامات ما در این راستا خواهد بود.

حجت‌الاسلام حجت گنابادی نژاد، معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: هویت یک کشور را نمی‌توان جدای از کتاب و کتابخوانی شناسایی کرد؛ لذا کتابداران جزو هویت‌آفرینان یک جامعه هستند. کسانی که اندیشه و فکر را به نسل آینده منتقل می‌کنند و همچون باغبانانی هستند که نهال‌های کشور را لحظه به لحظه همراهی کردند تا دختران و پسران ما با کتاب بزرگ شوند.

او افزود: اگر کتابخانه‌های ما رونق داشته باشد، کشور متعالی و جامعه سربلند و مردم ما موفق و پیروز خواهند بود. قطعا همه این مزیت‌ها مربوط به آن کتابداری است که با عشق و علاقه در پیشخوان کتابخانه مستقر شده و با عشق، محبت، دلسوزی و راهنمایی‌های خود رونق کتابخانه را افزون کرده و به آن تعالی می‌بخشد.

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: یکی از آن مسائلی که امروز پس از ۴۲ سال از گذشت انقلاب اسلامی می‌توانیم با سربلندی اعلام کنیم، این است که در عرصه هویت دینی و فرهنگی دستاورد ما این است که در کشوری زندگی می‌کنیم که کتاب و کتابخوانی در آن در اوج ارزش‌ها قرار دارد.

گنابادی نژاد با اشاره به اینکه کتابخوانی در کشور پا به پای مکتب اهل بیت (ع) حرکت کرده بیان کرد: چه قبل و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی کتاب و کتابخوانی همیشه در اولویت بوده است.

او تصریح کرد: کتاب و کتابخوانی باید جزو شاخصه‌های اصلی معرفی یک شهر موفق باشد. در کنار این لازم است به فکر نوآوری‌های گسترده و فراوان برای احیا و گسترش کتاب و کتابخوانی در جامعه نیز باشیم.

 

انتهای پیام//س.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.