به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ زلزلهای به بزرگی ۵.۵ (ریشتر) سنخواست شهرستان جاجرم در جنوب بجنورد مرکز استان خراسان شمالی را لرزاند.
بر اساس اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی، این زمین لرزه به هزار و ۳۰۲ واحد مسکونی در روستاها و شهرهای سه شهرستان گرمه، جاجرم و مانه و سملقان خسارت وارد کرده است.
در این حادثه یک هزار و ۲۴۵ واحد مسکونی در روستاها و شهرها نیاز به بازسازی و ۵۷ واحد نیاز به تعمیر پیدا کرد. این حادثه سبب شد تا ۲۵۲ واحد در روستاهای گرمه، ۶۷۹ واحد در روستاهای جاجرم و ۹۸ واحد در روستاهای مانه و سملقان نیاز به تخریب و بازسازی پیدا کند.
بیشتر بخوانید
۱۴۳ واحد مسکونی زلزله زدگان خراسان شمالی آماده تحویل است
در نقاط شهری جاجرم هم ۱۷۱ واحد، در شهر گرمه ۴۵ واحد که در مجموع ۲۱۶ واحد مسکونی شهری نیاز به بازسازی دارد.
محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: تعداد واحدهای مسکونی آسیب دیده استان برای احداث هزار و ۲۴۵ واحد و تعمیر واحدهای مسکونی نیز ۵۷ واحد است، اما در هیات دولت ۷۹۵ واحد احداثی و ۵۲ واحد تعمیری مصوب شده که ۴۵۵ واحد کمتر از برآورد استان است و همچنین تسهیلات و کمکهای بلاعوض معیشتی نیز برای آسیب دیدگان از زلزله اختصاص نیافته است.
او با اشاره به تصویب و ابلاغ طرح ویژه مسکن روستایی به مبلغ هزار میلیارد ریال با دوره بازپرداخت ۲۰ ساله در سالجاری، افزود: تسهیلات بازسازی واحدهای مسکونی روستایی زلزله زده استان ۸۰۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت ۱۵ ساله است که این شرایط از توان آسیب دیدگان زلزله استان خارج است و نیاز به مساعدت بیشتری دارند.
تصویب تسهیلات بازسازی ۴۵۵ واحد مسکونی باقیمانده، تسهیلات و کمک بلاعوض معیشتی برای واحدهای مسکونی آسیب دیده، افزایش مبلغ تسهیلات بانکی واحدهای بازسازی احداثی استان از ۸۰۰ میلیون ریال به هزار میلیون ریال، افزایش مدت زمان دوره مشارکت ساخت و بازپرداخت به ۲۰ سال و تسریع در روند بازسازی با توجه به شروع فصل سرما از جمله موارد خواسته شده برای زلزله زدگان بود.
بهره برداری از فاز اول منازل مسکونی زلزله زدگان خراسان شمالی
نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: اقدامات ارزشمندی برای بازسازی مناطق زلزله زده خراسان شمالی انجام شده است.
نیکزاد در ابتدای سفر خود به خراسان شمالی از روستای هاور از توابع شهرستان مانه و سملقان بازدید کرد.
از شرایط این روستا باید به صعب العبور بودن مسیر آن اشاره کرد که کار را برای ارسال مصالح و حضور ماشین آلات سنگین بسیار دشوار کرده بود.
رئیس بنیاد مسکن کشور اعلام کرد که به علت صعب العبور بودن راه دسترسی این روستا، عملیات آوار برداری با حضور نیروهای بخشهای مختلف به صورت دستی انجام شده است.
اکبر نیکزاد پس از بازدید از این روستا گفت: با همکاری همه مسئولان، منازل زلزلهزده خراسان شمالی تا پایان پاییز بازسازی میشود.
نیکزاد، مشکل اصلی مردم را ناکافی بودن تسهیلات پرداختی اعلام کرد و گفت: برای پرداخت تسهیلات باقی مانده و اعتبار بلاعوض، طی چند روز آینده انجام میشود.
او با بیان اینکه تسهیلات تکمیلی نیز به مردم پرداخت میشود، افزود: تمامی مجموعههای فرمانداری، بخشداری، بنیاد، کمیته امداد و... با فرماندهی استاندار به خوبی و با عزم مناسب درحال کار هستند و قبل از فصل سرما بازسازیها انجام میشود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: با هماهنگی خوب ایجاد شده در استان بانکهای عامل و ادارات مربوطه در مناطق زلزله زده جهت تشکیل پرونده مستقر شدند تا بخشی از دغدغه مردم آسیب دیده کاهش یابد.
نیکزاد افزود: استاندار خراسان شمالی با جدیت و پیگیری مستمر به دنبال دریافت اعتبارات و امکانات بیشتر برای تامین نیازهای مردم مناطق زلزله زده است که میتوان به پیگیری او برای دریافت ۸۰۰ قلم لوازم خانگی ضروری از بنیاد مستضعفان اشاره کرد.
او گفت: با توجه به اینکه مسئولیت ساخت مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است بنابراین حضور این نهاد در استان بیشتر از گذشته خواهد بود و تلاش داریم در بحث زیرساختها به شاخص اصلی برسیم.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: تا یک ماه یا ۴۰ روز دیگر نیز مجدداً به خراسان شمالی سفر میکنم تا پیگیر اقدامات این استان باشیم.
نیکزاد به عملکرد استان در خصوص رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان نیز اشاره کرد و افزود: عملکرد خراسان شمالی در رسیدگی به وضعیت منازل زلزلهزده بسیار خوب بود و اتفاقات خاصی در این استان رخ داد که میتواند نمونهای برای کشور باشد.
او اظهار کرد: دستور استاندار خراسان شمالی به بانکهای عامل برای استقرار در محل زمین لرزه از اقداماتی بود که تردد مردم به مراکز شهرستانها و مرکز استان را حذف کرد و این موضوع میتواند الگویی برای سایر استانها باشد.
نیکزاد با اشاره به جلسه استانی بازسازی مناطق زلزله زده خراسان شمالی، بیان کرد: مشکل مردم زلزلهزده استان در موضوع نقدینگی و باقیمانده مبالغ بلاعوض به آنها بود که رئیس جمهور دستور داد تا باقیمانده مبالغ به ویژه در استانهای محروم از قبیل خراسان شمالی سریعاً پرداخت شود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: جلسات دیگری برای تصمیم گیری در خصوص جزئیات کمکهای ما برگزار میشود تا مردم بتوانند از آنها بهرهمند شوند.
۶۰ درصد واحدهای روستایی خراسان شمالی مقاوم سازی شده است
محمدی مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی گفت: حدود ۱۰۰ هزار مسکن روستایی در استان داریم که ۶۰ درصد آنها مقاوم سازی شده است.
محمدی اظهار کرد: استان دارای ۸۴۰ روستا است که مطالعات تمامی آنها به پایان رسیده و در ۴۱۱ روستا طرح هادی به اجرا درآمده است.
بیشتر بخوانید
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی ادامه داد: حدود ۱۰۰ هزار مسکن روستایی در استان داریم که ۶۰ درصد آنها مقاوم سازی شده است.
او افزود: از ابتدای شروع فعالیت بنیاد مسکن استان حدود ۷۰ هزار و ۸۰۰ واحد روستایی ساخته شده که ۹ هزار و ۷۰۰ مورد آن در روستاهایی بوده که اکنون به شهر تبدیل شده است.
محمدی با اشاره به حوادث مختلف پیش آمده در خراسان شمالی، گفت: از سال ۹۸ بیش از ۱۴ هزار مسکن روستایی ساخته شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی بیان داشت: در این مدت حدود ۲۶۴ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض در اختیار مردم روستاها قرار گرفته است.
او با اشاره به تشکیل ۸۷۵ فقره پرونده بانکی برای زلزله زدگان استان، گفت: پی کنی ۶۳۰ واحد به اتمام رسیده و ۳۷۱ واحد در مرحله سقف و ۲۳۱ مورد در مرحله دیوارچینی قرار دارد.
محمدی افزود: برای کاهش هزینه مردم زلزله زده، اخذ پروانه، نقشه کشی، تأمین سیمان و… رایگان بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی با اشاره به تأخیر در ابلاغ تسهیلات بازسازی از سوی دولت، گفت: تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی در اختیار زلزله زدگان قرار گرفت تا کارها سریعتر پیش رود.
نویسنده گزارش اکرم دانش طلب
انتهای پیام/د